• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    MoonK skrev 2021-03-01 19:14:24 följande:
    Vad kul att läsa att det gick bra idag. Får ni ett eller två ägg återförd på onsdag?
    Ja, det var en stor lättnad innan nästa orosmoment. Vi får en återförd då det är första IVF för oss och jag är 31 så har jag svårt att se något annat.
  • Dibella
    Sweetpineapple skrev 2021-03-02 08:12:17 följande:

    Nu kunde jag inte hålla mig längre. Tog ett digitalt test som visade "gravid 1-2" <3 Är på ruvardag 8 idag med en blasto.

    Känns overkligt och jag vågar inte tro på det än, är över en vecka till testdag. (Jag har ett MA v 14 i bagaget samt 2 tidiga MF, dock inte med nuvarande partner). Började må lite illa igår men kan lika gärna bero på Lutinus.

    Var inte läge att berätta för sambon nu på morgonen, det var stressigt o få iväg de stora barnen till skolan. Jag vill berätta på ett fint sätt, han har längtat efter barn i så många år och känslomässigt tagit våra svårigheter med att bli gravida väldigt hårt.


    Grattis! <3 vad kul. Håller tummarna för att det går vägen denna gång.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-02 09:06:58 följande:

    ja man får försöka hålla sig neutral till det mesta i den här processen för det är så otroligt mkt vi inte alls kan påverka, bra att hålla sig sysselsatt!

    ja jag tror många skulle tycka det var läskigt att sövas, jag är kanske mer rädd för smärtan, minns när jag gjorde en äggledarspolning för några år sen och den smärtan var det värsta jag upplevt (nja ungefär som att föda barn kanske hehe) men den smärtan vill jag inte uppleva igen för något som inte är livsnödvändigt... så för mig passar sövning perfekt ;) men precis att ha valmöjligheten är ju bra, det är ju synd om kvinnor INTE genomgår en IVF för att de har en dålig upplevelse av ett ÄP exempelvis. 

    jag känner mig ok i kroppen annars, antar att tröttheten ligger i förkylningen, är också rätt rejält trött på sprutorna vid det här laget även om det gått förvånansvärt bra (och givetvis är värt det) men nu är det bara en spruta kvar med Ovitrellen ikväll! det får vi fira haha! :)


    hur känner du dig? jag vet att Ovitrellesprutan kan ge en del biverkningar men det var så längesen nu så jag minns inte riktigt! hmmm jag måste komma på en ursäkt varför jag kommer vara borta från jobbet hela förmiddagen på torsdag (jobbar hemifrån dock), några tips på vita lögner ;)?


    Ja man ska inte behöva utstå massa smärta eller obehag tycker jag i detta. Tråkigt att höra att äggledarspolningen var så smärtfylld :( Speciellt när man kan lösa det smärtfritt!


    Skönt att biverkningarna inte är  så starka längre, är nog förkylningen som spökar. Yay för Ovitrellen och sen slippa sprutorna. Kände inget alls med Ovitrellen, ev lite spänning i brösten som fortfarande sitter i. Bara glad att slippa Fyremadelen, de sprutorna var lite grövre och inte så spännande att ta. Blev helt full med blåmärken över hela magen. Men i övrigt mår jag bra! Bara nervig överlag :) får se vad cyklogesten drar med sig för biverkningar istället, börjar med dem idag.


    Tandläkaren är alltid en bra ursäkt Skrattande 

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-02 10:22:32 följande:
    hehe ja jag kanske får köra äldsta vita lögnen i boken ;) ja jag har tagit orgalutran som är som fyremadel och den har inte vart så kul heller, kliar en del efter att man injicerat, och ibland lyckas man ju träffa något blodkärl eller så som gör skitont! 

    det är tur att det är jag som behöver ta sprutorna i den här familjen i alla fall, min man är sjukt spruträdd så det hade nog inte blivit några barn via IVF om det vart tvärtom...

    förra gången tog jag blodförtunnande sprutor fram till v 8-9 också, jag hade blåmärken över hela magen i flera månader efter det. denna gången tänkte jag få trombyl istället som också fungerar blodförtunnande men som är en tablett man tar istället, det sägs kunna minska missfallsrisken något då blodflödet ökar i livmodern, men många kliniker vill ju inte ge sånt om man inte bevisligen har någon sjukdom. 

    hehe ja vi får se vad det blir för biverkningar av progesteronet man får sen ;) alltid är det något som tar vid när något annat slutarTungan ute

    Nej jag tycker synd om de som har spruträdsla och måste genomgå detta. Min man tycker inte det är jättespännande med sprutor heller och satt paralyserad under ÄP och den långa långa nålen hehe. Jag bara blundade och låtsades som ingenting, orkade inte kolla på hur den såg ut.


    Ja jag har sett att man i andra länder kan ta blodförtunnande sprutor, det vore väl bra om det ökar chansen! man vill ha allt man kan få trots allt.

  • Dibella
    jgren skrev 2021-03-02 10:21:19 följande:

    Igår, måndag, var jag på mitt livs första äggplock. Hade haft ganska ont sedan i torsdags men blev bättre under helgen. Medans jag fick ligga och vila innan äggplocket var sköterskan in och berättade hur allt skulle gå till och att det då mest troligt kommer bli återföring onsdag eller torsdag. Så kände mig lugn och hoppfull. Allt har gått så fort sen vi fick kallelsen. 

    Äggplocket gjorde, för mig, väldigt ont trots medicinering och lugnande, men vet att många inte tycker det är så farligt så vill inte skrämma upp någon. Det visade sig att dom fick ut 30 ägg..... Fick hem papper om överstimulering och så kommer dom ringa mig varje dag denna vecka för att kolla hur jag mår. Igår eftermiddag/kväll hade jag så fruktansvärt ont, kunde inte stå upprätt, kunde inte använda magmusklerna för att lägga mig ner, resa mig upp och kunde verkligen inte vrida kroppen och ligga på sida. Någon mer som upplevt en sådan smärta efter äggplock? Eller är det så pass illa för att jag hade så himla många ägg?
    Idag känns det lite bättre, illamående men liiite mindre ont. 

    Väntar nu på att de ska ringa från kliniken och berätta hur det gått med äggen och hur många som hamnar i frysen. Skulle inte bli någon återföring förens i maj lät det som... eftersom min kropp inte skulle orka med det just nu. Känns tungt när jag var som inställd på snabb återföring. 


    Tråkigt att plocket var smärtsamt men inte konstigt o andra sidan med hur många ägg de fick ut. Jag gjorde också plock igår och var rätt öm och idag fortsatt öm och jag fick bara ut 3, så kan tänka mig att du har rätt mycket mer ömhet! Jag upplever också smärta när man gör de rörelser du beskriver, men inte på den nivån. Hoppas det går över snabbt och att överstimuleringen lägger sig. 


    Tråkigt när du inte fick lika snabb återföring som du hoppats på, men får hoppas du får bra besked om befruktning och frys iallafall.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-03 08:48:27 följande:

    En liten fråga ang. äggplocket.. jag har ÄP i morgon (kommer sövas då jag gör detta i Schweiz) men på kvällen har jag en middag hemma med några vänner, tror ni att det skulle kunna vara ett problem ni som genomgått detta nyligen?

    Jag gjorde detta för 2 år sen men minns inte om jag låg o sov hela dagen sen eller om man var hyfsat normal så man står ut ett par timmar på en middag samma kväll...Obestämd


    Spännande med plock imon! Tiden går så snabbt men samtidigt så långsamt.


    Jag mådde bra efter mitt plock, molsvärk men pigg överlag trots morfin och lite starkare smärtstillande med mig hem, kunde egentligen både tränat och gått tillbaka till jobbet ungefär. Men jag tror att det är svårt att veta och att det är inte bara från person till person utan ÄP till ÄP. Bäst att förbereda för att man tar det lugnt kanske, alternativt förvarnar sällskapet att man kanske inte i toppform och sänker ribban lite.

  • Dibella

    Utav 4 blåsor blev det 3 ägg, ett var omoget, så 2 befruktades (microinj.). Ett fick jag åter idag och ett odlas vidare och får hoppas att det kan frysas in! Får veta på måndag vad som händer med de som de odlar vidare.


    Ändå helt okej resultat i slutändan kanske, så nu kommer väntan och allt cyclogest gegg :)

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-03 19:07:30 följande:
    hehe ja precis tiden går både fort o långsamt haha, kanske extra långsamt när man väntar med lite oro också ;) 

    Så bra att 2 av dina ägg befruktades!! och skönt att du ruvar nu, heja lilla embryot nu kör viiii!!

    Yes, definitivt en bra utgång med tanke på vad jag hade att jobba med, så nu hoppas vi den vill fastna! och att jag orkar vänta med o testa =) min sambo tycker vi ska vänta ut de 18 dagarna, jag tycker det är strunt och fjant hehe


    Lycka tilll! Hoppas allt går super idag <3


     


     

  • Dibella
    Dhalia skrev 2021-03-03 20:03:11 följande:
    Spännnande, håller tummarna :) kunde ni välja att sätta in två eftersom det blev så få eller är det första IVF ni gör?
    Det är första IVF, så vi fick inte välja en eller två :) 
  • Dibella
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-03 21:18:00 följande:

    Va på andra VUL idag. 
    Är tydligen överstimulerad. :o 
    Gick från 12 äggblåsor i måndags (och en mängd mindre) till 25st idag och början till vätskeansamling. 
    Fick med mig en anna spruta än Ovitrellen hem att ta ikväll och så ÅP på fredag. 
    Blir ingen återföring nu utan i naturlig cykel längre fram. :( 

    Är både glad och ledsen. Glad för att jag kanske har så många ägg och ledsen för att jag får vänta med insättning och man vet ju inte om några alls överlever till femdagars för att frysas in. 
    Vet inte riktigt hur jag ska känna. Sambon tycker det låter som ett bra utfall och likaså min kompis och jag håller med om att det är positivt att jag svarar bra på hormonerna men är ändå lite besviken... 


    Förstår det blir en besvikelse att inte få något insatt direkt, men förhoppningsvis får ni massa fina ägg som kommer kunna frysas och lyckoträff på första FET sen.


    Är sprutan till för att bromsa upp överstimuleringen? Hoppas att det håller sig lugnt och att allt går bra på plocket.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021