Forum Relation/samliv - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Varför friar han inte?

  Sön 3 jan 12:47 Läst 0 gånger Totalt 8 svar
  Sön 3 jan 12:47

  Jag och min partner har varit tillsammans i 4,5år. Vi har i princip bott ihop sedan dag ett och har ett barn på ett år tillsammans. Vi har precis köpt hus tillsammans som vi planerar att fixa till. Vi bråkar aldrig och har ett väldigt stabilt förhållande där båda har trygg och bra anställning.

  Han vet att jag vill gifta mig. Helst hade jag gift mig innan vi skaffade barn men ville heller inte vänta med barn.

  Har även funderat på att själv fria men jag vet att han är lite traditionell och vill vara den som friar (helst vill han be min pappa om lov först). Vi har pratat mycket om ett framtida bröllop och vad och hur vi skulle vilja ha det men jag tycker att ju längre tiden går och ju mer planering och familj man har desto mer försvinner romantiken i en förlovning/frieri.

  För mig så har det känts som att när man vet så vet man och han skulle aldrig ha skaffat barn med mig om han inte trodde att vi skulle hålla ihop.

  Så min fråga är egentligen, varför friar han inte?

 • Sön 3 jan 12:59 #1

  Det kan vi omöjligt svara på. Ni måste prata med varandra! Även om han är traditionell är det inte fel att lyfta frågan.

 • Sön 3 jan 16:53 #2

  Måste nån fria? Om ni redan planerat/pratat om framtida bröllop blir det ju väldigt löjligt att någon helt plötsligt ska fria. Bara ta upp saken och bestäm ett datum, eller åtminstone att ni ska gifta er när Corona släppt taget.

 • Sön 3 jan 20:23 #3

  Han kan ju inte vara så värst traditionell, då hade han friat inan ni fått barn. Har ni redan barn och hus , ja då är det väl bara att sätta ett datum för bröllopet. Han kanske inte vill gifta sig?

 • Sön 3 jan 20:25 #4 +2

  Be pappa om lov? Efter att ni fått barn och köpt hus tillsammans? 

 • Sön 3 jan 20:36 #5 +1

  Det låter som en dålig ursäkt att han är traditionell.

  Han vill nog inte gifta sig ( med dig ).

 • Tor 14 jan 14:16 #6
  Hade min sambo "bett min pappa om lov" att gifta sig med mig så hade jag blivit gött arg och känt att han tydligen inte känner mig alls. Obestämd Det är 2021 och ni är vuxna människor, kom igen liksom. Vill du gifta dig och han och är intresserad men inte säger något så får väl du fria då. Jag frågade min pojkvän om han ville förlova sig för herrans massa år sedan, men han sa nej då han tycker att man gifter sig inom ett år efter förlovning, och då ingen av oss ville gifta oss då (eller nu) så är vi fortfarande "bara" sambos idag... Skrattande
 • Tor 14 jan 14:42 #7

  Det är 2021. Vill du gifta dig med honom så kan du ta initiativ. Sådant gick redan förra årtusendet för den delen.

 • Igår 18:31 #8

  Varför gifta sig om man kan låta bli?
  Uppenbarligen var det viktigare för dig med barn och att flytta ihop. Han slapp binda sig och du lät honom komma undan med det. Jag skulle inte tro att han kommer att ta något initiativ till att gifta sig. 

  Om jag var du skulle jag säga till honom att eftersom det inte verkar som att han vill gifta sig vill du skriva ett samboavtal. Se till att få ordning på det juridiska så du inte råkar sätta dig i skiten.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll