• Tjej94

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Hallåj! Nån mer som ska påbörja ivf behandling i början 2021?

  Jag och min sambo har försökt i 2,5 år, ska på planeringsmöte i januari för å få reda på vilket protokoll jag ska gå.

  Hoppas nån vill följas åt i denna tråd :))

 • Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021
 • Truuly
  Maikward skrev 2021-01-09 22:03:50 följande:

  Vi har försökt i lite mer än ett år, men jag har varit gravid 3 gånger tidigare (1 gång blev missfall, 1 gång resulterade i dottern på 3 år och 1 gång blev utomkvedshavandeskap i Juli-Sep 2019) och eftersom 3e gången resulterade i att ena äggledaren opererades bort och det sedan dess inte gått alls är både vi och kliniken inställda på att vi behöver en ivf (om vi vill, vilket vi vill) oavsett vad testerna visar. Vi fick välja att försöka själva efter utredningen men vi villa starta ivf med en gång. Dottern har väntat på ett syskon i över 1 år nu ???? Antagligen så är äggledaren som är kvar antingen helt ur funktion, eller så lyckas vi inte pricka ägglossningen just de månader som den äggledaren släpper ägg.

  Hur lång tid tog utredningen? Hoppas IVF-en går vägen nu! Vet ni när ni ska få börja komma in?


  Hoppas att ni får starta snart! Låter som det är väldigt nära nu iallafall! Att ni får starta ivf redan direkt efter avslutad utredning. Skönt att ni ändå fått svar på varför det inte har funkat senaste året.

  Vi har försökt i snart 2 år utan ett enda plus. Man undrar ju varför det inte har funkat....

  Utredningen tog ca 7-8 månader.

  Gör du din utredning och kommande ivf på samma klinik?

  Vår remiss skickades för ett par veckor sedan så vi väntar bara på besked nu. Ingen aning när det blir vår tur. Väntan är jobbig.
 • Inalina
  Lewaize skrev 2021-01-11 12:43:14 följande:

  Mensen kom idag så nu blir det nervpirrande 2 veckor där jag hopps över allt annat att man inte blir sjuk ???? hur gör ni och hur förbereder ni er med allt? Jag använder delvis munskydd i arbetet, sambon kommer ta handlingen och jag rör mig inte hemifrån mer än nödvändigt. Känner mig helt paranoid x)


  Spännande!! Så du ska börja med dina sprutor/behandling nu? Eller hade du kvar något embryo i frysen kanske? Stort lycka till!Solig
  Jag hoppas få börja min behandling vid nästa mens - fick också min mens igår (och som vanligt hade man hoppats att den kanske inte skulle komma... )men vi ska på besök på kliniken om 2 veckor och hoppas att det ska gå fort att köra igång efter det!
 • Inalina
  Maikward skrev 2021-01-11 17:00:40 följande:

  Avslutade utredningen idag som visade att min enda äggledare hade 0% passage. Fanns alltså ingen chans att bli gravid och har inte gjort sedan jag opererade bort den andra äggledaren sep 2019. Vi fick tid för ivf-samtal redan på torsdag nästa vecka, den 21/1, och mensen kommer veckan efter, så med lite tur kanske vi kan göra en första insättning redan i mitten av februari! Hoppas hoppas!


  Vad bra ni fått samtal direkt och förhoppningsvis kan vi båda komma igång i feb! håller tummarna att det får gå fort nu, ledsamt med dina äggledare men fantastiskt att det finns IVFSolig  
 • Inalina
  Tiara8 skrev 2021-01-11 11:36:44 följande:

  Hej alla fina.
  Ny här i tråden :)

  Jag gjorde min första ivf nu i december. Äggplock 27/11 och insättning 2/12. 5 blastocyster i frysen. Det tog sig på första försöket och jag har varit överlycklig, fram tills i fredags. Ultraljudet visade MA, skulle vara i v.8 men fostret dog i v.6. Ska imorgon på ett "konstaterande" ultraljud och sedan få med cytotec hem för att framkalla ett missfall. Är helt under isen nu... Jag var så glad, och nu har jag ett dött foster i min mage. :(

  Går allt bra utan komplikationer så kommer vi förhoppningsvis kunna sätta in ett av mina frysta blastocyster i mars/april. Hoppas på mer tur den gången. Så jag hänger med er här i tråden och följer er utveckling tills dess :D

  Jag är på Livio i Göteborg, vart går ni andra?


  Förstår att du är ledsen över MA :( Det är väldigt tråkigt men tyvärr också väldigt vanligt :( jag hoppas det går fort för dig att komma tillbaka, det är väldigt positiva nyheter att du har 5 blastocyster i frysenHjärta

  jag fick också väldigt tidigt MF efter första insättningen men vid frysförsöket så tog det sig! Kram!
 • Lewaize
  Dhalia skrev 2021-01-12 07:51:45 följande:

  Har ni gjort tidigare IVF eller gör ni första gången nu? :)


  Vi har ett barn sedan tidigare via Livio :) fick ut 6st ägg vid plocket, 5 befruktades via ICSI och 1 blev våran dotter och 1 åkte till frysen.

  Så denna gången tror vi absolut inte att vi kommer ha någon som helst flyt med hela processen!

  Planerar in FET i slutet av januari, om man är frisk vill säga :(

  Är detta första IVF för er :D ?
  Mamma till 1 med ICSI 2019
 • Maikward
  Bula2021 skrev 2021-01-11 22:29:58 följande:

  Vad skönt att få svar ändå. Och jättebra att ni får komma dit redan nästa vecka. Heja!


  Ja verkligen. Nu kan man sluta hoppas vid varje ägglossning och sluta bli besviken vid varje mens, så länge man inte har gjort en insättning. Allt annat såg bra ut så de hade god förhoppningar för en IVF, så det är ändå positivt! Så skönt att vi fått hjälp så fort, det trodde vi verkligen inte.
 • Maikward
  Truuly skrev 2021-01-12 09:01:19 följande:

  Hoppas att ni får starta snart! Låter som det är väldigt nära nu iallafall! Att ni får starta ivf redan direkt efter avslutad utredning. Skönt att ni ändå fått svar på varför det inte har funkat senaste året.

  Vi har försökt i snart 2 år utan ett enda plus. Man undrar ju varför det inte har funkat....

  Utredningen tog ca 7-8 månader.

  Gör du din utredning och kommande ivf på samma klinik?

  Vår remiss skickades för ett par veckor sedan så vi väntar bara på besked nu. Ingen aning när det blir vår tur. Väntan är jobbig.


  Ja det har verkligen gått väldigt fort allting, det räknade vi inte med.

  Jobbigt att inte veta varför det inte fungerar... förstår om det väcker lite extra rädslor, när man inte vet liksom.

  Vilken kommun gör ni i? Många har fått vänta så länge på allting och här i Uppsala har allt gått så väldigt fort.

  Ja precis, vi gör allt på samma ställe. Uppsala Akademiska. Jag har ett barn från ett tidigare förhållande men sambon har inga barn, så vi får finansierat. Det verkar ha blivit något problem i och med den senaste förlossningen då jag fick livmoderinflammation och därför förstördes båda äggledarna.

  Det måste vara en fruktansvärd väntan för er! Har ni fått något hum om hur lång tid det kan ta?
 • Maikward
  Inalina skrev 2021-01-12 11:18:42 följande:

  Vad bra ni fått samtal direkt och förhoppningsvis kan vi båda komma igång i feb! håller tummarna att det får gå fort nu, ledsamt med dina äggledare men fantastiskt att det finns IVF  


  Tack, håller tummarna för dig med! Spännande nu när man får komma igång med äggplock och insättningar. Kul att få följas åt och höra hur det går för alla! Ja det är verkligen fantastiskt att det finns ivf. Hade man levt i en annan tid hade det ju aldrig blivit några fler barn för vår del.
 • IVF2021
  Cheneyney skrev 2020-12-28 20:42:59 följande:

  Hänger gärna på här! Vi var på sista utredningsmätet idag, oförklarligt barnlösa efter 2 års försök. Remissen till ivf skickas efter spolningen i början av februari.

  Hur stora är oddsen att man hinner komma igång innan sommaren?

  Är det någon som går i Malmö och vet om dem ens håller igång nu under corona? Läkaren vi träffade idag trodde inte dem hade några större köer men man vet ju aldrig.


  Hur går det för er? Har du fått någon mer information från Malmö? Känns som Covid eskalerat så mycket att allt riskerar skjutas upp.
 • Dahliaflower
  Maikward skrev 2021-01-10 19:51:48 följande:

  Läste lite noggrannare och såg ju nu att utredningen blev klar i november! Skönt! Hoppas ni får starta behandlingen snart med!


  Ja idag kom äntligen kallelse till första mötet! Det blir ibörjan av februari. Så himla skönt att det äntligen är på gång nu.

  Vet någon vad man gör på första mötet?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021