• Annna84

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-03-22 12:53:19 följande:

    Nu har jag gjort andra vul. Det blir totalfrys den här gången. :( Blev så ledsen eftersom vi verkligen vill göra färskåterföring och ev få testa med två embryon. Totala antalet blåsor var 18 st och det blir äggplock på onsdag. Sen blir det väl återföring först i maj förutsatt att vi får till frysen, vilket vi ju inte fick sist. :( Usch vad tråkigt det här var! Inte alls vad jag hade hoppats på. När blir nästa behandling för dig? Apropå slemhinnan så var min 14 mm idag.


    Vad tråkigt att höra att du inte får göra en insättning denna månad, alla dessa bakslag och väntan tar så hårt på psyket :(

    Hoppas hoppas att du får fler fina blastocyster till frysen den här gången. Kommer ni göra vanlig befruktning eller ICSI?

    Tack för infon om slemhinnan, det låter ju väldigt bra (typ dubbelt så tjock som min har varit)

    Jag känner mig lite nedslagen, ringde och frågade hur lång väntetid det är till hysteroskopin, och det kan dröja 3månader.. Jag vill så gärna komma igång igen senast i maj. Som det känns nu så vill jag nästan göra ivf 4 i april och hoppas på att få något till frysen som går att sätta in efter operationen.
  • Annna84
    Tjej94 skrev 2021-03-22 15:42:13 följande:

    Jag gjorde första äggolocket i onsdags, gick bättre än jag trodde, trodde det skulle göra ondare än vad det faktiskt gjorde????

    Men jag undrar när blödningen/mensen kommer efter äggplock? Förstår att det är olika från person till person :)


    Vad skönt! Kommer du inte att göra någon insättning i den här cykeln?
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-03-22 15:37:46 följande:

    Hmm, så olika det kan vara. Jag ville ha Lutinus men fick inte (tog Letrozole så det räknas väl som halvstimulerad cykel typ). Låter onekligen som du ligger bra! Är det taget på cd21? Kanske har din klinik det som rutin? En del verkar mena att ju högre värdet är desto bättre är det. Tror inte det har med åldern att göra. Fråga kliniken!


    Det verkar vara så olika från klinik till klinik.

    Jag har tex aldrig tagit ett test för att kontrollera progesteronet i blodet. Är det standard på din klinik?
  • Annna84
    MeAndMyself skrev 2021-04-06 22:03:37 följande:

    Hej! Hoppar in här! Vi ska ev börja med våra sprutor nästa vecka. Väntar bara på besked från vårt infektionsprov. Är inte så påläst om IVF så hoppas jag blir mer insatt genom att läsa om er resa och era tankar också!

    Är det någon här som går i Falun? :)


    Spännande! Jag kommer också att starta nästa vecka, men detta är min 4e gång.. Vad har ni tagit för infektionsprov?
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-04-07 10:55:41 följande:

    hejsan! hur går det för dig? jag förstod att du fick grönt ljus att köra igång vid nästa mens! toppen ju! jag ska börja med sprutorna den 15 april om allt ser bra ut vid ultraljudet den 14:e. känner du dig pepp?


    Hej :) Å, då kommer vi att köra igång mer eller mindre samtidigt. Jag tror att min mens kommer den 11e eller 12e och då ska jag starta igång med sprutorna. Känner mig peppad att komma igång. Hur mår du och känner du dig laddad? Kram
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-04-07 11:15:09 följande:

    ja men gud så roligt att vi kör samtidigt! verkar som att vi är ett stort gäng här inne som kör inom de närmsta veckorna :)

    ja jag känner mig också peppad, har lite extra energi nu efter en härlig påskledighet med massa sol och snö i bergen! jag mår rätt bra, har lite småproblem med tanden jag drog ut fortfarande men hade hoppats att jag skulle träna lite denna veckan utomhus men såklart vaknar vi upp till snölandskap med riktig ishalka i morse :/ så det får vänta några dagar, kör yoga så länge ;)

    äter nu primolut nor tabletter för att hamna i fas med klinikens schema och kör igång med gonal f 375 nästa vecka. (är ju en väldigt hög dos men tror jag behöver det för att äggen ska kicka igång!) 

    skönt att din väntan snart är över och att du fick en så fantastiskt snabb tid för hystoskopin!! det kommer nog göra susen!


    Väldigt kul att vi är ett stort gäng här som kan följa och stötta varandra <3

    Underbart med sol och snö i bergen! Längtar tills det går att åka till Alperna och vandra/åka skidor. Lyxigt att du har det så nära.

    Hoppas att det läker fint efter tanden, skönt att den är ute innan du startar igång igen. Jag tränar också nu efter hysteroskopin, tänkte hålla i och köra varje dag. Det är så mycket lättare att handskas med behandlingen när man känner sig stark i kroppen och kan fokusera på något annat en stund.

    Hur har du gjort med akupunkturen? Jag har bokat in två sporadiska tider, kommande veckor.

    Hur hög dos gonal har du tagit tidigare? Jag ska ta menopur den här gången, samma dos som tidigare men hålla i den lite längre (tidigare sänktes dosen efter 3 dagar).

    Ha en fin dag! Kram
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-04-07 14:18:35 följande:

    ja det är drygt en timme till fina skidorter så vi ska inte klaga :) sen satt man ju mest i lägenheten ändå eller var ute o lekte i snön, och liftarna åkte man bara med sin egen familj så kändes rätt safe. men klart man längtar till att saker ska återgå till det normala igen. vi vill ju träffa våra familjer i sverige som vi inte sett sen i somras :(

    jo jag har bokat in första tiden för akupunktur på fredag lunch, hur kör du sen när du tar sprutorna? kanske kan jag köra samma typ av schema om jag tycker det känns ok efter första gången...

    jag har fått 300ie gonal f tidigare och då fick jag 3 blastocyster (2018).. och jag har ju inte blivit yngre.. tror inte läkaren är särskilt orolig för överstimulering i alla fall, och inte jag heller. Ni hade fått rätt många fina blastocyster förra gången vill jag minnas?


    Förstår att det är tufft att inte träffa sin familj, men hoppas att ni nästa gång får komma med en fin nyhet :)

    Jag har kört en hard core-kines-akupunktur vända en gång, då var det 7dagar på raken innan insättning. Den kör jag inte på den här gången, lite tufft -Haha. Men en annan som jag går till rekommenderar en gång i veckan (helst 3st cykler..) och sen en behandling samma dag som återförandet är. Efter det en paus om det tar sig, för att sedan börja igen någon vecka senare fram till v12. Lite olika bud beroende på vem man frågar.

    Vid de två första behandlingarna fick vi ingen blastocyst alls, varken färsk eller fryst. Vid den tredje fick vi 3st. Hoppas på bra utfall den 4e gången också.

    Hur såg utfallet ut för dig vid de 2 första behandlingarna? För visst har du gjort 3st sammanlagt?
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-04-08 09:21:20 följande:

    Spännande att det närmar sig för er båda. Nu ska det bara bli plus tycker jag. Kommer att hålla mina tummar och följa er här. Vill också veta mer om vad ni tycker om

    akupunkturen. Funderar om jag ska boka in det med inför fet!


    <3 Nu ska det gå för oss alla tre!
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-04-09 13:37:30 följande:

    Nu har jag vart iväg på min första akupunktur! blev helt chockad när det visade sig att tjejen var svensk, så roligt!!! =)

    det känns helt rätt att köra detta och de har ett standardprotokoll vid IVF att man går dit precis innan återföringen och strax efter. annars kommer jag gå även 2 ggr under stimuleringen också för att äggen ska utvecklas som de ska, när ska du gå nästa gång och vilket program kommer du köra?


    Vad kul!! Och att det var en svensk tjej :)

    Jag kommer gå en gång i veckan och sedan en gång samma dag som återföring. Min akupunktör sa att hon inte gör behandlingar efter återföring, men det där verkar vara väldigt olika har jag läst. Spännande!
  • Annna84
    Camii80 skrev 2021-04-12 08:52:00 följande:

    Tack.

    Pratade med kliniken nu på morgonen och de förklarade så att de vill ge kroppen en chans att komma igång med blödningen av sig själv. Om kroppen inte gör det så får jag med mig medicinering hem på fredag efter UL- undersökningen och ska då kunna starta detta hemma i helgen.

    Hur länge blödde du och kom vanliga mensen strax inpå eller tog det tid?


    Kram till dig! Så fruktansvärt orättvist att få missfall när man kämpat så länge <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021