Forum Övrigt - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Får era barn (10-18 år) klä sig så dåligt de vill?

  Tis 12 jan 13:31 Läst 0 gånger Totalt 25 svar
  Tis 12 jan 13:31

  Kläder efter väder är ju ett mantra för ens små barn som är ute massor på förskolan. Åren går, barnen är fortfarande ute på alla raster men är stora nog för att det ska bli ocoolt att ha kläder efter väder. Omöjligt att ha överdragsbyxor, vinterskor eller mössa. 

  Får era barn (ålder 10-18 år) klä sig så bra eller dåligt de vill i vinterväder, ösregn, blåst osv?

 • Tis 12 jan 13:54 #1

  När mina barn är 18 så får dem klä sig hur dem vill.

  Idag är det inte överdragsbyxor som gäller för mina två äldsta. Mellanstadiet. Min minsta har för skolan säger det. Mina äldsta är bra på klä på sig. Med varma goa jackor det är bra vinterjackor och bra vinterkängor som gäller. Har mina barn på dig det så är jag nöjd. Mössor och sånt är jag inte så orolig för dem sätter på sig det när dem fryser. Dem får klä sig hur dem vill så länge jag köper dem ytterkläder jag vill att dem ska ha på sig. Varma fötter och kropp är bra.

  När barnen är hemma går dem typ i bara jacka oknytna kängor för gå till matbutiken. Skola ser vi till att det finns extra vantar och mössa i skolan /hemma och till den minsta mer ytterkläder. Just in case

 • Tis 12 jan 13:57 #2

  Hade världskrig med 12 åringen i morse så att båda han och jag blev sena, då han prompt skulle ha supertunna sommarskor fast det är en decimeter snö och minusgrader. Han hatade mig. Det blev en kompromiss. Han satte på sig vinterskor men fick ta med sig sommarskorna i ryggsäcken. Antar att han kommer hem med blöta sommarskor och blå tår. Han får väl frysa då, men nu ser skolan i alla fall att han HAR vinterskor. (Två par som han varit med och valt själv och som kostade nån tusenlapp)

  Inser att jag inte pallar denna strid varje morgon och har idag skickat efter ett par fodrade nikesneakers. Jag är ägd...

 • Tis 12 jan 14:00 #3

  Mössa är inga problem så länge det är rätt märke.

  Överdragsbyxor skulle aldrig ske.. finns inga konsekvenser i världen som skulle få honom att ta på detta plagg. Leka i snön kommer han dock att göra, så jag skickade med ombyte.

 • Tis 12 jan 14:07 #4

  Snart 10-åriga dottern vägrar i nuläget termobyxor till skolan  Vi har nått en kompromiss med att hon har med sig överdragsbyxor att ha på sig på rasten så att hon inte blir blöt när hon leker ute. 
  Hon har i alla fall på sig varma skor, fleecetröja, vinterjacka, mössa och vantar. Räcker för att klara rasterna eftersom hon rör sig mycket.
  Fryser hon tar hon förhoppningsvis på sig varmare nästa gång.
  Blir det kallar kommer jag nog se till att hon får med sig fleecebyxor att ha som extra lager i alla fall om hon vägrar termobyxor.

  Ska vi iväg någonstans och vara ute längre brukar jag ta med mig varmare lager som hon kan ta på sig om hon fryster. Funkar bättre än att försöka övertyga henne om att bylta på sig.  

  12-åriga sonen gillar inte att frysa och tar på sig sina varma kläder utan problem. 

 • Tis 12 jan 14:13 #5

  Hahaha känner igen mig. Sålänge det är rätt märke! annars funkar det inte!

  (skulle det va kris så sätter dem på sig vad som helst men inte överdragsbyxor! Har inte ens tagit den fajten.) vi kom överens bra jackor med vinterkängor. Annars får det va. Jag är jävligt envis.

 • Tis 12 jan 14:21 #6

  Vi hade världskrig här med 12-åringeni morse om skor. Hon vägrar vinterskor för att de är för jobbiga att ha inomhus hela dagen. Och hon vägrar också ha med ombytesskor...

 • Tis 12 jan 14:30 #7

  Kunde inget annat än småle när jag kom ihåg att som tjurskallig 13-åring gick till skolan med träskor, trots snö och minusgrader. Och jag var inte ensam.

 • Tis 12 jan 15:48 #8
  Alexi skrev 2021-01-12 14:21:21 följande:

  Vi hade världskrig här med 12-åringeni morse om skor. Hon vägrar vinterskor för att de är för jobbiga att ha inomhus hela dagen. Och hon vägrar också ha med ombytesskor...


  Hon har inte så många val. Antingen inneskor eller gå i strumporna :) Riktiga vinterskor måste hon ju ha ändå.
 • Tis 12 jan 16:39 #9

  Absolut inte. Både tio och tolvåringen har Vinterjacka, kängor och överdragsbyxor i skolan. Båda gillar att vara ute mycket så det har inte ens varit några diskussioner. Framåt våren har båda regnkläder som vi ser till används vid riktigt blött väder även om de inte är lika poppis.

 • Tis 12 jan 17:30 #10

  15-åringen klär sig som hon vill. Men hon gillar inte att frysa så det brukar inte vara ett stort problem.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll