Forum Film/TV - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Sveriges mästerkock 2021

    Tor 14 jan 16:28 Läst 322 gånger Totalt 478 svar
    Tor 14 jan 16:28

    Igår körde Sveriges mästerkock (TV 4, TV 4 Play, CMore) igång igen, elfte säsongen och första utan Leif Mannerström. Jag saknar verkligen Mannerström men tycker ersättaren Tom Sjöstedt verkar bra. Välmeriterad, kunnig och sansad och ingen gaphals som kastar deltagarnas mat i soptunnan.

    Lite förvånad är jag ändå det blev en säsong trots Corona men kanske är det inspelat innan det bröt ut?!

    Än så länge är det auditions med högt och lågt som vanligt, pajasar som överskattar sig själva totalt och så duktiga matlagare som kanske går vidare till Gävle.

    Nån mer som tittar och som har lust diskutera programmet här i tråden?

  • Tor 18 feb 00:30 #250

    Jag har ingen favorit i Mäster kockarna....så vad eller hur det går för dem spelar som ingen roll.

    Möjligen Ayla som favorit.....men får se lite mer framåt.

  • Tor 18 feb 18:44 #251
    Johannus skrev 2021-02-18 00:30:26 följande:
    Jag har ingen favorit i Mäster kockarna....så vad eller hur det går för dem spelar som ingen roll.

    Möjligen Ayla som favorit.....men får se lite mer framåt.
    Har ingen favorit heller
  • Sön 21 feb 18:28 #252

    Har inte riktigt haft tid och ork att skriva om programmen även om jag tittat men ska försöka skriva lite grann iaf om dom båda program plus två Efter stängning som varit. Blir väl rätt mycket så får se om nån orkar läsa...

    Jag blev faktiskt lite förvånad förra veckan när dom skulle va på Hasselbacken att det också är hotell. Har ju bott i Sthlm hela mitt liv och passerat Hasselbacken ibland men alltid trott det bara är restaurang. Man lär sig nya saker hela tiden.

    Båda lagen skötte sig väl bra där med att fixa roomservice-käk. Jag tyckte däremot den ena kantarellsmörgåsen som hyllades för sitt utseende snarare dolde dom härliga gyllengula kantarellerna under massa annat och såg lite rörig ut. Att den sen säkert smakade bra är en annan sak men jag tänker på hur juryn annars brukar kritisera om nån täcker en köttbit med sås och att det då brukar heta att man ju vill se huvudingrediensen. Känns inte så konsekvent det där alltid.

    Intressant eliminering med fermenterad mat som ju vart väldigt trendigt nu dom senaste åren. Gästen Jenny-nånting kände jag däremot inte till. Svår uppgift för dom verkade inte vana att pyssla med sån mat men till sist fick iaf Eleonore lämna vilket förvånade mig för jag tyckte hon verkade ha bäst koll på läget som provade olika ingredienser och så. Aja, så kan det va.

    Jag gillar ju verkligen Efter stängning som också växt från korta 22 minuter till samma längd som huvudtävlingen dvs 44 minuter (reklamen borträknad då). Som sagt mer matfocus här än i huvudtävlingen...och nåt som verkligen rekommenderas.

    Alla tre gjorde vackra sötsaker på temat Alla hjärtans dag och Lin tog sig direkt vidare. Härligt med pilgrimsmusslor sen som Marcus visade hur man öppnar och tillagar. Va lite orolig att nån av dom tävlande skulle skära sig illa vid musselöppningen men det verkade inte så svårt ändå. Eleganta rätter från båda men Calle starkast och vidare medans Eleonore fick lämna. :/

    Kul med masterclass av Tom i veckans Mästerkock där han fixade lamm. Själv älskar jag f.ö. lamm då det har en fin karaktäristisk smak.

    Blev verkligen förvånad att Diana som ju är kunnig tog bort benet innan tillredning för med det försvinner ju också rätt mycket smak. Niclas gjorde en fin chèvrekräm som han sen glömde lägga upp precis som Aylar (tror jag) glömde sitt fina kryddsmör. Alla lyckades väl bra med själva lammet så det blev lite tillbehören som avgjorde. Ninas gratäng hade för mycket ost men hon blev trots det bäst.

    I elimineringen kämpade dom med fina piggvarar och det blev en jämn kamp där Amanda sen åkte ur. Lite trist men det är tuff konkurrens.

    Upptäckte till sist att jag ännu inte kollat klart Efter stängning för jag somnade framför TV:n så får återkomma med kommentar om det.

  • Sön 21 feb 19:51 #253
    flygrl skrev 2021-02-21 18:28:16 följande:
    Har inte riktigt haft tid och ork att skriva om programmen även om jag tittat men ska försöka skriva lite grann iaf om dom båda program plus två Efter stängning som varit. Blir väl rätt mycket så får se om nån orkar läsa...

    Jag blev faktiskt lite förvånad förra veckan när dom skulle va på Hasselbacken att det också är hotell. Har ju bott i Sthlm hela mitt liv och passerat Hasselbacken ibland men alltid trott det bara är restaurang. Man lär sig nya saker hela tiden. smile1.gif

    Båda lagen skötte sig väl bra där med att fixa roomservice-käk. Jag tyckte däremot den ena kantarellsmörgåsen som hyllades för sitt utseende snarare dolde dom härliga gyllengula kantarellerna under massa annat och såg lite rörig ut. Att den sen säkert smakade bra är en annan sak men jag tänker på hur juryn annars brukar kritisera om nån täcker en köttbit med sås och att det då brukar heta att man ju vill se huvudingrediensen. Känns inte så konsekvent det där alltid. smile3.gif

    Intressant eliminering med fermenterad mat som ju vart väldigt trendigt nu dom senaste åren. Gästen Jenny-nånting kände jag däremot inte till. Svår uppgift för dom verkade inte vana att pyssla med sån mat men till sist fick iaf Eleonore lämna vilket förvånade mig för jag tyckte hon verkade ha bäst koll på läget som provade olika ingredienser och så. Aja, så kan det va.

    Jag gillar ju verkligen Efter stängning som också växt från korta 22 minuter till samma längd som huvudtävlingen dvs 44 minuter (reklamen borträknad då). Som sagt mer matfocus här än i huvudtävlingen...och nåt som verkligen rekommenderas. smile1.gif

    Alla tre gjorde vackra sötsaker på temat Alla hjärtans dag och Lin tog sig direkt vidare. Härligt med pilgrimsmusslor sen som Marcus visade hur man öppnar och tillagar. Va lite orolig att nån av dom tävlande skulle skära sig illa vid musselöppningen men det verkade inte så svårt ändå. Eleganta rätter från båda men Calle starkast och vidare medans Eleonore fick lämna. :/

    Kul med masterclass av Tom i veckans Mästerkock där han fixade lamm. Själv älskar jag f.ö. lamm då det har en fin karaktäristisk smak. smile1.gif
    Blev verkligen förvånad att Diana som ju är kunnig tog bort benet innan tillredning för med det försvinner ju också rätt mycket smak. Niclas gjorde en fin chèvrekräm som han sen glömde lägga upp precis som Aylar (tror jag) glömde sitt fina kryddsmör. Alla lyckades väl bra med själva lammet så det blev lite tillbehören som avgjorde. Ninas gratäng hade för mycket ost men hon blev trots det bäst.

    I elimineringen kämpade dom med fina piggvarar och det blev en jämn kamp där Amanda sen åkte ur. Lite trist men det är tuff konkurrens.

    Upptäckte till sist att jag ännu inte kollat klart Efter stängning för jag somnade framför TV:n så får återkomma med kommentar om det. smile3.gif
  • Sön 21 feb 20:29 #254
    flygrl skrev 2021-02-21 18:28:16 följande:
    Har inte riktigt haft tid och ork att skriva om programmen även om jag tittat men ska försöka skriva lite grann iaf om dom båda program plus två Efter stängning som varit. Blir väl rätt mycket så får se om nån orkar läsa...

    Jag blev faktiskt lite förvånad förra veckan när dom skulle va på Hasselbacken att det också är hotell. Har ju bott i Sthlm hela mitt liv och passerat Hasselbacken ibland men alltid trott det bara är restaurang. Man lär sig nya saker hela tiden. smile1.gif

    Båda lagen skötte sig väl bra där med att fixa roomservice-käk. Jag tyckte däremot den ena kantarellsmörgåsen som hyllades för sitt utseende snarare dolde dom härliga gyllengula kantarellerna under massa annat och såg lite rörig ut. Att den sen säkert smakade bra är en annan sak men jag tänker på hur juryn annars brukar kritisera om nån täcker en köttbit med sås och att det då brukar heta att man ju vill se huvudingrediensen. Känns inte så konsekvent det där alltid. smile3.gif

    Intressant eliminering med fermenterad mat som ju vart väldigt trendigt nu dom senaste åren. Gästen Jenny-nånting kände jag däremot inte till. Svår uppgift för dom verkade inte vana att pyssla med sån mat men till sist fick iaf Eleonore lämna vilket förvånade mig för jag tyckte hon verkade ha bäst koll på läget som provade olika ingredienser och så. Aja, så kan det va.

    Jag gillar ju verkligen Efter stängning som också växt från korta 22 minuter till samma längd som huvudtävlingen dvs 44 minuter (reklamen borträknad då). Som sagt mer matfocus här än i huvudtävlingen...och nåt som verkligen rekommenderas. smile1.gif

    Alla tre gjorde vackra sötsaker på temat Alla hjärtans dag och Lin tog sig direkt vidare. Härligt med pilgrimsmusslor sen som Marcus visade hur man öppnar och tillagar. Va lite orolig att nån av dom tävlande skulle skära sig illa vid musselöppningen men det verkade inte så svårt ändå. Eleganta rätter från båda men Calle starkast och vidare medans Eleonore fick lämna. :/

    Kul med masterclass av Tom i veckans Mästerkock där han fixade lamm. Själv älskar jag f.ö. lamm då det har en fin karaktäristisk smak. smile1.gif
    Blev verkligen förvånad att Diana som ju är kunnig tog bort benet innan tillredning för med det försvinner ju också rätt mycket smak. Niclas gjorde en fin chèvrekräm som han sen glömde lägga upp precis som Aylar (tror jag) glömde sitt fina kryddsmör. Alla lyckades väl bra med själva lammet så det blev lite tillbehören som avgjorde. Ninas gratäng hade för mycket ost men hon blev trots det bäst.

    I elimineringen kämpade dom med fina piggvarar och det blev en jämn kamp där Amanda sen åkte ur. Lite trist men det är tuff konkurrens.

    Upptäckte till sist att jag ännu inte kollat klart Efter stängning för jag somnade framför TV:n så får återkomma med kommentar om det. smile3.gif
    Glad Jag tittar inte på efterstängningen alls....
  • Mån 22 feb 18:57 #255
    Johannus skrev 2021-02-09 22:45:20 följande:

    Simon är en gullig kille  Så även Ben och båda är sååå duktiga på att laga mat och annat som dem gör. Sen finns det en tjej som heter Sara.....Jag kan som inte säga vilka dem är, men man lär fort och höra deras namn.....Alla som är med nu har varit med tidigare....Jag kollar kl 23.00 på TLC.


    Så det är deltagare då och inte jurymedlemmar?

    Har inte börjat kolla på Masterchef Australia än men hoppas kunna göra det snart.
    Johannus skrev 2021-02-18 00:30:26 följande:

    Jag har ingen favorit i Mäster kockarna....så vad eller hur det går för dem spelar som ingen roll.

    Möjligen Ayla som favorit.....men får se lite mer framåt.


    Man måste ju inte ha en favorit utan kan kolla för man tycker det är roligt med god mat tex.

    Ayla är annars duktig, ja.
    Johannus skrev 2021-02-21 20:29:32 följande:

     Jag tittar inte på efterstängningen alls....


    Ok.
  • Mån 22 feb 19:14 #256
    Nandez skrev 2021-02-10 18:40:34 följande:

    Ja, Efter stängning är bra


    Kul att du också gillar det!
    Nandez skrev 2021-02-10 18:41:17 följande:

    Ja, håller med om Simon


    Följer du också Masterchef Australia?
    Nandez skrev 2021-02-10 20:56:35 följande:

    Jobbigt att smaka på så mycket mat


    Jag tycker det skulle va helt underbart få smaka på massa härlig mat, jag. Sen tar dom väl bara några tuggor från varje rätt med.
    Nandez skrev 2021-02-17 20:04:02 följande:

    Tom är duktig


    Verkligen!
    Nandez skrev 2021-02-17 20:20:06 följande:

    Resa ok men inte mer


    Risk att Marcus gör honom arvlös?
    Nandez skrev 2021-02-17 20:25:39 följande:

    Förstår att stressen gör att dom glömmer


    Ja, det är ju ett ständigt problem genom alla säsonger det här med tokstressen och att dom därför glömmer fina tillbehör mm. Trist när dom lagt ner massa jobb på en grej och så kommer den inte med till bedömningen sen. :/
    Nandez skrev 2021-02-17 20:41:07 följande:

    Piggvar, vad svårt


    Ser ut som det gäller va säker på handen när man filéar plattfiskar som piggvar så man inte skär sönder filéerna. Dom är ju så tunna jämfört med tex. en lax.
    Nandez skrev 2021-02-18 18:44:17 följande:

    Har ingen favorit heller


    Inte jag heller riktigt mer än att jag fastnat lite extra för Niclas. Alla är ju duktiga och sympatiska i mina ögon.
  • Mån 22 feb 19:18 #257
    Johannus skrev 2021-02-11 00:34:52 följande:

    Tittade programmet på play, men vet inte och säga nåt  om den. Kanske jag är för stressad lessen att jag inte orkade bry mig om vad som hände.


    Jobbigt att va så där stressad. Hoppas så du ska få en vettigare situation där du inte behöver ha det så.

    Ta hand om dig!
  • Mån 22 feb 20:03 #258
    flygrl skrev 2021-02-22 19:14:32 följande:
    Kul att du också gillar det! smile5.gif

    Följer du också Masterchef Australia?

    Jag tycker det skulle va helt underbart få smaka på massa härlig mat, jag. smile1.gif Sen tar dom väl bara några tuggor från varje rätt med.

    Verkligen!

    Risk att Marcus gör honom arvlös? smile2.gif

    Ja, det är ju ett ständigt problem genom alla säsonger det här med tokstressen och att dom därför glömmer fina tillbehör mm. Trist när dom lagt ner massa jobb på en grej och så kommer den inte med till bedömningen sen. :/

    Ser ut som det gäller va säker på handen när man filéar plattfiskar som piggvar så man inte skär sönder filéerna. Dom är ju så tunna jämfört med tex. en lax.

    Inte jag heller riktigt mer än att jag fastnat lite extra för Niclas. Alla är ju duktiga och sympatiska i mina ögon. smile1.gif
  • Mån 22 feb 20:19 #259
    Nandez skrev 2021-02-22 20:03:57 följande:
    Hur va det nu då? Följer du Masterchef Australia?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll