• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Empan89 skrev 2021-04-19 12:54:29 följande:

    Tänker att jag hakar på här, tog första sprutan Menopur idag. Försökt i snart två år, ofrivilligtbarnlösa. Hittar inga fel och är exemplariska i övrigt, nu hoppas vi allt

    Vi kan på att detta nu lyckas ????


    Välkommen till gänget, hoppas detta är det som behövs för er och att behandlingen kommer gå bra för er {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella

    Hade VUL idag, och vågar vara lite vagt positiv! Jag var så nervös och tänkte att det skulle vara ännu sämre resultat denna gången. Det är lite tidigt VUL än sålänge, ska göra ett till på fredag, men det såg ut som det kanske blir minst 5 blåsor denna gången, men kan bli fler! Solig så glad. Bra cykel, eller D-vitamin, kanske tillskottet av menopur, men nånting var det som fungerade lite bättre denna gång. De växte lite ojämnt, så hoppas de kommer ikapp sig, så kanske det blir plock ev. på måndag!

  • Dibella
    Krizty88 skrev 2021-04-19 20:42:49 följande:
    Men vad skönt! Hoppas på fortsatt bra utveckling tills nästa gång. Håller tummarna! Det är ju så jobbigt med all ovisshet i den här processen men det kan ju verkligen vara olika från cykel till cykel som det verkar! Bara att försöka hänga med.
    Verkligen, håller tummarna att man kan få ut en hel del och kanske får lov och odla till dag 5 denna gång om man har extrem tur. Men åtminstone ha lite fler att välja mellan hehe. Men som du säger, man vet ju aldrig, man kan få ut 20 och ändå stå med 0 i slutändan...
  • Dibella
    IVF2021 skrev 2021-04-19 21:58:50 följande:

    Hur har det varit för er andra med första och andra mensen efter misslyckad behandling? Jag gjorde precis en stimulering men det blev ingen insättning alls. Kliniken sa att man kunde vänta sig både tidigare eller senare mens. Är väldigt sugen på mens så att mensen efter det kan komma så jag får göra försök nr 2. Tar ju ett antal veckor, men vore ju trevligt om mensen inte blev sen i alla fall!


    Min kropp räknade äggplocket som ÄL och mensen kom 14 dagar efteråt. Men den kan nog bli lite svajig. Olika för alla, och lutinus kan t.ex. förskjuta den lite vad jag förstått.


    Får hoppas det inte dröjer allt för länge för dig. När man väntar och längtar så är varje dag dyrbar. Blev sjukt frustrerad på min kropp som tog lång tid på sig att ägglossa i cykeln därefter, allt jag ville var ju bara att få mensen så jag kunde börja med nästa stimulering, så ville ha snabb ÄL :) men icke, 4 dagar senare än jag brukar få.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-20 08:39:49 följande:
    hej!! så skönt att det verkar mer lovande än sist!Solig skönt när man känner att ändringarna man gör faktiskt gör skillnad, hoppas på bra resultat på fredag!!
    kan knappt fatta att vi är igång nu igen, man känner sig alltid lite mer hoppfull på vårenGladkänner du av stimuleringen något? denna gången tycker jag inte att jag har några känningar alls, och då kör jag ändå med typ maxdos.. men det är ju tidigt ännu så kanske bli annorlunda till helgen!

    Verkligen, känns som du säger definitivt mer hoppfullt på våren! 


    Känner inte heller av stimuleringen alls lika mycket denna gången, hade lite huvudvärk i någon dag och var lite hängig  i början men nu känner jag inget alls, mer än att magen är full av stick och blåmärken, känns som det är lite ont om stickplats nu, tar 3-4 sprutor om dagen just nu så ser inte snyggt ut Drömmer


    Får hoppas att din kropp fortfarande är lite van vid hormonerna det inte blir några fler biverkningar. Men skönt att man är igång, hoppas det går bra imorgon {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-20 10:34:26 följande:

    ojdå, men vilka sprutor tar du då? för jag antar att det inte bara är vanliga gonalf/menopur och Fyremadel (el liknande)?

    jag hade blåmärken över hela magen 2018 när jag tog blodförtunnande sprutor men dem tänkte jag skippa denna gången... alltid något..

    ja min kropp verkar van nu så förväntar mig inga större biverkningar, men man vill ju nästan känna NÅGOT så att man vet att det händer nåt, tur jag har VUL snart så jag får lite bevis på att de växer därinne...


    Jo, det är "the regulars" behöver ta gonal F 2 gånger vissa dagar. Men har superkänslig hud, får lätt blåmärken, räcker att nån petar på en. Tror det beror på att jag får kortison via min astmamedicin varje dag. Undra om det hjälper i detta sammanhang haha.

    Ja man vill ju gärna känna lite "växtvärk" i äggstockarna, men får verkligen hoppas de växt på bra ändå. Jag börjar få lite ömhet runt där nu, så hoppas det betyder att de växer på.

    Kanske lite känslig fråga men hur tänker folk här inne i tråden kring samlag med sin partner efter insättning? Förra insättningen så tänkte jag inte mycket på det men har läst runt lite och det verkar råda delade meningar, hur länge ska man avstå då?
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-20 11:44:20 följande:
    hehe ok jag förstår, ja det är inte kul direkt att ta sprutor varje dag,

    är tacksam att man inte har diabetes eller liknande så man skulle behöva leva med sprutorna. Tycker ändå att de allra flesta är hur lugna som helst med att ta sprutor, äggplock etc etc, helt sjukt egentligen vad man ska behöva stå ut med medans andra rullar runt lite i sänghalmen (eller typ TITTAR på sin partner) så är de gravida???Tungan ute

    jag kommer vara den tråkiga här inne ang samlag efter insättning.. jag kommer vänta till efter VUL /eller såklart ev negativt test) jag verkar extra känslig dock, men när jag fick mitt allra första plus med en 'topp-blastocyst' 2018 så höll det sig endast 5 dagar, och på dag 3 hade vi sex och allt var toppen men sen började blödningarna komma så smått efter det. Jag förstår att det säkert inte var det som var anledningen men eftersom man investerar så otroligt mkt i en IVF så kommer jag hålla mig ifrån samlag. Finns ju inga rätt o fel här{#emotions_dlg.flower} 

    Verkligen dag och natt där haha, känns så främmande att det bara "skulle bli bara man myser lite", men man accepterar ganska snabbt att det är processen med sprutor och plock och allt där emellan som ska till på något sätt. 


    Ah, då kan jag förstå att du känner att det var ett viktigt sammanhang mellan de två händelserna. Jag läser att det är lite två läger, vissa säger att det spelar roll och andra inte, men vill verkligen inte riskera. Samtidigt som jag också tycker det är sjukt tråkigt när det ska gå längre perioder utan den typen av närhet Drömmer vi har varit sjuka båda två, han har gått med ryggskott och nu går vi in i IVF så känns som det blivit så lite senaste tiden haha och då fortsätta hålla sig borta känns jobbigt, men kanske värt det i slutändan. När tänker man att det är OK? När man fått se hjärtslag eller, hur vet man liksom...

  • Dibella
    IVF2021 skrev 2021-04-20 14:54:09 följande:
    Tack så hoppas jag ändå att det rullar på ok för mig också med i alla fall första mensen. Det blev bara en tablett Lutinus för mig innan vi avslutade då inget ju blev befruktat. Så den lilla dosen borde inte påverka.

    Fick idag veta att jag har vätska i buken och äggstockarna och att de fortfarande är 7,5 cm i diameter (äggplocket gjordes i torsdags). Återbesök pga mycket smärta under helgen. Enligt läkaren var resultatet ok. Någon annan som vet hur det sett ut några dagar efter äggplock?

    För att citera läkaren ?äggstockarna simmar i vätska och är dessutom fyllda med vätska?. Jo, tack för den kommentaren då sen följs av ?med det är ok?.
    Då lär det nog rulla på om du inte tagit någon Lutinus heller. Tråkigt att du haft smärtor och vätska, blev du överstimulerad? Hoppas det lägger sig och mensen kommer enligt plan.
  • Dibella
    IVF2021 skrev 2021-04-20 21:24:45 följande:

    Lite skönt var det att slippa Lutinus. Men hade ju så klart hellre haft något att återföra och behöva använda Lutinus.

    Jag förstår det som att de inte anser mig som överstimulerad för jag fick en liten dos Ovitrelle direkt efter äggplock så de planerade nog för återföring. Nu med facit i hand och vätska i buken känns det rimligt att de inte satte in något. Hur skulle ett embryo trivas i den simmiga miljön liksom?!


    Såklart det man helst vill är o få insättning <3 men får verkligen hoppas att du mår bättre snabbt!
  • Dibella

    När jag tog Fyremadelen igårkväll så ville det inte riktigt hållas, trots att man väntar när man drar ut nålen, så rann det ut?! Svårt att avgöra hur mkt som är i sprutorna, men 2-3 stora droppar (eller mer) rann ut över halva magen. Idag har jag ÄL flytningarna som aldrig förr...detta gör mig nojig som f*n.


    Mina ÄL flytningar brukar sluta när fyremadelen drar igång. Någon annan som vart med om att det kan rinna ut efter man drar ut nålen?

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021