• Sussna85

    Äggdonation 2021



    Hittills ser det bra ut,ET imorgon då bara det nu löper på :)
  • Sussna85
    vårsommarhöstvinter skrev 2021-01-14 11:14:44 följande:

    Hej allihopa! Idag är det väldigt mycket här. Ska åka till St Petersburg på söndag via Tallinn och förutom allt annat som måste fixas har det uppstått frågetecken kring om man över huvud taget kan åka vägen genom Tallinn längre när man ska vidare till Ryssland. Åt andra hållet verkar det gå bra, att åka hem den vägen alltså. Svårt att få klara besked också. Suck, pust och stön.


    Ja att det bara inte kan löpa på,man har tillräckligt att fundera på som det är ju<3 Hoppas ni får rätsida på allt och resan löper på utan missöden. Håller tummarna!
  • Sussna85

    Tack GrodanS77 :)

    Jag är nu ruvare till ett 2 dagars embryo :)

    3 st embryon frös de ner idag och ytterligare 6 st kommer att odlas vidare till förhoppningsvis blastocyster. Kliniken använder som standard Embryoglue vid sina insättningar och så fick jag en spruta som heter Gonapeptyl att ta nu några dagar efter ET som ska gynna att ägget fäster. Hoppas på att det kommer att gynna en till graviditet nu då.

  • Sussna85
    Jiana skrev 2021-01-15 12:51:35 följande:
    Grattis!! Och vilket bra resultat! Håller tummarna att det fäster!
    Ja verkligen! Tack snälla {#emotions_dlg.flower}
    Lumila skrev 2021-01-15 14:29:59 följande:
    Wow! Vilket fantastiskt fint resultat! Grattis!!! Det är ju rena drömmen.

    Nu håller vi tummar och tår för er! :D

    Själv fick jag mens i onsdags, men läkaren bad mig avvakta med östrogenplåstren till nästa cykel, eftersom donatorn inte fått sin mens ännu.
    De skulle återkomma när hennes process startat igång.

    Jag hade trott att jag bara fått hålla på längre med plåstren om hennes cykel startar senare, men så var tydligen inte fallet...

    Eftersom vi fick frysa sambons spermier när vi var där så behöver vi inte "passa" in hennes ÄP, utan de tinar bara upp spermierna till donatorns ÄP.

    Jag kan sen ta emot antingen färskt eller fryst embryo.

    Spännande tider!

    Hittills bättre än jag kunde och vågade hoppas på faktiskt{#emotions_dlg.flower} Tack fina Hjärta

    Ok ja lite klurigt det där,hmm..ja jag förstod faktiskt inte riktigt hur detta med en stimulerad ET skulle funka. Min donator började med sprutorna den 27 eller 28.12. Jag fick mens den 24.12. Och läkaren planerade att att göra insättning så sent som cd 26 i min cykel men det blev nu på cd 23 tillslut, trodde det skulle vara alltför sent att sätta in ett embryo denna tidpunkt, men på vul idag så hade mina äggblåsor tillbakabildas och det var en fin livmoderslemhinna. Så tydligen gör detta östrogen underverk hahaSkrattande
    Men skönt att ni slipper fara dit "bara" för att lämna ett prov,nu kan ni fara dit först när det riktigt spännande och roliga händer! Spännade tider verkligen!
  • Sussna85
    vårsommarhöstvinter skrev 2021-01-15 22:05:05 följande:
    Det redde ut sig ... fick ringa till Estonian Health Department. Så en sak till att bocka av på listan.
    Vad skönt,lycka till på er resa imorgon då :)
  • Sussna85
    Jiana skrev 2021-01-18 21:31:54 följande:

    Vi har fått förslag på donatorer, och har valt! Superspännande!!


    Åh vad spännande! När får ni börja med hela processen?
  • Sussna85


    Denna spruta tog jag imorse,idag borde det lilla ägget har delat sig till en blastocyst och ska oxå förhoppningsvis fästa idag då om det lever därinne ännu, denna ovisshetär tärande...RD 4 idag annars,fick tillbaka ett 2 dagars i fredags :)

    Nån annan som har hört om eller fått denna spruta för detta syfte efter ET?
  • Sussna85

    Usch vad ledsen och uppgiven jag har varit idag,alla 6 embryon som de odla över helgen fick kasseras. Den höga fragmenteringen är kvar,det var ju därför vi gick vidare till ÄD för att mina ägg verka så kassa och vi vid varje försök fick stor fragmentering på mina ägg.

    Detta känns så hopplöst. Den lilla jag ruvar på och de 3 äggen i frysen är ju dömda de med,fragmenteringen lär ju vara på samtliga.

    Har vi haft sån otur att min donator oxå har dålig äggkvalitet?

    Är det inte mina ägg iallafall som är problemet?

    Är det ändå sambons spermier som är dåliga?

    Vi har gjort dyr DNA fragmentering på sambons simmare före ÄD just för att se att allt såg bra ut,vilket det gjorde,resultatet var väldigt bra och läkaren konstatera då att det måste vara var mina ägg som var boven

    Vår läkare kunde inte svara på mina frågor om allt detta,jag står nu handfallen och vet inte ut eller in längre. Hon vill att vi försöker med de kvarvarande i frysen,om detta försök misslyckas,får göra ett FET i nästa cykel redan. Men det känns egentligen lönlöst att pröva mera med dessa ägg. Negativiteten flödar runt mig,förlåt,men just känns allt ganska pissigt.

  • Sussna85
    bellis2 skrev 2021-01-19 18:13:24 följande:
    Vad tråkigt att höra men än är hoppet inte ute för det du bär på.

    Hade ni möjlighet att välja att sätta in en blastocyst istället för 2-dagars, eller var det bara för de frysta? Om ni får välja så bör ni välja att sätta in minst ett 4 dagars embryo, det gör en väldigt stor skillnad.

    Absolut, donatorer kan ha dålig äggkvalitet men det ska en skicklig embryolog kunna se.

    Tidigare när ni gjort IVF har det blivit några embryon befruktade med dina ägg?

    Det låter märkligt att de vill testa med de frysta.
    Nä,tackHjärta jag ska försöka tänka på att det fortfarande finns hopp, men det är svårt just nu...vi fick inte välja egentligen, de ringde bara och sa att vi får tillbaka ett 2 dagars, de fryser 3 st 2 dagars och resten skulle odlas vidare.

    Ja,jag tänker att de ska väl kolla det extra noga vid ÄD,kvaliten på donatorns ägg.

    Vi har alltid haft jätte bra befruktningsgrad med mina egna ägg,nästan alla blir  befruktade varje gång.Det har sedan på dag 1 och 2 i delningen sett fragmentering på samtliga ägg vid varje försök, 2 av 4 gånger har vi inte ens kommit till ET ens pga av det.
    Jag försökte fråga om dessa ägg i frysen ens var nått att sätta pengar och tid på nu,men läkaren mena på att det finns chans för en graviditen där.
    Jag vill helst kassera alla och börja med en ny donator ist,försöka en gång till med en annan. Detta kommer att vara bortkastad tid och pengar känns det som.

    Men ja...jag vet inte vad som skulle vara bäst längre.
    Kanske det är sambons spermier som är boven iallafall? Fast vi nu har gjort DNA fragmentering på dom som visa jätte bra,inga avvikelser.
  • Sussna85
    GrodanS77 skrev 2021-01-19 18:04:50 följande:
    Beklagar resultatet!

    Fragmenteringen gör att man inte kan frysa men det behöver inte betyda att det är fel på ägget egentligen. Så har de sett att man kan frysa 3 så kan de absolut fortfarande vara bra. Samma med det du satt in!

    Ge inte upp än!!!
    Nä så är det, men jag tänker att de inte hann se fragmenteringen på dessa 4 embryon. Denna gång så uppkomm det lite längre fram i odlingen. Så jag tror faktiska att alla kan ha uppvisat samma resultat vid långtidsodling.

    Vi får se, kanske kan min livmoder reda upp det, annars så får vi se hur det frysta äggena ter sig sen vid upptining,vet inte hur de gör,inte tinar väl dom och sätter in direkt vid FET? Nog odlas väl alltid ägget nån dag innan insättning?

    Men tackHjärta It is not over before the fat lady sings,eller nått såntGlad
Svar på tråden Äggdonation 2021