• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Iväntanpåivf skrev 2021-03-15 12:29:42 följande:
    Vår remiss (gbg) skickades i juni 2020. vi fick tid för första mötet i januari så ca 6-7 månader (de hade sagt 8 i höstas när jag ringde och frågade)  
    Fick en tid på kort varsel i oktober/november. då ringer de och säger att de har en dag imorgon, men det va enda dagen på hela hösten då min sambo absolut inte kunde pga jobbresa, 

    Surt att det var enda tiden ni inte kunde, 6-7 månader är ju en väntetid trots allt. Men skönt att den tiden är förbi för er. Jag får ringa dem och vara tydlig med att vi gärna tar "sista minuten" tider helt enkelt. Tack för tipset.


     


    Clemmentina skrev 2021-03-15 12:29:45 följande:
    Nämen fy vad trist! Låter riktigt dåligt. :( Det borde ni kompenseras för. Sahlgrenska brukar ha sommarstängt i fyra veckor.

    Ja riktigt kasst, man tycker det borde kompenseras på något sätt, önskar att man kunde bakåtdatera remissen, men det lär ju inte fungera alls. Känns skit just nu.


    Men 4 veckor sommarstängt var ändå lite bättre än jag tänkte mig.


     


    Inalina skrev 2021-03-15 12:48:41 följande:
    men shit vad dåligt!!! fick du tag i din klinik? vad sa de? jo 2 månader är ju enormt lång tid i den här processen tycker jag!Rynkar på näsan det märkliga är att det där verkar hända så himla ofta! Kram!

    Jag har satt sambon på att ringa kliniken för jag vet inte hur jag hade uttryckt mig om det var jag som ringde haha. De kommer ringa upp senast imorgon, så får vi veta. Det är ju jättetråkigt om det nu händer ofta, varje vecka är en evighet för personer i denna väntan.


     


    Annna84 skrev 2021-03-15 12:57:09 följande:
    Fy vad dåligt! Hoppas att det finns en anledning till detta, de måste ju förstå att det är en jättejobbig situation att vara i.

    Har dom svarat?
    Vi väntar fortfarande på att prata med den, man talar in meddelande och så blir man uppringd senast dagen efter. Så jag väntar med spänning, stort mått irritation och uppgivenhet. 



  • Dibella
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-15 14:54:08 följande:

    Ja, sistaminuten tid ska ni klart skriva upp er på :)

    När du ringer, säg bara att ni kan komma med kort varsel och vill stå på den listan. Med tanke på att det är pandemi och man inte får ha några symptom för att gå dit så kanske det är större chans/risk att de får ett återbud. 

    Fy vad trist att de tappat bort er remiss. Så frustrerande när man ändå fått vänta så länge och bara vill komma igång. 

    Hur gammal är du? Jag fyller 40 i år så jag ringde och tryckte på att 'det snart är försent' då behandlingarna måste vara klara (ej FET) innan man fyller 40. (ingen stress här inte!!!! :o ) Vet inte om det gjorde nån skillnad, men kanske. 


    Vi fick tag i dem och som tur är hade läkaren skrivit i journalen eller något sånt som gör att de kunde bekräfta det och bakåtdatera remissen och kommer skickas idag. Så allt löste sig. Tänk att varje besked kan få en nästan i upplösningstillstånd. Jag fyller 32 i år, så den stressen har vi inte på samma sätt, mer äggreserven som håller på att rinna ut, en annan känsla av tidspress men som inte kommer mynna ut i någon snabbare tid vilket ändå är okej. Vad skönt att ni ändå hann fram i kön när den finns den tidspressen med åldersgräns. kommer ni hinna med flera (eller två och ev tre) försök?
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-15 15:12:27 följande:

    Åh men så bra!!! jag tänkte också att det lät som en bra ide att bakåtdatera eftersom det är din läkare som gjort fel, skönt att ni ligger i fas i alla fall!


    Verkligen, det hade ju kunnat se annorlunda ut, men så tacksam det gick.
  • Dibella
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-15 15:40:35 följande:
    Åh vad bra att de kunde göra så. :) 
    Förstår stressen ändå. Har man bestämt sig så vill man att det ska ske och inte vänta en massa. 

    Ja, vi får se om vi hinner med. Hoppas såklart det funkar på FET nu i april/maj men oddsen är ju låga att det går på första. 
    Försöker intala mig att 'jag inte dör' om det inte funkar utan helt enkelt får klara mig utan barn. sen kan vi ju köra vidare privat även efter 40 så än är det några år kvar av marginal :)  
    Har bra äggreserv och tydligen lättstimulerad (22 mogna ägg nu sist) men verkar som det skiter sig nånstans på vägen ändå. 
    Får verkligen hoppas på FET nu framöver och att ni hinner med en till om det inte blir något. Tror att privat så är det fram till 42 år, men däremot kostar det ju en hel del. Men vi inväntar det glädjande beskedet om någon månad istället Hjärta
  • Dibella
    Dhalia skrev 2021-03-16 07:13:29 följande:

    Frågar i denna tråden med. Ja har alltid brukat få svullna ömma bröst redan under sprutorna plus efter ovitrelle. Detta är IVF nr 4 och nu kännrr ja inget i brösten varken efter Ovitrelle togs. Alla andra gånger har jag alltid kännt förutom IVF nr2 då jag fick totalfrys oxh de blev inget. Lite orolig att nu kanske min kropp inte är i synk eller om de har med att göra att jag minskat väldigt mycket på koffein? Dricker främst koffeinfritt kaffe nu. Eller kan det skilja så och att man ändå lyckas plussa?


    Jag har egentligen noll koll eftersom jag bara gjort en stimulering so far, men mina bröst gör generellt mycket mindre ont de månader jag dricker inget eller koffeinfritt kaffe. Jag drack koffeinfritt en del under min stimulering nu och hade mycket mindre ont än "vanligt" (i vanlig cykel)
  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-03-16 08:51:09 följande:

    Här kommer jag också med en fråga för er som gjort IVF tidigare, brukar bortfalls blödningen vara mindre än er vanliga mens? Jag brukar alltid blöda mkt första dagen och sen bara mindre dag två och tre. Sen är mensen klar. Igår blödde jag betydligt mindre än vad jag brukar, kanske hälften så mycket? Trodde jag skulle blöda mer pga av alla hormoner och att slemhinnan var tjockare än den brukar vara.


    Har samma här, började blöda igårkväll och idag ska det i normalfall vara som mest och sen plana ut dag 3-4, men jag behöver knappt ha trosskydd för det är så oerhört lite. Inte "färskt" blod heller. Jag tänkte precis samma som du att det borde vara mer än vanligt, men kanske inte?
  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-03-16 10:41:35 följande:

    Amen precis! Jag har heller inte haft så mycket färskt blod, mer brunt än rött liksom, vad konstig! Kanske är någon viss fördröjning? Att vi inte kan förvänta oss det vanliga förloppet så att säga.


    Måste vara vanligt tänker jag, eller så kanske det drar igång sen? Slutade ta mina proggisar idag för orkar inte ha blodgegg, så kanske vart de som bromsat det lite.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-16 14:46:30 följande:
    jo just det - jag ringde min klinik, som tyckte det lät JÄTTEKONSTIGT att man kunde testa sig så tidigt och vara så säker på att det inte kunde vara positivt (trots att jag blöder som en vanlig mens nu).

    de ville att jag skulle komma och ta ett blodprov på fredag och sen prata med läkaren när de fått provsvaret, vilket jag kan förstå i teorin, men vilket blir en massa merjobb för mig. Ev kunde jag ta ett blodprov nån annanstans och skicka svaret till dem, men det blir inte heller smidigare då jag liksom inte har ett ställe att ta blodprov på nästgårds...

    jaja det är förmodligen jag som är komplicerad och en 'jobbig patient'. de skulle i alla fall tala med läkaren och ringa tillbaka till mig så får se om de har en annan lösning eller om jag måste rätta mig efter deras regler.. suck.. vill bara komma igång och planera inför nästa omgång..

    Det måste ju handla om något mer tänker jag, statistik eller liknande. Det verkar som klinikerna är ganska fyrkantiga när det kommer till testdagar. Förstår dig definitivt att det bara blir omständigt när du redan vet och ändå måste in på blodprov.


    Känns ju snarare att det är dem som är lite jobbiga Obestämd inte du.


    Jag ringde och meddelade mens och negativt test idag med, då sa de bara att återkom efter test på fredag, du tar väl fortfarande prog. tabletterna? Njaa.. så blev det lite fingerhyttande och jag måste snällt fortsätta, men det tror jag inte jag kommer göra haha känns bara sjukt onödigt, men hur gör ni?


     

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-18 09:20:41 följande:
    Hej!!! På väg från kliniken nu och känner mig fylld av energi =) trots ett väldigt negativt blodtest givetvis men det visste jag ju typ redan, men alltså läkaren på kliniken, vilken underbar människa! Han är verkligen otroligt varm och medkännande och framförallt KUNNIG inom IVF och jag fick ett 45 min långt samtal med honom om hur vi ska gå vidare framåt. Detta är en av de mest framstående i Schweiz så det känns som att jag hamnat helt rätt och de kommer hjälpa mig att få ett syskon till lillan. (Klart det kostar men det gör det ju i vilket fall här i Schweiz.)

    Han rekommenderade även DHEA 25mg 3 ggr om dagen, är det något du tagit/funderat på innan? Sen sa han att alla grejer jag rabblade upp funkar att ta och han rekommenderade Q10 speciellt.

    Jag kommer köra igång igen i nästa cykel i mitten av april med hög dos gonal f (375) och så skulle de se om de kunde beställa embryo glue till mig också.

    Åh kände bara att jag ville skriva av mig med lite ?positiva? nyheter från att ha känt mig less de senaste dagarna givetvis med otrolig mensvärk och mkt blod.

    Kram hoppas du får många fina ägg på VUL i morgon, har du huvudvärk av Gonal F eller är det ok?

    Vad skönt att läsa att du känner så inför läkaren, det där gör så mycket! {#emotions_dlg.flower}


    Intressant att de rekommenderar kosttillskott, hoppas att det kan ge bra resultat och att de kan köpa in lite embryoglue till dig inför nästa omgång Solig

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-18 13:51:34 följande:
    tack Solig ja det kunde verkligen gått åt båda hållen idag på mötet men det kändes som att vi förstod varann så jag blev positivt överraskad! 

    så du ska ringa din klinik i morgon och rapportera? vad tror du blir nästa steg nu?

    Yes, imon blir det ringa in och se vad som sägs, när jag pratade med dem i tisdags så lät det som att jag kunde vänta mig ett litet snabbt telefonmöte med läkaren. Låter lite snålt, men kanske är det enda som behövs. Återstår att se helt enkelt.


    Får se om vi kommer tajma nästa omgång nu då kanske? Kommer du hoppa rakt på nu vid kommande mens?

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021