• Ester69

    Min man vägrar ändra sitt nattarbete till dag trots 5 barn...är mitt ultimatum orimligt.

    Men detta borde du väl uppmärksammat efter barn 2 eller 3? Han kanske inte ville ha fler barn? Verkar som om ni har haft lite dåligt med konsekvenstänket båda två

  • Ester69
    Anonym (Orimligt) skrev 2021-01-23 17:52:02 följande:

    När barnen måste hämtas 13.30 är det jag som har varit tvungen att hämta barnen eftersom han inte ? sovit ? tillräckligt så då har vi promenerat från förskola /skola solo ligger 2.3 km från hemmet och lekt i parken /haft picknick i 2-3 timmar eftersom han inte kommer ut ur sitt rum innan 16-tiden..då går han upp strax innan 17 och lagar mat och kollar på serier och röker i köket (altanen ligger i anslutning) så han sätter sig där ute tills maten är klar ..barnen är då med mig eftersom han inte kan laga mat när han blir störd (han insisterar på att laga mat trots att jag erbjudit mig)...sedan sätter jag alla barnen för att äta tillsammans han slevar upp maten och går och lägger sig och kollar på sport eller serier i sitt rum..när vi ätit middag går han in till köket för att äta ostört i någon timme medan jag badar /duschar barnen samt läxläser..sen så plockar han in i diskmaskinen och sedan duschar han eller badar ensam vid 18.30-45 och vid 19 tiden går han in i sitt rum barnen kan ibland vara i samma rum..vid 20 senast så stänger han dörren (låser numera med nyckel från insidan) och barnen går inte in dit.,,jag sköter sedan nattning/läggning därefter..

    När han jobbar extra brukade han komma hem på fredag från sitt ordinariejobb vid 11 tiden..sova fram till 15 eller 16 och sedan åka ut och köra taxi fram tills morgonkvisten..kommer hem vid 8 tiden på morgonen och sover då tills han ska åka ut igen på lördagen..sen så kommer han vid 8-9 på söndagen och sover till 16-17 tiden..lagar mat och plockar undan och går in igen kl. 20.00 för att jobba natten mot måndagen..och så har det hållit på i 6 år tills jag sa att nu räcker det..

    Han har inte velat bli störd av barnskrik eller massa ljud så om jag inte aktiverar barnen its så har jag varit hos min familj från fredagen till söndagen för att dels få vuxet sällskap men även någon som hjälper mig med barnen lite iaf..han har inte velat att vi kommer hem tidigt på söndagen eftersom han ändå inte kunnat hitta på någonting eftersom han arbetet och mååååådtr vila..

    Så då har jag istället åkt på utflykter med min familj...jag har sagt att jag inte längre tolererar nattarbetet alternativt att jag isåfall kan jobba natt (är ssk)..


    Helt ärligt tror jag inte att det är hans arbetstider som är problemet utan karln själv. Antingen mår han dåligt på nåt vis eller så är alla barnen helt enkelt för mycket honom. Familjeterapi kanske vore nåt?
  • Ester69

    Efter lite funderingar så borde ju hans arbetstider vara en fördel. Om man räknar bort extraknäcket. Han kommer hem runt 11 på förmiddagen, då borde han hinna vila till det är dags att hämta barnen på förskolan vid 13.30. Sen är ni ju hemma både du och han och kan lägga upp övriga hämtningar och matlagning mellan er. Sen kanske ni borde samordna hämtning av barn till samma tid.

    För om han tar en dagtidstjänst är han borta minst till klockan 17.

    Känner fortfarande att problemet ligger i hans attityd och inte i arbetstider

Svar på tråden Min man vägrar ändra sitt nattarbete till dag trots 5 barn...är mitt ultimatum orimligt.