• Sussna85

    Äggdonation 2021

    Lumila skrev 2021-04-12 12:38:03 följande:

    Tack alla! Hjärta 

    Igår bröt jag ihop och sörjde.
    Idag tar vi nya tag och sätter vårt hopp till den sista lilla eskimån vi har i frysen! Glad

    Jag har mailat med vår läkare och bad om att få testa ny behandlingsmetod denna gång.

    Det är intressant att läsa om allas olika behandlingar, tycker jag. De två första gångerna har jag tagit:

    Östrogen:
    Estradot 100 ug/24 h. 2 plåster samtidigt och byte 2 ggr i veckan.
    Start mensdag 2.

    Progesteron:
    Cyclogest 400 mg vagitorier. 1 morgon, 1 kväll. (Alltså 800 mg/dygn).
    Start från "uppskattad ägglossningdag". Dvs. 4 dagar innan FET av 3-dagars embryo.

    Andra behandlingen tog jag (på eget bevåg, men frågade lov av läkaren innan) Bisolvon med start från Cyclogest fram till FET.

    Denna tredje behandling ser ut att bli samma med östrogen och progesteron + kortison + blodförtunnande (mini-aspirin). Vet inte vilken dosering det blir ännu. Kortison startar samtidigt som Cyclogest.
    Mini-aspirin start från positivt graviditetstest. 

    Sen föreslog hon en NY grej de börjat med som vi kunde pröva. En Atosiban IV-injektion 30 minuter före överföring.
    Har ni hört om detta förut? Det var nytt för mig.

    Atosiban används vanligtvis för att förhindra tidig förlossning. Men den kan tydligen också minska aktiviteten på oxytcinreceptorer inför IVF och minska kontraktilitet av livmodern.
    De har tydligen testat på några patienter och en del har lyckats, men svårt att säga om det var pga Atosiban eller inte. Kostar ca 500 kr.
    Vi tänkte testa. Har inget att förlora, tänker jag. Flört


    Härligt att du ändå är igång igen! :) Var det inte problem alls denna gång att få kortison? Läkaren A-K har ju varit så emot att pröva det tycker jag.
    Låter spännande med en ny grej att pröva iallafall!
    Har du oxå fått en spruta på RD var det 6 eller 7 som hette Gonapeptyl?
  • Sussna85
    densomväntar skrev 2021-04-14 20:20:00 följande:

    Hej! Hoppas det är ok att jag hoppar in i tråden ???? Började behandla i söndags inför vårt andra ÄD-försök och pratar inte om detta med någon, men märkte att jag får lite pepp av att läsa era inlägg och följa utvecklingen för er. Grattis till alla er som blivit gravida! Vi har försökt få barn i mer än 10 år nu. Första 1,5 åren kantades av 5 missfall mellan v.7-13, därefter två på varandra följande utomkveds där båda mina äggledare fick tas bort. IVF blev vår utväg och efter 6 äggplock med endast en graviditet (MF i v.9) bestämde vi 2019 för att satsa på äggdonation. Första försöket gick inte, men vi har tre fina femdagars blastocyster i frysen (har aldrig hänt oss under hela IVF-resan) som vi nu tänkte "använda upp" innan vi avslutar Projekt: Familj. Så, nu fick ni o-ombett veta hela min livshistoria???? Men jag hoppas såklart att det är NU det händer..


    Åh vad ni har fått kämpa i motgångHjärta Hoppas verkligen att era snöflingor i frysen kommer att bli ert efterlängtade barn.
    Var gör ni ÄD om det är ok att fråga?
  • Sussna85
    Lumila skrev 2021-04-16 08:31:18 följande:

    Hon tyckte väl att då jag inte plussat på 15 år och nu bara har ett embryo kvar, så gav hon kanske sig. Ha ha. Nej jag vet faktiskt inte. Kanske för att jag bad om det - igen.

    Jo Gonapeptyl glömde jag i min långa lista! Den sprutan ska jag ta då embryot är på dag 6! Så beroende på hur gammalt embryot är vid FET kan man ju ha ruvat lite olika antal dagar.


    Ja så blir det såklart,lite olika jo,tänkte bara på hur jag tog den och jag fick ett 3 dagars insatt :) jamen det var bra att hon gav med sig ändå,det är väl allt eller inget nu vid er sista snöflinga <3
    In
  • Sussna85
    Myntan skrev 2021-04-24 07:22:03 följande:
    Uppdatering: jag kommer iväg för insättning på fredag trots follikel, som tydligen var okej i storlek. När jag kommer dit ska jag fråga dem om detta ordentligt. Intressant att förstå hur det fungerar ju, men nu försöker jag bara lita på att de vet vad de gör. :)
    Jag hade oxå t.om flera folliklar inför min insättning, blev orolig och ringde kliniken som lugna och sa att folliklar brukar det finnas men de är i viloläge och utgör inte någe hinder.
  • Sussna85
    Sofia95 skrev 2021-04-24 09:46:58 följande:

    Jag hade testdag från kliniken igår och lyckan att få meddela dem att jag är gravid. Känns helt otroligt, jag är liksom mållös. Jag började testa på rd7 och sedan har jag testat varje dag för att jag varit livrädd att strecket skulle försvinna. Men det är kvar och har blivit starkare för varje dag. Nu ber jag för att det stannar och går hela vägen <3 <3 kram till er!


    Åh vad härligt! Grattis till dig/ erHjärta
  • Sussna85
    Amaryllis2021 skrev 2021-04-24 17:10:30 följande:

    Då var det snart dags för oss att starta vår behandling hos Gennet i Prag. Vi sköt fram behandlingen till maj med anledning av Corona men tyvärr är ju läget fortfarande mörkrött.

    Vi hade tidigare en plan att åka hela familjen till Prag och vara där hela veckan men det funkar tyvärr inte då vi i så fall skulle få isolera oss i fem dagar innan vi får testa oss i landet. Vår plan nu är att flyga var för sig och endast ha en natt var i Prag. Men allt känns lite osäkert då vi igår upptäckte att man ställt in de direkt flighter från köpenhamn som vi planerade att boka. Hela tiden nya utmaningar men har gett mig tusan på att det kommer gå galant ändå!

    Nu vänder det! ????


    Ja fy,att det inte kan ljusna lite i denna coronasituation...jag hoppas ändå det löser sig till det bästa för er,en positiv inställning har du iallfall till det,bra detSolig
  • Sussna85
    Mami1230 skrev 2021-11-23 08:56:35 följande:

    Hej,

    Jag ska göra en ny insättning nu på torsdag med FET. Håller tummarna.

    En fråga, hur mycket Lutinus tar ni och hur ofta? Jag tycker att jag läser överallt att alla tar ca 600 mg per dag/ tre gånger/dag. Jag har 800mg/två gånger/dag. 400 mg på morgonen och 400mg på kvällen. Toppen om någon av er vill dela med sig.


    Hoppar in här och svarar dig :) vid mitt ÄD så fick jag precis som dig,800mg progesteron delat på 400 mg morgon/kväll.

    Gjorde ÄD i Finland och det tog sig på första försöket faktiskt. Stort lycka till med ditt FET på torsdag! <3
  • Sussna85
    Kronärtskocka skrev 2021-11-23 20:32:32 följande:

    Mami1230: Låter som många lutinus att ta. Förstår att dosen behöver vara hög, men finns det inget likvärdigt med mer hormon i? Jag tycker en lutinus är kladdigt som f-n.

    Lycka till! Hoppas det blir en bebis nu!


    Jag fick ett preparat som hette Cyclogest,en tablett var 400mg :) För ja,tusan vad Lutinus man får stoppa upp annars :P

    Lutinus är kladdiga,sträva och ganska hemska faktiskt haha.
  • Sussna85
    Mami1230 skrev 2021-11-27 18:25:16 följande:

    Tack alla och tack för svaren! Skönt att höra att det inte är bara jag som fått så många Lutinus! Grattis till bebisen @sussna85!

    Ruvar nu för fullt och håller tummarna!


    Tack :) Hoppas hoppas den lilla vill fästa nu!
  • Sussna85
    Mami1230 skrev 2021-11-30 21:07:24 följande:

    Hej,

    Vill uppdatera även här, jag plussade idag! Känns helt overkligt. Hade sovit dåligt, vaknade ledsen för att jag hade inga symptomen.

    Tog två tester, ett digitalt och ett vanligt som visade positivt. Satte in en Blastocyt i torsdag. Jag vågar dock inte jubla än, det började exakt så här förra månad men det slutade med ett minus. Hoppas nu att den vill hålla sig kvar där inne!


    Men vad härligt! Grattis! Hoppas den lilla vill stanna nu då <3
Svar på tråden Äggdonation 2021