• GrodanS77

    Äggdonation 2021

    Sussna85 skrev 2021-01-25 07:35:44 följande:

    Jag är gravid,testet har ökat så fint,så det kan inte vara sprutan som spökar! :) Kan inte förstå det ännu ,vi lyckades trots allt.


    Grattis grattis!

    Jag sa ju att du inte skulle ge upp!!!
    pixie78 skrev 2021-01-25 09:36:34 följande:

    Tjuvtest - vilken ruvardag?

    Blir så sugen på att testa nu när jag ser positiva stickor i flödet! Grattis Sussna85! 

    Satte in femdagars i måndags (18 jan), så sjunde ruvardagen idag då. Om man inte räknar med insättningsdagen. Testdag 1 feb. 

    Vilken ruvardag har ni testat och vad var resultatet? Funderar på ett Testa tidigt-test på onsdag, ruvardag 9. 


    På ruvardag 6-7 har man kunnat ana något. På rd9 definitivt! Med ett 5-dagars så motsvarar ju rd9 bim och då ska man ju kunna se.

    Lycka till!
  • GrodanS77
    Sussna85 skrev 2021-01-25 16:57:43 följande:

    Nån som kan hjälpa räkna vilken vecka jag är i riktigt,inte kan väl jag räkna från senaste mensen som man vanligtvis gör? Eller? Jag är förvirrad.... Ladda ner en gravidapp just. Jag fick ju ET av ett 2 dagars den 15.1. Donatorn hade ÄP den 13.1....ja hur räknar man?


    Du räknar som ÄP är v2+0. Dvs sista mensens första dag var två veckor innan. Det borde väl bli 30/1 om jag kan räkna i kväll Du borde vara på v3+5 och veckorna slå om på onsdagar om 13/1 var en onsdag vilket jag har för mig.
  • GrodanS77
    pixie78 skrev 2021-01-27 08:45:32 följande:

    Tack!! Ja jag tog ett digitalt nu också.. och det stod Gravid 1-2 veckor. Så sjukt att se.. Har ju dock fått se det tidigare utan att det gått vägen men idag är vi iaf glada.. så får vi oroa oss från och med imorgon! :) Kommer ju testa flera gånger nu de kommande veckorna för att se att det är kvar och att veckorna stiger. 

     

     


    Grattis! Rätt inställning med att tänka att det går vägen!

    En liten varning dock för de digitala är att veckorna inte alltid stämmer överens precis med vart man är i graviditeten. Spannet för hur mycket hcg man kan/bör ha är väldigt stort och värdena överlappar varandra mellan de olika veckorna. Dvs, testerna kan slå om lite långsammare eller fortare än var man är i graviditeten, beroende på hur mycket hcg man producerar utan att det är något fel.

    Kul att så många är på gång nu! Och framförallt att det har blivit några plus!!

    Jag har insättning i morgon. Så då blir man ruvare igen, med skräckblandad förtjusning
  • GrodanS77
    Sussna85 skrev 2021-01-27 12:01:20 följande:

    Åh så härligt att du ska få insättning imorgon,förstår så väl dina känslor kring ruvningen dock <3 är det en blastocyst du får insatt?


    Japp, det blir en blasto. Är liiiite ofokuserad på jobbet idag..
  • GrodanS77

    Idag var det återföring! Det gick bra. Blasto var tydligen superfin och slemhinnan var också bra. När jag gjorde vul i fredags så sa hon att den var ett skolboksexempel på 3-skiktad. Kunde inte bli bättre. Idag sa hon inget om det men får hoppas att den inte blivit sämre!

    Så...nu är det bara att vänta då... Officiell testdag torsdag om två veckor, men dit lär jag inte kunna hålla mig utan att testa. Haha..det har inte gått vid tidigare försök ju.

  • GrodanS77
    Cina35 skrev 2021-01-29 06:23:33 följande:

    Jag går hos gynhälsan i Uppsala. Vi köpte 10 ägg i somras där inget klarade sig till blasto så det blev ingen överföring. Fick 5 nya ägg på garanti och det blev 2 st blasto då som frystes.

    Fredag för 2 veckor sen så blev det överföring, det första embryot överlevde inte upptiningen så dom fick tina upp det andra också och det klarade sig och överfördes.

    Idag har jag testdag och det visade gravid, så jag är såå glad.


    Fantastiskt!!! Stort grattis!! Härligt!!!

    Jag kommer ihåg dig från i somras då vi hamnade i samma sits. Har undrat hur du gjorde, om ni valde att ta garantin eller om ni bytte klinik. Och nu fick jag svaret! Men ni verkar verkligen ha haft otur med äggen, att det blev så dåligt resultat och att den sen inte klarade upptiningen. Jättekul att det blev plus nu!
  • GrodanS77

    Under denna process, känns det som man lätt blir förvirrad och inte alltid kom ihåg om man verkligen tog medicinen när larmet ringde (t ex om man är upptagen med något och ska bara först...eller alldeles för trött på morgonen för att komma ihåg om man verkligen tog) Eller det kanske bara är jag?!

    Hur brukar ni tänka/ göra om ni inte vet om ni verkligen tog pillret/vaggisen eller vad det nu handlar om? Om jag inte lyckas räkna ut från kartan eller vad det nu är man har så brukar jag tänka hellre en för mycket än en för lite. Men det kanske är knasigt?

  • GrodanS77
    Sofia95 skrev 2021-01-29 15:48:53 följande:

    Eftersom jag tar 4st progynon/dag så tar jag dem uppifrån och ner på kartan, då blir en karta en vecka och är omöjligt att missa:) Crinone brukade jag lägga fram 2st ur kartongen som låg på nån bänk/i min väska, så hade jag koll på dem också.

    Men min räddning är helt klart alarmen på mobilen!


    Ja larmet på mobilen är ett måste!!

    Det där med att ta dem uppifrån å ner så det blir en rad på fyra var ju ett lysande tips nu när jag också tar fyra per dag.
  • GrodanS77
    pixie78 skrev 2021-01-30 21:02:15 följande:

    Hur noga är ni med att hålla samma antal timmar mellan doserna av Lutinus? Jag tar tre gånger om dagen men det blir ju länge mellan sista på kvällen och första på natten. 

    En annan fråga, ni som har nån slags känningar (under ruvning eller efter plus) var känner ni av det? Jag hade sååå ont i går, långt ner till höger, nästan i ljumssken. Känns mer som i äggledaren liksom. Känner mig pinsamt dåligt insatt i min egen anatomi men alltså var sitter egentligen livmodern? :) Bör den inte vara mer i mitten av magen :)

    Blir galen av denna väntan och oro. Igår kändes det så bra för att det gjorde ont och jag började drömma lite om framtiden, idag har jag inte känt ett dugg så tänker genast att det är över och förbered min sambo på det. Förra gången stannade det av i vecka fem.. typ där jag är nu alltså. Känner heller inga andra symptom. Kommer inte ihåg när jag började må illa den gången där det varade lite längre... Hur känner ni andra? Blir det annorlunda med symptom nu när man är fullproppad med progynon och Lutinus? 

    Kan man ens märke ett missfall så länge man tar progynon? Man börjar väl inte blöda förrän man slutar ta dom? Frågade kliniken men de sa bara att jag inte ska oroa mig.. haha ja eller hur!!


    Jag tar lutinus o progynon så exakt det går men ibland diffar det väl +/- en halvtimme.

    Ang känningar under ruvartiden och vid plus. Nu kommer jag inte ihåg hur det är att ruva utan att få plus. Det jag brukar känna är lite molande ner mot låren/ljumskarna, en trötthetskänsla i magmusklerna, ömma bröst, illamående. Tja ungefär samma som vid en tidig graviditet.

    Symtom i början på en graviditet kan komma o gå över dagarna och mellan dagarna också. För mig kan det vara så att jag vaknar och känner mig normal och sen ökar symtomen under dagen eller till kvällen.

    Livmodern sitter centrerat upp från ?snippan?. Äggledarna och äggstockarna går ut på vardera sidan. Känner man smärta under navelhöjd ut mot ena sidan, så ska man vara vaksam på utomkveds. Då brukar det vara en stickande eller huggande smärta. Men känner du mer mot ljumsken så är det muskler och ligament som töjs.

    Man kan absolut börja blöda vid ett missfall när man äter progynon och tar lutinus. Har aldrig hört att man riskerar att inte göra det. När man tar lutinus eller crinone så retar man slemhinnorna också så det är väldigt vanligt att få småblödningar eller rosa flytningar, utan att det är farligt. Tar man blodförtunnande också så är det ännu vanligare med rosa flytningar.

    Lycka till med graviditeten!!
  • GrodanS77
    pixie78 skrev 2021-01-31 18:46:26 följande:

    Men visst kan väl vi som gör IVF inte få utomkveds eller? De stoppar ju in embryot i livmodern! Så det tänker jag att man iaf slipper oroa sig för! :)

    Lycka till med ruvningen nu! 


    Sorry om jag oroar dig, är inte meningen. Tyvärr är det så att man kan få utomkveds då också. Det befruktade ägget kan vandra upp i äggledaren. Inte så vanligt men det händer. Jag har har själv haft två utomkveds i naturlig graviditet och då fått ta bort båda äggledarna. Vid ett ivf så satte sig en graviditet i den lilla stump som blev kvar och då sprack det och blev akutoperation. (Läkarna tyckte inte att det borde vara möjligt i princip men jag lyckades ändå ) Spricker det ordentligt kan jag säga att det känns! De tidigare när de inte sprack helt så var det mer som hugg och stick som kom o gick i sidan.

    Har du känningar mot ljumsken så är det inte utomkveds utan växtvärk. Det är i varjefall vad min erfarenhet säger mig. (9 plus totalt, tre utomkveds, tre missfall v9, 16, 19, två plus som försvunnit efter ett par dagar, en dotter)
Svar på tråden Äggdonation 2021