Inlägg från: fluffan84 |Visa alla inlägg
  • fluffan84

    Berätta för syskon tidigt?

    Hej

    Förra gången jag var gravid berättade vi för dottern på 4år direkt efter att jag sett hjärtat slå i mitten av v.9..några dagar senare fick jag missfall o hon blev verkligen helt förkrossad precis som jag o mannen blev. Nu vill min man vänta tills hon frågar ist. Svårt o hålla hemligt då hon så gärna oxå vill ha ett syskon! ????

  • fluffan84
    Solblomma30 skrev 2021-01-13 11:08:22 följande:

    Beklagar missfallet och så tråkigt att er tjej blev så ledsen. Jag tänker, men kan ha fel, att det kanske beror på HUR man berättar för barnet? Jag och min man har berättat för storasyskon tidigt i tre graviditeter. Men vi har inte peppat och gjort det till en glad och härlig grej (nu låter det hemskt ju :) utan vi har bara sagt helt sakligt att mamma mår väldigt dåligt för att det är en bebis i min mage, men den är väldigt liten och många bebisar som är så små fortsätter inte att växa och föds utan de sköljs ut ur mammas mage innan de kan födas. Så det är inte säkert att det blir en bebis. Det vet vi om några månader.

    Då har barnen liksom inte skuttat runt av glädje att bli storasyskon utan de har mer accepterat det faktum att mamma är illamående eftersom det ligger en liten bebis i magen, men ingen av oss vet om den kommer att fortsätta växa. De har inte verkar tycka att det är något konstigt eller hemskt heller, utan bara accepterat att det är så.

    Om man känner att man måste berätta pga hur man mår så kan det ju vara en idé att lägga upp det så :)

    Stort grattis till din nya graviditet! Håller tummarna att det går vägen denna gång.


    Hon har längtat länge efter syskon så skulle nog inte spelat ngn roll hur vi än gjort. Tack vi hoppas oxå det går bra denna gång ????
Svar på tråden Berätta för syskon tidigt?