• GrodanS77

    Äggdonation 2021

    Sussna85 skrev 2021-02-09 19:00:15 följande:

    Ja jag tänkte faktiskt samma! Tog mitt sista östrogen nu tidigare en vanligt 2 mg*3 har jag per dag. Men ska jag ta ytterligare 1 tbl östrogen. Harv oxå Cyclogest 400mg*2. Har tagit båda idag, den andra direkt när jag kom hem från sjukhuset. Har oxå annat progesteron hemma 200mg, kanske ta en extra sån?


    Är inte bekant med medicinerna du nämner. Men om du tar extra doser så ska du se till att ta det åtminstone ett par dagar och sen trappa ned. Man ska inte ta en extra dos här och där, utan hålla så jämn nivå som möjligt.
  • GrodanS77
    Sussna85 skrev 2021-02-09 20:19:59 följande:

    Jo,tack <3 tänkte samma,jag tänket nu 8 mg ist för 6 mg zumenon,det samma som Progynon som är vanligare att ta i Sverige vad det verkar :) har inte tagit extra progesteron ännu dock,jag tar ju redan 800 mg/dag av Cyclogest. Känns som tillräckligt egentligen, men om jag tar 200mg till utöver det då blir det ju 1 g progesteron/dag låter mycket. Men jag har förstått att man inte kan överdosera det?


    Låter som en redan väldigt hög dos progesteron. Det vanliga i Sverige är 3 lutinus per dag vilket blir 300mg (eller 2 crinone men har inte dosen i huvudet). Vet inte vad de som har ?plan b? använder för mängd.

    Har aldrig hört någon maxgräns på progesteron men inte heller hört att man inte kan överdosera. Som mest har jag varit uppe i 600mg.
  • GrodanS77
    Zwillinge86 skrev 2021-02-09 20:39:46 följande:

    Ja det här med att den inte är treskiktad bekymrar mig lite, men jag har haft ÄL-sekret i några dagar nu vilket jag alltid haft vid VUL tidigare så tänker att det nog är på gång. FET är planerat till tisdag den 16/1 och blev nog lite överrumplad då jag utifrån problem med för tjock slemhinna och därmed avbrott förra våren inte riktigt var beredd på att planeringen skulle hålla denna gång. Vi är egentligen inte helhjärtat inne i denna nya omgång då jag inte hittat nytt hopp sedan senaste missfallet. Egentligen är vi mitt uppe i husköp och behöver lägga alla pengar på det, men om vi pausar mkt längre kommer vi få göra om utredningen med alla kostnader en tredje gång så vi kör ändå, mest för att få det överstökat :(

    Jag har östrogen 2mgx2/dag samt 10mg prednisolon som jag ska dubbla på torsdag, men har redan ökat till 15mg/dag. Har också börjat med trombyl då jag vet att vissa fått det från cd1 i på bla Ava Clinic. Läkaren i Umeå sa att de nyligen börjat ge svåra patienter högre dos trombyl, vilket blir nytt för mig då alla klinker jag varit i kontakt med ordinerar 75mg. Kommer även börja med fragmin på torsdag och inte efter FET som är det normala, även det på eget initiativ. Sedan har jag förutom diverse kosttillskott och hög dos Folsyra även en antibiotika-kur som jag tar 5dagar innan FET för att öka förutsättningar för att ägget ska fästa. Har helt skippat blodprover och dropp denna gång då jag inte orkar rådda, men har lite ryska mediciner att ta till om jag ändå vill optimera chanserna.


    Men kan det inte vara skönt att ha fokus nån annanstans är på bara försöket? Tiden går snabbare och man grubblat inte lika mycket tänker jag. Kul med hus!

    Gör du vul på kliniken eller gör du det på separat gyn? Tänker om du gör det på kliniken och de godkänner slemhinnan så måste de ju anse att den är ok. De vill ju ändå ge en rätt förutsättningar, deras statistik osv. Men tycker du inte att det känns bra själv så kan du ju själv välja att bryta. Prata med kliniken och se om ni kan ?bolla? lite kring det!
  • GrodanS77
    Lumila skrev 2021-02-10 13:43:43 följande:

    Hej igen!

    Fick nyss veta att det blir äggplock på fredag! Gud så spännande!!! Troligtvis 15 ägg trodde läkaren. På måndag får vi veta hur många som befruktats och sen får vi ge önskemål om hur länge de ska odlas.

    Nedfrysning sker dag 3-6. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska önska. Jag tänker att det är bättre ju fler som får odlas till blastocyststadiet eftersom alla ska frysas.

    Har ni några råd hur vi kan tänka här?

    Jag hinner alltså inte bli "klar" för färsk transfer.

    Men hur många dagars östrogenbehandling har ni andra fått innan livmoderslemhinna varit redo för tranfer? Jag fick mens måndag kväll och började med plåster tisdag kväll.


    Va spännande!

    Tråkigt att du inte hinner bli redo för färskåterföring!

    Vid denna återföring som jag gjorde så började jag också med tabletter en tisdag, veckan efter på lördagen började jag med lutinus (motsvarar äp) och sen återföring på torsdagen. Dvs ungefär en vecka längre än vad det går för dig nu mellan start och äp. Kontroll av slemhinnan brukar göras dag 10-12 och därefter bestämmer man återföringsdag vid frysförsök.

    Om ni får välja hur länge äggen ska odlas så hade jag definitivt gått på blasto, 5-6 dagar. Det är större chans att den blasto klarar upptiningen. Sen kan det ?sålla? ägg som avstannar naturligt kring dag 3-4.

    Får du göra insättning en vecka senare eller behöver du vänta en mens?

    Lycka till!
  • GrodanS77
    OrangeOrange skrev 2021-02-10 15:23:20 följande:
    Hej medsystrar!
     
    Ni som använder kortison: hur länge ska ni ta/har ni tagit Prednisolon (el. liknande kortison) och i vilken dos? 
     
    Tacksam för svar 
    Allt från 5mg i två veckor med en veckas nedtrappning till 10mg i tre veckor och sen 3 veckors nedtrappning.
  • GrodanS77
    Sussna85 skrev 2021-02-11 13:56:58 följande:

    Allt var bra med vår lill* idag. Hjärtat slog på i snabb takt <3


    Härligt! Skönt att höra!

    Har du fått nån mer förklaring till blödningen? Ingenting som syntes i livmodern?

    Skulle ha frågat tidigare men jag lyckades inte komma in på familjelivssidan då.

    Själv har jag nu meddelat kliniken att det blev plus. Testade idag och jäklar va starkt strecket blev på cb. Var tvungen att ta ett digitalt också och det visade 3+. Jag vet att man inte ska lita allt för mycket på veckoindikatorn men blev lite nyfiken då strecket var så starkt. Hade förväntat mig att få 2-3 veckor, eftersom jag borde va på V4+5 idag, men hade alltså redan slagit om till 3+.
  • GrodanS77
    Inalina skrev 2021-02-12 08:27:57 följande:

    Hej Grodan, sorry att jag hoppar in i tråden trots icke ÄD, men ville höra lite kort om dina mediciner. Jag fick en dotter med FET för ca 2 år sedan då jag också tog Prednison och Trombyl på försök 3 (i prag) . Då hade jag haft 2 återföringar där första blev minus direkt och andra ett plus men varade bara några dagar (utan medicin). 

    Nu hade jag hoppats slippa de medicinerna inför nästa IVF då jag inte har någon bevisad sjukdom eller liknande för att ta dem. Får jag fråga, med dina tidigare återföringar, fick du samma medicinering då? När du fick tidigt mf och även det senare :(?

     

    stort grattis till att du är gravid!!!  


    Vid äd är det vanligt att man tar både prednisolon och trombyl. Kortisonet för att minska risken att ägget stöts bort pga reaktion med immunförsvaret. Vid ivf med egna ägg brukar det inte vara ?standard? att få det. Trombylen tar man för att minska risken för proppar i livmordern, bland annat eftersom man tar mycket östrogen,

    Vad är det som gör att du tvekar nu i och med att det funkade förut?

    Jag har haft de vid alla mina insättningar. Har gjort totalt 5 äd. Ett barn, två plus som vänt efter ett par dagar, ett mf v9 och nu plus V5. Har inte heller något bekräftat problem med immunförsvar osv.
  • GrodanS77
    Inalina skrev 2021-02-12 10:16:03 följande:

    tack för svar! jag tvekar väl kanske lite då jag tyckte det var jobbigt att ta de där blodförtunnande sprutorna väldigt länge, men jag förstår nu att Trombyl som du skriver om kanske du tar i tablettform? Som albyl minor? jag tog sprutor i magen tills jag fick se ett tickande hjärta, men givetvis skulle jag kunna ta Trombyl i tablett utan några problem, ska höra med min klinik om detta! Ska även höra om Prednison, går hos en ny klinik nu denna gången så vet inte hur glada de är att skriva ut kortison heller men ska höra. Tack snälla!


    Ja precis, trombyl är tabletter. Till v 12. Kortison har jag tagit 5+5mg per dag, dvs i 10mg i tre veckor och sen utfasning (minskat med 2,5 per vecka) i tre veckor.

    En del kliniker verkar vara lite restriktiva med kortison nu under coronan, då det ju trots allt sätter ner immunförsvaret.
  • GrodanS77
    Sussna85 skrev 2021-02-12 12:13:35 följande:

    Nä,ingen egentlig förklaring...jag får bara hoppas att det var en engångsföreteelse. Eller ja,hon prata om en tvilling som kanske blödde ut,men inget såg hon i livmodern att det skullevara någe rester,så jag tror inte riktigt det...

    Men härligt med ett stark fint plus! Grattis igen <3


    Ja, får verkligen hoppas att det var engångsgrej!! Men du sa att tappen var stängd när du blödde? Då borde det väl inte ha kunnat vara en tvilling? Eller?!

    Tack! Jag håller fortfarande att vänja mig vid tanken att det tagit sig . Men nu har tröttheten och en del illamående kickat in så det börjar kännas mer verkligt
  • GrodanS77

    Lyckan verkar inte vara så långvarig denna gången heller. Började blöda idag, helt utan förvarning, ingen smärta. Har inte haft den minsta tillstymmelse till rosa ens. Men idag störtflod och klumpar. Har fått ut så mycket så det känns verkligen inte som det finns en chans att det är något kvar av en lycka graviditet. Ska till kliniken i morgon eftermiddag och få det bekräftat. Fortsätter dock med medicin till dess jag har varit hos kliniken.

    Nu har vi bara en liten rackare kvar i frysen...

Svar på tråden Äggdonation 2021