Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?

    Även Aron Flams inlägg på Youtube kan kanske intressera de som inte ser avstängningar av oliktänkande som önskvärt:



    Aron Flam; "Trump Vs Democracy"; 2021-01-?

  • nattuw
    KillBill skrev 2021-02-15 17:59:51 följande:
    Det finns många problem med de sociala medieplattformarna, men att de till sist följer sina egna användarregler är inte ett av dessa"
    Nej problemet är inte att de följer sina egna användarregler utan att deras regler är godtyckliga och att de har fått ett de facto monopol på åsiktsspridning.

    Det är föga förvånande att så många vill att deras politiska motståndares yttrandefrihet beskärs och att de applåderar när deras politiska motståndare hindras från att nå ut med sina åsikter.

    Att det i förlängningen även skadar demokratin är inget som avstängningsivrarna behöver ta hänsyn till. Ty det drabbar ju inte dem själva.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-05 23:28:00 följande:
    Det där med att regeringen skulle ha nättroll måste väl ändå vara sämsta högerspinnet ever? Att SD och KD ägnar sig åt sådant larv är nog en av förklaringarna till att dessa partier tappar stort i opinionen.
    I ett annat forum, där de diskuterade socialdemokratiska nättroll, pekades familjeliv ut som ett bevis på att socialdemokratiska nättroll är en del av regeringens strategi.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-07 08:08:56 följande:
    Och det är tillräckligt för att du ska tro på att det är sant?
    Jag tyckte det var intressant och funderade på vad som skulle kunna tänkas ligga bakom att någon pekade ut familjelivs samhällsforum som ett bevis på att det finns en socialdemokratisk trollfabrik.
    KillBill skrev 2021-03-07 08:08:56 följande:
    I ett annat forum finns det folk som lyfter fram "bevis" bevis på att Elvis lever och  "bevis" på att jorden är platt. Tror du på det också :Glad
    Så du menar att de signaturer som uppför sig som socialdemokratiska troll är besläktade med flat earth society.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-11 07:13:50 följande:

    Nej jag menade vad jag skrev. Eftersom du hänvisar till spekulationer som du läst på ett socialt forum som bevis undrade jag om DU även tror på de spekulationer som florerar på sociala forum om att Elvis lever och  att jorden är platt. 


    Hur var det nu med din läsförståelse. Jag har inte hänvisat till något forum för att bevisa någonting.

    Däremot har jag i ett annat forum läst en sak som jag tyckte var intressant. Nämligen att några för mig okända individer pekade ut familjeliv som ett bevis på att det existerar en socialdemokratisk trollfabrik. Som jag senare skrev så funderade jag på vad som kan tänkas ha legat bakom ett sådant utpekande. Däremot har jag, iallafall inte än, spekulerat i exakt vad som kan ha fått de för mig okända personerna i det andra forumet att peka på familjeliv som ett bevis på att det existerar en socialdemokratisk trollfabrik.

    Att du släppt din tidigare fixering och övergått till Elvis och platt jord är om inte en förbättring så åtminstone lite omväxling.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-15 22:52:34 följande:
    Jag var ju tvungen att byta fokus för att fånga ditt intresse..

    När det gäller svamlet om troll så blir jag anklagat för att vara ett var och varannan dag trots att jag aldrig har varit medlem i något parti, organiserat mig politiskt eller ingår i någon kampanj och det är uppenbart att de som anklagar mig för detta är samma typ av människor som tror att Elvis lever, att jorden är platt eller som tror på den högerextremistiska konspirationsteorin QAnon.
    Hade Elvis enbart skrivit låtar om

    Försvara av socialdemokratin.
    Gnälla på SD.
    Användande av SD för att brunsmeta allt och alla som inte stödjer socialdemokratin.

    Så hade antagligen även Elvis mötts av en viss skepsis.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-05-28 19:41:27 följande:

    Skönt att vi är överens om att staten inte ska tvinga medieföretag att visa naket innehåll / bilder som kan vara stötande.. Jag tycker att det är lika självklart att medieföretag inte ska tvingas att visa vitmakt propaganda.


    Du anser att åsikter som du inte delar är stötande. Och de bör därför inte få synas.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-08-15 09:44:50 följande:

     Youtube, Facebook, Twitter o.s.v. är privata bolag och sätter själv spelreglerna.

    Anser du inte att privata företag ska få bestämma regler på sina egna plattformar? Det är i så fall ett totalitärt synsätt och något som vi tidigare bara fått se i diktaturer


    Anser du att en privat postleverantör själva skall få sätta spelreglerna? Att den privata postleverantören godtyckligt kan bestämma vilka regler som skall tillämpas just den dan och som kan ta beslut som de inte motiverar och som du inte kan överklaga?

    Hur ser du på andra privata företag. Bör till exempel ett privat apotek själv få bestämma spelreglerna? Eller kan det finnas samhällsintressen som gör att viss verksamhet behöver styras upp även om det handlar om privata bolag? Lever vi i en diktatur när vi inte tillåter privata bolag att sätta sina egna godtyckliga regler?
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-08-22 19:44:18 följande:
    Vilja usla jämförelser. Du kan inte jämföra Youtube med postlevetantören. Internetleverantören är den som gör det möjligt att kommunicera via internet (och är den som möjligtvis kan liknas vid en postleverantör).
    Det var de amerikanska techjättarna själva som, för att slippa ta ansvar för innehållet, påstod sig vara infrastrukturtjänster likt post och telefonbolag. Vilket redan tidigare har påtalats i denna tråd.

    Så om du tycker det är en usel jämförelse så får du ta upp det med företagen.
    KillBill skrev 2021-08-22 19:44:18 följande:
    Att kräva att Youtube ska tvingas sända Swebbtvs främlingsfientlighet är lika dumt som om någon krävde att extremhögersiten Bulletin skulle vara tvungen att publicera inlägg från muslimska fundamentalister.
    Har bulletinen påstått sig vara infrastruktur?
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-08-24 08:20:37 följande:
    Du vet ju att YouTube inte är infrastruktur. Du ger ju tom en förklaring till varför YouTube har hittat på att man är är infrastruktur..
    Det som har betydelse är att Youtube själv påstått sig vara infrastruktur samtidigt som de agerat på ett sätt som inte är förenligt med den inställningen. Att du applåderar när någon som inte delar din åsikt tystas ändrar inte på den saken.
Svar på tråden Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?