Inlägg från: HannahAurora |Visa alla inlägg
  • HannahAurora

    Lurad på pengar men polisen gör ingenting?!?

    Hej. För ett par månader sen blev jag lurad på pengar på Blocket, men det ser inte utom som jag kommer få ersättning, eller som bedragaren kommer ställas inför rätta. Men det riktigt dåliga är att jag vet vem bedragaren är och vad hon bor.

    Såhär var det då, min syster ville ha ett särskilt täcke som utgått ur sortimentet i den butik där det ursprungliga fanns att köpa. Den här personen sa att hon hade det, och dum som jag var frågade jag inte om bild. Hon fick totalt 139 för produkt och frakt, men efter att jag betalat fick jag inte kontakt med henne mer.

    Men både hon och hennes sambo var lätta att hitta för de hade ett väldigt ovanligt efternamn. Efter ytterligare sökande hittade jag henne, hennes sambo och hennes son på Facebook, och hon hade till och med två Facebook profiler! Både profilerna såg lite udda ut, och jag tog kontakt med hennes son som förklarade att hon har en diagnos. Och dessutom har hon, enligt sonen, lurat ett antal människor före mig, enbart för pengarna och för hon vill och kan. Antingen förstår hon inte eller så struntar hon i att hon gör brott.

    Och vad gäller hennes diagnos tror jag på det, men det är verkligen inte nån ursäkt. Har man en diagnos borde man inte syssla med affärer online. Åtminstone inte utan nån som ser till att allt går rätt och lagligt till.

    Det sämsta med allt detta är att polisen inte lyfter ett finger. Jag har alla uppgifter de behöver och om de bara kunde åka upp till henne skulle de kunna haffa henne hur lätt som helst. Men de anser att hon inte kan få ett värre straff än böter, så de skiter i det rent ut sagt. Det är för jävligt, och hade det inte varit så många mil mellan mig och den här kvinnan hade jag åkt upp dit personligen och krävt att få mina pengar tillbaka. Fast då hade väl jag på ett eller annat sätt blivit boven i dramat och fått ännu mer skit.

    Men ärligt talat är det inte pengarna jag bryr mig om. Jag medger att det svider att bli lurad på hundra spänn och lite till, men jag kunde ju blivit lurade på tusentals kronor. Det som verkligen irriterar mig är att jag har allt som krävs för att sätta dit den här usla människan men polisen gör inte ett dugg åt saken. Polisen ska väl va där för alla, inte bara för företag och människor som utsatts för grövre brott, mord och våldtäkt osv.? För visst, det är viktigt att fånga en våldtäktsman och mördare, men småtjuvar som lurar oskyldig människor på pengar borde också fångas och buras in!

  • Svar på tråden Lurad på pengar men polisen gör ingenting?!?
  • HannahAurora

    @Långbenpluto Jag får en känsla av att du inte läste allt, du ska få sista stycket att lösa igenom en gång till. Men poängen är inte hur mycket jag förlorade, utan att det blev såhär alls. Och den här människan har lurat andra före mig, och de gångerna kanske på mer. Är det så fel av mig att vilja se en brottsling stå till svars?

    Här har du citatet, se till att det sjunker igen innan du säger nåt mer.

    "Men ärligt talat är det inte pengarna jag bryr mig om. Jag medger att det svider att bli lurad på hundra spänn och lite till, men jag kunde ju blivit lurade på tusentals kronor. Det som verkligen irriterar mig är att jag har allt som krävs för att sätta dit den här usla människan men polisen gör inte ett dugg åt saken. Polisen ska väl va där för alla, inte bara för företag och människor som utsatts för grövre brott, mord och våldtäkt osv.? För visst, det är viktigt att fånga en våldtäktsman och mördare, men småtjuvar som lurar oskyldig människor på pengar borde också fångas och buras in!"

  • HannahAurora
    Alana skrev 2021-01-21 19:12:07 följande:

    Väldigt tråkigt att du blivit lurad. Har själv blivit lurad på en summa pengar då jag hade det riktigt dåligt ställt så vet hur det känns. Tyvärr får du nog bara glömma de pengarna och gå vidare, och vara mer försiktig nästa gång.

    Sedan undrar jag hur du tänkte när du kontaktade kvinnans son? Han har ju inget med det att göra så tycker att du ska lämna honom ifred. Jag hade själv inte uppskattat att du kontaktat mig om någon av mina anhöriga lurat dig på pengar. 


    Tack, hoppas du har det bättre nu.

    Vad gäller sonen verkade han faktiskt uppskatta det. Han verkar vara medveten om hennes brott men har (kanske av den anledningen) ingen kontakt med henne. Och han uppmuntrade mig att polisanmäla hans mamma så hon kanske kunde blir arresterad.

    Så du menar att om din partner eller barn eller syskon hade begått ett brott hade du heller inte vetat än vetat? Intressant synpunkt. ????
Svar på tråden Lurad på pengar men polisen gör ingenting?!?