• Anonym (Orimligt)

    Min man vägrar ändra sitt nattarbete till dag trots 5 barn...är mitt ultimatum orimligt.

    Jag och min make har 5 barn tillsammans födda ( -13,-14,-16,-18,-20)...dvs mellan 8 år till 3 månader och nu när vi fått våran sista så känner jag att hans nattarbete börjar bli orimligt..det har varit orimligt länge men har tidigare fått mkt hjälp av min familj där vi bott under helgerna sedan äldsta barnet föddes...efter att min mamma dog av cancer för 1.5 år tillbaka så har jag känt att allt raserats...

    Lite bakgrund...maken arbetar ca kl 4.00-10 på ett logistikföretag, åker hemifrån ca 3.00 och kommer hem strax efter 11.00, mellan 2012-2019 har han även arbetat extra på annat arbete (taxi)mellan kl.15.00 till 8.00. Då har jag varit hos min familj mellan fredag eftermiddag till söndag kväll, ibland längre. Jag har tidigare krävt att hans extraarbete skulle upphöra eftersom han inte var behjälplig överhuvudtaget under helgerna utan mina förlorar och syskon fick hjälpa till ( trots sjukdom och heltidsarbeten och egna barn )...allt för att underlätta för maken..

    Vi har inga ekonomiska bekymmer..har normalinkomster,barnbidrag och en hyra på 4500(då vi hyr en fastighet så det vi betalar ut fickan är 4500)..

    Jag har varit föräldraledig med samtliga barnen, han har tagit ut föräldraledighet och då har vi varit hemma samtidigt men jag har suttit ? obetalt? och samtidigt tagit hand om barnet/barnen..De 4 äldsta är på förskolan varav de 2 yngre måste hämtas 14.00...jag har framtill bf skött hämtning och lämning av barnen som då varit där till 15.30 (han har då varit hemma från 11.00 och jag har varit sjukskriven pga hotande förtidsbörd och ordinerats vila men han har då överlämnat hämtningen på mig )...dessförinnan hämtade jag de 2 äldsta på vägen hem från jobbet vid 17 och han har då hämtar de yngre 15.30...

    Nu är han föräldraledig på papper med våran yngsta och jag är hemma samtidigt men tar inte dagar eftersom då återgår han till jobbet...nu tar han bebisen några timmar på natten (2-3 timmar) efter att jag har ammat...sedan har jag hand om bebisen resten av dagen...han lämnar nu barnen på skolan och går sedan tillbaka och sover till 13.50...

    Han är ständigt grinig och sur för att han nu måste vara hemma..vi gör ingenting tillsammans på helgerna utan han vill sitta inomhus..jag tar med mig 3 av 5 barn och går ut i parken(varierar vilka)..sköter nattningen och han lagar mat ostört i köket..

    Han har för avsikt att återgå till 1/3 men jag har sagt nej till det..när han jobbar ?måste ? han gå in kl 20.00 oavsett om barnen är nattade eller inte..sen så sover han ensam och osört..efter arbetet ska han sova ytterligare och hämtar inte barnen vid 14 eftersom han måste sova till minst 15..

    Jag sa igår att detta inte är hållbart..han får ta en dagtjänst inom samma företag eller fortsätta vara FL. han blev rasande och stormade ut och kom hem efter ett par timmar..alternativet för mig är isåfall skilsmässa och vv eftersom det verkligen räcker..är jag orimlig?Hade någon annan tolererat detta?

  • Svar på tråden Min man vägrar ändra sitt nattarbete till dag trots 5 barn...är mitt ultimatum orimligt.
  • Al88

    NEJ du är inte orimlig..detta låter helt sinnesjukt om jag ska vara ärlig..hade sparkat ut honom.

  • Anonym (Vy)

    Varför skaffar ni så många ungar när ni inte kan ta hand om dem?

  • Anonym (Varannan helg)

    Blir det skilsmässa är det inte säkert att han kommer att ha barnen varannan vecka. Inget du kan tvinga honom till! Kan lätt bli att han bara har dem varannan helg istället. Har du tänkt på det?

  • Anonym (Veoli)

    Vad hade ni kommit överens om när ni bestämde er för barn 2, 3, 4 och 5? Om ni gång efter annan varit överens om att utöka familjen under de här omständigheterna kan jag förstå om han inte vill ändra helt plötsligt. Och om han lovade att ändra sina jobbtider inför varje barnafödsel men aldrig gjorde det, varför valde ni i så fall att få ytterligare barn under de här helt galna omständigheterna?

    Som jag förstår din trådstart har ni ungefär lika stort ansvar för att den här situationen har uppstått. Ni bestämde er för ett upplägg som visade sig funka dåligt. Nu får ni tillsammans lösa det.

    Men i sak håller jag med dig. Det låter helt galet och det låter fullt rimligt att han försöker byta jobb så att han kan ta mer ansvar för hem och familj.

  • Anonym (55)

    Jag tycker att du gjort dig själv/ er själva en rejäl björntjänst som tagit allt ansvar för barn o hem hela tiden och skaffat 5 barn på kort tid, utan att mannen varit föräldraledig och därmed inte förstått vilket arbete det innebär.

    Hur har ni resonerat där? Det är lätt för honom att skaffa en herrans massa barn om han aldrig aktivt behöver ta hand om dem.

    Men nu har ni alla dessa barn och ni tillsammans måste gilla läget, samarbeta och hitta de bästa sätten för er familj att må bra och er föräldrar att kunna få ett liv där ni inte kvävs av familjebestyr och arbete. Jag tror inte att ni får ett fungerande förhållande om du ska ställa ultimatum.

    Samarbeta kring er familj och skaffa inte flera barn!

  • Anonym
    Kjell2 skrev 2021-01-23 13:26:26 följande:

    Ställer du ultimatum måste du vara beredd på att fullfölja. Är du det?


    Det är precis det jag tänkter skriva.

    Att hota kommer man inte långt med om man inte fullföljer, tvärtom visar man att det är helt ok att fortsätta att köra sitt eget race och att inget kommer hända oavsett.

    Sen undrar jag varför man skaffar fler barn än man mäktar med...
  • Anonym (J)

    Förstår inte heller varför man skaffar 5 barn om man är så beroende utav andras hjälp? Helt ofattbart.

    Har själv 5 barn. Skulle aldrig kräva att någon annan skulle ta hand om dom. Det är du och pappan som är ansvariga för era barn. Är han en sån sopa som han framstår i din ts så kasta ut honom. Har du tur så vaknar han upp annars klarar du dig bättre utan ett 6:e barn.

  • Anonym (Orimligt)

    Jag har inga problem med att ta hand om barnen och har inte krävt att någon ska göra det innan heller utan min familj som bor i närområdet och jag brukar umgås och har självmant valt att hjälpa till då de tyckt att det varit roligt och kusinerna har haft utbyte av varandra..

    Jag känner att om vi ska bo under samma tak att han är väldigt sur och grinig när han har blivit ombedd att ta del av föräldraskapet och om han ska jobba natt så får han flytta..han är mer en bromskloss så antingen beter han sig som en förälder eller så avlägsnar han sig har jag börjat känna..mest pga hans tråkiga attityd och inte antal barn.

    Ja jag kommer att fullfölja mitt ultimatum och vill han inte ha barnen vv så är det fine med mig..men han är sur och bråkar/tjafsar varje dag i princip så det underlättar inte direkt

Svar på tråden Min man vägrar ändra sitt nattarbete till dag trots 5 barn...är mitt ultimatum orimligt.