• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Iväntanpåivf skrev 2021-03-11 11:05:58 följande:

    Ååh! Nu har jag äntligen fått lite mer info. :)
    Ringde dem för jag kunde inte hålla mig till imorgon. 

    hade 25 äggblåsor och de fick ut 22 ägg och alla va mogna.
    17 st befruktades normalt. 
    15st dukade under fram till dag 5 men har fått 3st blastocyster av 'god kvalitet' som har kunnat frysas. 

    :) 

    Känns som lågt utfall av så många befruktade ägg men 3st till frysen känns ändå rätt bra. 
    Nu ska jag 'bara' vänta på nästa mens för insättning 


    Kan förstå att det kanske inte känns super med 3 efter att ha fått ut så många, men de 3 som blev och klarade frys är ju av bra kvalitet och någon eller flera av dessa är förhoppningsvis The One! :) hoppas tiden går snabbt fram till insättning nu.
  • Dibella
    Bella87 skrev 2021-03-11 13:25:34 följande:
    Tack! Ringde kliniken och de ville att jag skulle ta ett gravtest för säkerhetsskull. Tog ett CB snabb detektion (som jag hade hemma, maken skulle köpa äl-test för några veckor sen och kom hem med gravtest) haha.

    Bifogar bild på testet. Tycker ana mig en liten skugga...

    Jag tycker mig faktiskt se ett sträck också, men har hört att de "röda" testerna (som använder röd färgsättning) är bättre och mer tillförlitliga. Det kanske är värt att komma iväg och fått köpt ett test och testa imorgon igen! Gud vad häftigt det hade varit :)
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-11 13:18:05 följande:
    hehe ja men precis testdjävulen! Demon hahaha!

    jag brukar nog ha BIM typ 13 dagar efter ÄL, har faktiskt inte jättebra koll då mensen inte riktigt är som en klocka.. men ons-tors nästa vecka borde nog vara BIM för mig i så fall!

    hehe klart man är kontroll och planeringsmänniska, check på den! men jag tror ändå inte man kan köra igång direkt med hormoner etc så man får nog sitta lugnt i båten litegrann och vänta någon månad eller så om det inte går vägen, så då hinner man väl ta alla samtal med läkarna etc misstänker jag! 

    Aha ni köpte 2 försök då förstår jag! Här finns inga paket att köpa tror jag, utan man betalar per cykel helt enkelt, och hade vi fått något till frysen hade vi såklart fått betala en del för ett frysförsök också, men kanske 1/3 av vad en hel IVFbehandling kostar. Jag fasar lite för vad fakturan med all min medicin kommer att hamna på... vet ju att Pergoveris som jag fick är den dyraste sprutan man kan få, och jag sprutade ju typ i 12-13 dagar Obestämd så skulle tro att den notan är skyhög..

    Nej min läkare har heller inte sagt något om en ev nästa omgång, det är ju inte så självklart att man gör en heller om man betalar per omgång, men jag är rätt säker på att jag inte skulle orka byta klinik ändå och gå igenom hela historien igen så vi skulle nog köra på med dem men byta tillbaka till GonalF. Jag skulle nog inte gå med på långa protokollet dock då jag ändå fått tillbaka en blastocyst med korta hittills. 

    när man går privat i sverige, får man ändå medicinerna på högkostnadsskyddet? så man betalar 'bara' för IVf:en? Och känner du mer tilltro till din klinik nu?

    Lite spännande, trots att vi gjort annorlunda under processens gång så landar vi ändå ganska nära i slutändan, både sprutstart och "slut". Kan se så annorlunda ut. Jag har försökt läsa mig på så jag förmodar att dom vill ha en cykel emellan-ish? Kan förstå att man inte bara kan kötta på och kroppen måste landa också. 


    Oj, så du vet heller inte bestämt hur mycket det kommer kosta i slutändan? Helt annorlunda då. Det blev inte så stor skillnad från Gonal-Fen och denna omgång då? Då är det såklart förmånligare för plånboken att köra på Gonal-F om det ger samma resultat.


    Ja alla medicinerna (som jag fick iallafall) går på högkostnadsskyddet. Jag hade turen att redan maxat detta med astmamediciner så alla mina mediciner var gratis, kändes väldigt lyxigt med tanke på att man redan pungat ut 60 lax.


    Jo vid ÄP och insättning så träffade jag 2 andra läkare och båda av dem var underbara och kändes verkligen som om de ville det bästa på något sätt. Så det känns bättre just nu, så får vi se hur det känns om vi nu skulle behöva planera för IVF 2 och hur deras planering ser ut för att försöka få ut lite mer ägg, där det kommer hänga på framöver. Man läser ju så mycket och ser så många olika kombinationer av saker. Man läser på om metoder, mediciner, vilka preparat som kan tas samtidigt, hälsokost osv.. så ska bli spännande om det bara blir samma eller ökad styrka eller om jag får testa annat. Man vill ju inte heller stå med 0 blåsor..

  • Dibella
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-11 12:28:27 följande:
    den där stressande djävulen på axeln är störig som fan :)  
    låter som bra att vänta lite. håller tummarna att det går fort och att du får plus på söndag. 

    Ja den sitter där alldeles för ofta för min smak haha.


    Tack, det hoppas jag med!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-11 14:41:26 följande:
    ja precis jag hoppas vi både får samma positiva utfall ocksåSoligPlus
    nja alltså jag hade ju kunnat ta reda på vad allt kostade och jag har väl ett hum, men den exakta summan blir en liten surprice..

    nej alltså omgången med Gonal F så fick jag ju ut 12 ägg där 10 befruktades och 3 blev blastisar! så det var klart bättre utfall! sen var det ju 2 år sen, men mitt amh hade inte sjunkit så extremt mkt. ja sverige är väldigt bra med sjukvårdssystem som är skattefinansierat, så funkar det inte i schweiz, utan man betalar en privat försäkring på ca 3000SEK varje månad för att vara försäkrad och då har man ändå 25 000kr i självrisk, som man måste betala själv alltså innan 'försäkringen' kickar in... så.. ja... annorlunda system, men men båda funkar på sitt sätt, men synd att IVF i Schweiz ska vara nåt som bara de välställda har råd medRynkar på näsan väldigt diskriminerande. 

    SÅ skönt att det känns bra med läkarna på kliniken nu! jag tycker det är så viktigt, men förhoppningsvis behöver du inte ha så mkt med dem att göra på ett par år ändå !

    Det får vi verkligen hoppas Plus{#emotions_dlg.flower}


    Då är det nog värt att testa Gonal-F igen, men det kan ju bli helt olika från gång till gång också o andra sidan. Låter helt galet med försäkringar och självrisker m.m. på så sätt har man ändå tur i sverige. Det är som du säger, att IVF bara är  något som välställda har råd med.. så ska det inte vara.


    Vaknade och mådde sjukt illa mitt i natten, var tvungen att gå upp och lägga mig på soffan för att vara nära toaletten, tror dock inte det är ett tecken, känns som att illamåendet har en annan karaktär och är lite smygande i början. Men man griper efter halmstrån hehe.

  • Dibella
    Camii80 skrev 2021-03-12 10:17:37 följande:

    Hallå allihopa
    Roligt att läsa och följa med i er resa.

    Ruvar själv på en 6-dagars blastocyst med återföringsdag 6.3, så är på RD6 idag. Vet att testa sig på RD6 är rätt så tidigt men idag tog nyfikenheten över mig och jag tog ett gravtest bara för att Glad Min man var inte alls på noterna, haha.Skrattande

    Jag tycker att jag kan urskilja mig ett svagt streck (syns bättre IRL) men det kan lika gärna vara ett spökstreck. Har egentligen testdag 22.3 så ligger way ahead of time men men... Förra återföringen lyckades jag hålla mig till RD13 iaf Tungan ute men icke denna gång. Så jag tänkte köpa ett digitalt test och se om den visar något positivt den med. Har BIM 16.3.

    Vad säger ni? 


    Jag ser definitivt något, får hoppas att det är ett som blir starkare för var dag som går Solig
  • Dibella
    Asplövet18 skrev 2021-03-12 12:02:12 följande:

    Testdjävulen besökte mig med imorse trots att jag bara är på RD4 Demon 


    Fick två streck, det ena väldigt svagt men jag ser det verkligen utan tvekan, fångas dock knappt när man skickar bild?

    Blir galen haha. Känner mig helkorkad som utsätter mig för det här redan nu :) 


    Testjävulen strikes again! Men med ett förvånande positivt utfall iallafall! Hoppas hoppas det fortsätter att synas tydligare, vad kul!
  • Dibella

    Här börjar lite symtom börja trilla in under gårdagen och idag, har till och från känsla av att det ilar, hugger och ömmar i livmoder och äggstockar. Dock bara i korta stunder i stöten och sen är det stendött där emellan.


    Jag är varm och väldigt lätt att bli andfådd, man känner sig lite som när man varit förkyld i två veckor och ger sig ut på promenad i tron att man är frisk men inser att man nog inte är så pigg som man hoppats på. Lite vag frånvaro av aptit och allmän yrsel/trötthet.


    Så, nu börjar frågeleken; är det PMS, prog vaggisarna eller graviditet Drömmer två dagar till tidigt test...


     

  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-03-13 08:08:13 följande:

    Blev inget för oss denna gången, fick negativt imorse på RD12 med en tredagars Känner mig så tom nu. Men vi har iaf en i frysen, så det blir ett nytt försök i nästa vanliga cykel. Får hoppas på plus i mag istället <3


    Gud va tråkigt :( får tillåta dig att sörja och hålla tummarna hårt för FET om några veckor <3
  • Dibella

    Tog också ett test lite tidigt pga att jag känt mig så konstig i kroppen. RD10 med tvådagars, så negativt det bara kan bli, både med vanligt och early detection test. Så bara att hoppas att vi får hoppa på nästa IVF i maj eller hur man nu tänker.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021