• Tjej94

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hallåj! Nån mer som ska påbörja ivf behandling i början 2021?

    Jag och min sambo har försökt i 2,5 år, ska på planeringsmöte i januari för å få reda på vilket protokoll jag ska gå.

    Hoppas nån vill följas åt i denna tråd :))

  • Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021
  • Annna84
    Anonym0810 skrev 2021-02-27 15:57:22 följande:

    Hej alla!

    Jag skulle behöva er hjälp att förstå en grej. Vi lyckades bli gravida och jag var så jädra lycklig. I måndags visade testet positivt (på testdagen) och flera dagar innan det med. Men nu visar stickorna inget alls, inte ens ett litet streck. Kan jag räkna med att det är ett missfall på gång? Vet någon hur länge det tar innan kroppen startar missfallet? Idag bara gråter jag. Jag var så lycklig.. hur går det för er andra?


    Usch vad ledsamt! Detta hände oss också det senaste försöket (4 insättningen efter 3 ivfer...). Vi fick plus några dagar innan och på dagen när mensen skulle komma. 6 dagar senare så började jag få färgade flytningar, då testade jag väldigt svagt, 3 timmar testade jag igen och då var det blankt. Du slutade jag med lutinus och mensen kom dagen därpå. Hur många försök har ni gjort? Styrkekramar!! Du kommer snart blicka framåt igen.
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-02-26 14:29:48 följande:

    men grattis vad skönt att det verkar gått så bra för dig!!! =) äggplocket är definitivt en av sakerna jag tycker är nervigt! 

    ja jag är jättenöjd med utfallet från dagens VUL, det kunde inte blivit så mkt bättre så nu hoppas vi att de växer lagom mkt till på onsdag, de var jämnt fördelade nu över båda äggstockarna, den ena är bara lkite långsam i starten! vad spännande med samtalet/mail imorgon om befruktningen, det går säkert fint

    jag har ingen värk alls faktiskt, har ju inte heller jättemånga blåsor så det kan nog bli en rätt 'normal' helg här ändå! ska tillbaka för VUL på måndag igen (springer ju där heeeela tiden!) men då vet de säkert om det blir på ons eller ej! 

    hur känner du dig nu efter ÄP? fick du en massa smärtsillande och morfin?


    Har varit på ett berg och dalbanan i helgen, så glad för min 15 ägg i fredags och så ledsen när bara 3 st blev befruktade Blev en käftsmäll. Och ingen information, bara ett meddelande på 1177, så frustrerande! Men har ifall inplanerad insättning imorgon, så jag hoppas något av de 3 klarar sig så länge. Försöker tänka positivt, men det är inte helt lätt.

    Hur mår du? Spänd inför VUL imorgon?

    Jag har rätt ont i mina äggstockar fortfarande, men antar att det är helt normalt? Inte samlat på mig någon vätska iaf, så det är ju positivt.
  • MoonK
    Sweetpineapple skrev 2021-02-27 15:37:31 följande:

    Tack allihop <3 Så fint att ha denna grupp. Här vet ingen att vi försöker alls förutom min chef som jag kände mig tvungen att berätta för, så att få skriva av sig här är värdefullt.  

    Vi hoppas så att någon av våra blastisar ska kunna ge oss ett barn. Känns inte alls lockande att börja om denna hormonbehandling med tanke på hur jag mår nu med överstimulering. Så sjukt svullen om magen. Jag har inte kontaktat vården. Är själv sjuksköterska o söker inte om jag verkligen inte måste. Blir det svårt att andas däremot så åker jag såklart in. 

    MoonK - minns inte om du sagt detta, men varför fick du 2 tillbaka? Var det blastocyster det också? 


    Jag fick 2st 2 dagars tillbaka pga min ålder (37 år) och att resultatet varit dåligt vid tidigare insättningar. Läst att chanserna kan öka med 2st om man är 35+. Men läkaren sa bara att vi har det alternativet om vi vill så vi valde att chansa med 2 denna gång.

    Jag håller tummarna att
  • MoonK
    Miilna2015 skrev 2021-02-27 18:54:46 följande:

    Jag har ett jobb där det kommer fram att man är gravid direkt, så jag har berättat för de flesta av mina kollegor samt min chef. På grund av detta berättade vi för båda våra familjer direkt vi fått veta att vi skulle göra ivf, ville inte att mina kollegor skulle veta men inte min familj.

    Hade helst velat vänta med att berätta till efter vecka 12 men som sagt - omöjligt. Hanterar farliga ämnen på mitt jobb och behöver då få andra arbetsuppgifter.


    Inte lätt, men skönt ändå att du kan få andra uppgifter och förhoppningsvis få stöttning och förståelse av dina kollegor och din familj.
  • MoonK
    Smilla93 skrev 2021-02-27 14:21:16 följande:

    Nu har vi ju inte påbörjat någon behandling eller så, men jag tycker att det är ganska svårt att prata om.. Vi fick missfall i januari 2020 och hade då redan berättat för familj och vänner att vi skulle få barn.. När vi väl fick missfall så pratade jag öppet om det eftersom de flesta visste om det, dock känns det som att de som inte gått igenom det själv inte förstår, vilket inte är så konstigt. Vi fick många kommentarer om att vi fortfarande är unga och hit och dit, vilket jag tycker är störigt.. Såklart positivt att vi fått reda på att det inte går naturligt nu när vi är 27 men det är ju lika jobbigt att inte kunna få barn oavsett ålder när man har kämpat och längtat länge.. Därför känner jag att jag har haft svårt och prata om det och vi håller det ganska privat just nu, det är bara våra föräldrar och min svägerska samt en kompis som vet)..


    Det är ett känsligt ämne och jag har märkt att folk kan vara extremt klumpiga och inte tänka på vad de säger. Jag har fått alla möjliga frågor av folk som inte vet att vi genomgår ivf och har det tufft. Allt från, har ni satt en viss ålder för hur länge ni ska vänta med att skaffa barn till att hur ofta har ni sex, försöker ni skaffa barn, varför vill ni inte ha barn osv. Folk tänker sig inte för och tror att de menar väl eller visar att de bryr sig.

    Innan vi började med ivf hade jag fördomen att det är enkelt och att det bara är att köra på med ivf och att man blir med barn ganska enkelt. Inte visste jag att vi är inne på tredje omgången nu och inte ens minsta lilla plus.

    Önskar er all lycka!
  • MoonK
    Annna84 skrev 2021-02-27 12:08:00 följande:

    Kul att se hela historien

    Här är min:

    Ivf 1, mars 2020 -gonal f 125

    11 sprutdagar, 13e dagen ägguttag

    15 ägg ut, 14 mogna, 6st (av 8) befruktade med ICSI, alla odlades vidare 5 dagar, ingen insättning och inget till frysen.

    Ivf 2, maj 2020 -gonal f 125

    12 sprutdagar, 14e dagen ägguttag

    15 ägg ut, 14 mogna, 5st befruktade, 1st sattes in 3e dagen (blev inget, blödning dag 13 efter ÄP), 4st odlades vidare och ingen kunde frysas.

    Ivf 3, sept 2020 -menopur 187.5/150

    11 sprutdagar, 13e dagen ägguttag

    16 ägg ut, 9st mogna, 7st befruktade. En sattes in på dag 2 (blev inget, blödning dag 13 efter ÄP) och 6st odlas vidare.

    3st gick att frysa (1st 5dagars och 2st 6dagars)

    FET 1, november, naturlig cykel, minus

    FET 2, februari, stimulerad cykel, jättetidigt missfall

    FET 3, nu i mars..

    Vårat problem är förmodligen manlig faktor


    Håller tummarna för er i mars!
  • MoonK
    Dhalia skrev 2021-02-27 18:23:43 följande:

    Hej, jag gör också på Sahlgrenska och är inne på mitt sista försök hos dem. Blir 4e omgång IVF då vi var en sväng på Livio innan. Fick ni bestämma själva att få tillbaks 2 st på dag 2 oavsett antal befruktade? Jag skulle fått två nu men eftersom jag senast blev gravid med 3 dagars så tog dem bort det. Men börjar ändå komma in i att jag kanske ändå borde få två oavsett hur många som befruktas. Blir så rädd att det ska misslyckas.


    De sa att när de sätter in 2st sätter man alltid in på dag 2 oavsett antal. Jag har läst att beroende på ålder (35+) kan det ibland vara bara med 2 st. Men jag fick ingen specifik förklaring och möjligheten att ställa frågor fanns inte för att de kom på det när jag hade lämnat rummet. Då kom läkaren ut till mig och sa förresten, ni kan få två ägg insatta om ni vill och förklarade lite kortfattat. Och jag fick några dagar på mig att tänka och sen meddela det vid ÄP.
  • MoonK
    Anonym0810 skrev 2021-02-27 15:57:22 följande:

    Hej alla!

    Jag skulle behöva er hjälp att förstå en grej. Vi lyckades bli gravida och jag var så jädra lycklig. I måndags visade testet positivt (på testdagen) och flera dagar innan det med. Men nu visar stickorna inget alls, inte ens ett litet streck. Kan jag räkna med att det är ett missfall på gång? Vet någon hur länge det tar innan kroppen startar missfallet? Idag bara gråter jag. Jag var så lycklig.. hur går det för er andra?


    Fy vad jobbigt! Jag har aldrig plussat men kan tänka mig den lyckan man känner just då! Själv går jag och väntar

    på att dagarna ska gå och att jag får testa positivt snart.

    Skickar styrkekramar.
  • Jenzia
    MoonK skrev 2021-02-22 21:47:53 följande:

    Denna gång gjorde vi icsi trots att min mans spermier ser bra ut. Läkaren sa att det kan vara nåt kemiskt vid själva befruktningen som kanske inte riktigt funkat gångerna innan. Endast 4 av 12 var tillräckligt mogna denna gång tyvärr.


    Nu är ju jag i samma situation som du, eller kanske sämre. Endast 3 av 15 ägg befruktades. Förhoppningsvis får jag tillbaka en tredagars imorgon. Ska kräva lite information då också, bara fått ett meddelande på 1177 än så länge med avtal befruktade, känns så fruktansvärt opersonligt

    Det börjar närma sig testdag, eller hur? Hur känns det?
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-02-28 11:53:42 följande:

    Nu är ju jag i samma situation som du, eller kanske sämre. Endast 3 av 15 ägg befruktades. Förhoppningsvis får jag tillbaka en tredagars imorgon. Ska kräva lite information då också, bara fått ett meddelande på 1177 än så länge med avtal befruktade, känns så fruktansvärt opersonligt

    Det börjar närma sig testdag, eller hur? Hur känns det?


    Åh nej, vad tråkigt. Har ju också haft låg befruktning på våra försök. Försök fråga mer om de inte var mogna eller om de vet mer. Gjorde ni standard-ivf eller icsi? Hoppas verkligen att de tre ser fina ut och att du får tillbaks ett litet guldägg imorgon!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021