• AliceLa

    Äggdonation 2021

    Hej, jag och min sambo planerar äggdonation 2021. Har redan varit i kontakt med olika kliniker i hela världen, och vill gärna dela erfarenheter med andra.

  • Svar på tråden Äggdonation 2021
  • Myran1979
    Sussna85 skrev 2021-01-03 11:37:38 följande:

    Jag förstår er,fundera oxå på öppen donator,visst heter det så? Men sen som jag skrev nedan så är det denna corona och det känns som tiden rinner iväg och jag vågar inte vänta på att kunna resa till länder med öppen donator. Detta gick otroligt snabbt för oss, vi ställde oss i kö i december för ÄD och typ två veckor senare ringde kliniken och sa att det fanns en donator som passa in på mig.

    Har inte Riga i Lettland oxå donatorer som man får välja själv? Men hoppas ni hittar en donator som känns rät för er inim en snar framtid


    Vad kul!!! Vart går du någonstans?
  • AliceLa
    Sussna85 skrev 2021-01-03 13:46:48 följande:
    Jamen såklart så är det ju,vi har ju gått igenom alla papper om "lagen om assisterad befruktning",och det heter öppen donator då jo,så är det i Finland oxå.

    Men ok,det funkar så. Då är den största kruxet just nu för oss att vi måste sitta i karantän här i 10 dagar ifrån jobbet, utan lön(jobbar inom vården) och oxå om vi far till vissa "rödlistade" länder,suck...men tack<3

    Det är spännande tider och ett nytt litet hopp har ju tänds i samband med denna ÄD,att vi kanske kommer att få det gemensamma barn som vi drömmer om.

    Har ni försökt länge innan ÄD blev bestämt?

    Aha, ja, då förstår jag att covid gör det svårt för er.


    Vi har gjort sex IVF behandlingar, och ännu fler insättningar, och till slut sa läkarna att våra resultat blivit så dåliga att det var dags att gå vidare med äggdonation.

  • AliceLa
    Myran1979 skrev 2021-01-03 23:59:20 följande:
    Ja det förklarar saken Vi letar runt, verkar som om CvL och Falun fått bra renomé. Stort lycka till!
    Carl von Linné är superproffsiga, vi gick där för vår IVF. Har bara bra saker att säga om dem.
  • Sussna85
    Myran1979 skrev 2021-01-03 23:59:20 följande:

    Ja det förklarar saken Vi letar runt, verkar som om CvL och Falun fått bra renomé. Stort lycka till!


    Ja jag mena CvL i mitt förra meddelande,inte CLV haha. Har hört och läst gott om just den kliniken jo. Vi går i Åbo hos Mehiläinen Felicitas:) före det så var vi på Aurakliniken oxå i Åbo,men måste säga vi är så mycket mer nöjda med Mehiläinen,proffsiga och tillmötesgående.
  • Sussna85
    AliceLa skrev 2021-01-04 10:46:17 följande:

    Aha, ja, då förstår jag att covid gör det svårt för er.

    Vi har gjort sex IVF behandlingar, och ännu fler insättningar, och till slut sa läkarna att våra resultat blivit så dåliga att det var dags att gå vidare med äggdonation.


    Åh det är så frustrerande när det inte vill funka<3

    av alla våra 4 försök har det blivit stor fragmentering på äggen. Får ut helt ok med ägg men har bara fått göra två ET av alla försök,med riktiga skruttägg egentligen. Det visa sig att jag snart går in i klimakteriet,därav det väldigt dåliga äggkvaliteten. Läkaren sa att vi hade mindre än 10% chans att lyckas med ivf.

    Så vi tog beslutet att över till ÄD.
  • Sussna85

    Imorse ringde de från kliniken,min donator har nu börjat med sprutorna och nästa vecka på måndag är det UL för hennes del och preliminärt ÄP på fredag den 15.1 och sen ET kanske på måndagen därpå. Spännande spännande :D

    Jag nojjar ändå lite att jag då har kommit så långt i min cykel dock. Min beräknade mens är den 24.1 och ET sker kanske den 18.1 då...men sköterskan sa att så länge jag inte har börjat blöda så ska det vara lugnt. Men ändå, alltid ska man ju oroa sig över nått i denna process vare sig det är ivf eller ÄD. Håhå.

  • Amaryllis2021

    Vi har försökt få till ett syskon nu under två år. Sonen kom till med ivf efter många försök. Jag har få ägg kvar och vi har fått prognosen att lyckas med ivf med våra gener till under 5 procent. Vi har nu bestämt oss för äggdonation. Vi har valt Gennet som finns i Prag. De föreslår stimulering av donator redan i februari men det känns så snart med tanke på Corona och att jag skall synkas med donatorn för att få till ett färskförsök.

    Känner stor oro över att resa utomlands just nu men det är nu det gäller för oss... vi vill heller inte vänta för länge.

    Hur har ni andra löst det med prover, ultraljud och mediciner här på hemmaplan? Jag skall kontakta min gamla ivf-klinik och hoppas de kan hjälpa mig.

    Någon mer som har kontakt med Gennet?

  • Jiana

    Jag hoppar in i tråden. Vi är på g att göra vårt första ÄD-försök på AvaRiga. Är 42 år och har en tonåring. Maken har inga barn. Har gjort 4 IVF med dåliga resultat. Nedsatt spermakvalite med hög fragmentering så nu hoppas jag verkligen att de är duktiga på att välja rätt!

  • GrodanS77

    Hej! Jag hoppar också in här i tråden. Jag och maken försöker får ett syskon till vår ÄD dotter. Vi har gjort två försök hittills. Första blev plus som höll i sig ett par dagar. Andra blev missfall i v9 med skrapning då kroppen inte fixade det själv eller svarade på cytotekbehandling. Väntar nu på mensen och sen kör vi igång igen. Vi gör på Gynhälsan Fertilitetsklinik i Uppsala. (De kör med frysta ägg från äggbank, vilket för att de inte har nån kö) Vi har två fina blastos i frysen där som vi hoppas ska funka. Går det inte med de två vi har i frysen så kommer vi lägga ner försöken. Vi börjar bli till åren känner vi och vill inte att dotterns småbarnsår helt ska försvinna i våra försök att skaffa ett syskon.

    Nu hoppas vi på ett fantastiskt 2021!

  • Linlo

    Hej alla!
    Första gången jag skriver här, har tjuvläst trådar lääänge. :) 
    Jag och min sambo funderar nu på ÄD i St Petersburg (OLGA clinic) och jag hoppas vi kan starta detta nu tidig vår (vet bara inte hur jag ska få ihop det med jobb etc). Har gjort ett antal IVF och ÄD  (i Sverige och Riga). En liten kemisk graviditet blev det förra våren, annars inget. Går in på tredje året med försök nu och hoppas verkligen på 2021, men OJ vad jobbigt det varit emellanåt att slitas så mellan hopp och förtvivlan, ingen som inte går/gått igenom det förstår ju.
    Lycka till alla! Hjärta

Svar på tråden Äggdonation 2021