• Karin31

    Inväntar NIPT-svar, hur lång tid tog det för er som fått svar?

    Hej,

    Jag väntar på ett NIPT-svar efter dåligt resultat på KUB. Jag tog testet 28 dec så är inne på min 10 dag och 6 arbetsdag. Antar att det tar längre tid nu när det varit nyår och trettondag men är det någon annan som väntar?

  • Svar på tråden Inväntar NIPT-svar, hur lång tid tog det för er som fått svar?
  • Goldenrobot
    m i a skrev 2021-01-16 22:21:16 följande:

    Jaha, ja här i Gävle kör de med vanlig post fortfarande ???? Lämnade blodprov i tisdags så jag får bara ha is i magen och se om det står något kön eller inte på brevet... Tack för att du tog dig tid att svara ????


    Jag har hört att vissa skriver en länk och kod i brevet istället för att skriva ut könet i brevet, så får man välja om man vill gå in och kolla :)
  • m i a
    Goldenrobot skrev 2021-01-16 22:31:44 följande:

    Jag har hört att vissa skriver en länk och kod i brevet istället för att skriva ut könet i brevet, så får man välja om man vill gå in och kolla :)


    Det är ju mycket bättre... Alla vill inte veta och då är ju valmöjligheten den böstav5
  • ems86
    Anonym (Johanna) skrev 2021-01-08 08:31:27 följande:

    Här är en till som går och väntar. Det är mer fruktansvärt än jag hade kunnat föreställa mig. Fick dåligt på kub i tisdags (känns som en halv evighet sen nu) och fick lämna prover först igår morse. Så det har gått en enda dag... Långa veckor framåt nu. I vilket landsting lämnade ni prover? Jag lämnade i Skåne.


    Jag gör en chansning här.. Johanna här är en till som lämnat i Skåne och upplever dagarna som tortyr.

    Hur gick det för dig? När vi du svar..?
  • hjihhih

    Jag fick mitt normalsvar efter exakt 14 dagar. Väntan var förgörande och jag var säker på att något var fel, men det var bara förseningar på labbet. Trodde det bara tog lång tid vid helger men hela december verkar körigt.

  • svansmamman
    Elersksu skrev 2021-12-14 14:27:41 följande:

    Jag tog NIPT prov den 8/12 och väntar otåligt. Tar det längre tid i december? 


    Jag gjorde NIPT måndag 29/11 och fick svar fredag samma vecka dvs den 3/12. :)
  • Anonym (1)

    Jag tog test i torsdags och fick svar i går. Dvs 2 arbetsdagar

  • hjihhih
    Elersksu skrev 2021-12-14 14:27:41 följande:

    Jag tog NIPT prov den 8/12 och väntar otåligt. Tar det längre tid i december? 


    Det beror säkert på vilket lab som hanterar proverna men man ska nog se det som en fin bonus om svaret kommer innan de utsatta ?Max 14? dagarna. Iaf på Karolinska ???? Vissa är klart snabbare, tex Vasamamma, men den researchen gjorde ju jag inte innan tyvärr.
  • Elersksu

    Ni som fått snabba svar, vart tog ni provet och vart analyserades det? Jag tog på Mama Mia och det analyseras på Karolinska. Till mig sa de 10-15 arbetsdagar :(

  • Anonym (Anonym)

    Jag lämnade 6/12 (i Skåne, skickades till Karolinska). Inte heller fått svar än.

  • Anonym (Ju)

    Mitt kom med brev på posten efter 3 veckor. Men redan efter 9 dagar loggade jag in på karolinska och fick svar där. Så prova och se om ert svart kommit på deras hemsida

  • Anonym (Undrar)

    Analyserar alla regioner sina NIPT på karolinska? Gjorde mitt i Karlstad idag efter dåligt resultat på kub. Ultraljuds-bm sa att svaret tar ca 14 dagar och kommer med post men hade varit väldigt smidigt om man kunde logga in på Karolinska och se.

Svar på tråden Inväntar NIPT-svar, hur lång tid tog det för er som fått svar?