Inlägg från: Anonym (Verkligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Verkligen)

    Samtal från skolan

    Anonym (oooo) skrev 2021-01-19 17:41:51 följande:
    Jaha? Och vad tillför det tråden? "på min tid" 

    De flesta låg och mellastadieskolor vill att ungarna ska vara ute på raster. Det handlar om möjligheten  till frisk luft förstås, men också möjligheten till tillsyn. Man har bara en viss mängd personal och de kan inte vara överallt. 
    Vilken konstig kommentar... på vad vis tillför du nåt mer till tråden? "Överdrivet" svarade på frågan i trådstarten, och la sen till sin personliga syn för att understryka svaret. Inga konstigheter. Du däremot har ju inte ens svarat på frågan (mer än möjligtvis indirekt). Trist attityd.

    Och till ts: jag håller med - det var verkligen överdrivet! Det här är en sak som man kan ta upp på föräldramöten och liknande istället, där man kan uppmana alla föräldrar till att prata med sina barn om att det är viktigt att göra som lärarna säger. En annan sak som jag tycker att allt för många skolor gör fel med när det gäller det här är att vara ärliga med varför man ska tvingas vara ute i ur och skur. Hade fler lärare varit ärliga och sagt jag vet, det suger, men tyvärr så har vi inte tillräckligt med personal för att kunna finnas för er både ute och inne så tror jag faktiskt att fler hade kunnat acceptera det Det är alltid svårt att lyda regler som man inte får en förklaring till, speciellt när det är regler som i ens egna ögon bara är "dumma".
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Överdrivet) skrev 2021-01-19 17:56:27 följande:

    (oooo) det var till att haka upp sig på nåt så litet som en åsikt. Jag besvarade ts först med att jag höll med om att det var överdrivet.

    Tur att du kunde tillföra något viktigare.


    Haha, eller hur? Konstig kommentar fr oooo.
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (I) skrev 2021-01-19 18:07:03 följande:
    Ja låt oss strunta i om de får frostskador och mår allmänt dåligt av det
    Fast det är ju inte lärarnas fel (mer än att de kanske kunde vara mer tydliga med varför ungarna måste vara ute, se #11). Det är ju hela det här sinnessjuka tänket som finns nuförtiden om att barn måste vara ute i alla väder, för det är ju så nyttigt. Det i kombination med att det inte finns tillräckligt många lärare för att finnas där och ha uppsikt både ute och inne.
  • Anonym (Verkligen)
    aerial skrev 2021-01-19 19:00:30 följande:

    Jag jobbar själv i skolan och antagligen är det som någon tidigare skrev inte första gången det händer. Och är det rast är man ute, punkt slut.


    Fast det är ju precis den här attityden som gör att man som elev sätter sig på tvären! Att bara kräva blind lydnad utan att förklara varför - det leder ju ingen vart.
  • Anonym (Verkligen)
    Anonym (Yz) skrev 2021-01-19 21:15:39 följande:
    Pedagogiskt och bra, är det så du förklarar saker för elever, så är det punkt slut? Inte konstigt att det inte går bra för vår utbildning i Sverige.
    Exakt!
Svar på tråden Samtal från skolan