Forum Anonyma diskussioner - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Riklig mens - vilken binda?

  Mån 25 jan 22:03 Läst 0 gånger Totalt 11 svar
  Anonym (asld)
  Visa endast
  Mån 25 jan 22:03

  Jag har ända sedan tonåren haft väldigt riklig mens. Nu är jag snart 40 år. Med tanke på att min mamma hamnade i klimakteriet när hon var 57, så misstänker jag att det blir det samma för mig och därför vill jag en gång för alla få hjälp med mensskydd, eftersom det lär vara ett fortsatt problem ett tag till för min del.


  När jag var ung fungerade endast Always nattbinda, om man inte köpte de där "jättebindorna" som fanns på apoteket då, som inte låg på plats. Jag har provat stora tamponger och den största menskoppen. Ingenting fungerar.


  För 15 år sedan bytte jag till Always lila binda för riklig mens (vad jag minns, så var den nästan samma som den tidigare nattbindan.) Den håller för det mesta tätt, men jag får skavsår av den om jag har haft binda under ca 4-5 dagar och ibland fortsätter mensen i uppåt 8 dagar. Dessutom läcker även den bindan vid varje mensperiod - ofta under natten, mendå och då även mitt under dagen. Jag provade förlossningsbindor från apoteket. De läckte egentligen inte igeonom men gled runt så att de läckte ändå. Jag provade libresse för några år sedan. De var mycket bekvämare, och gav inga skavsår, men jag blödde igenom de bindorna.


  Finns det verkligen ingenting bättre?

 • Mån 25 jan 22:13 #1

  Libress nattbinda med bredare bak/vingar bak. Minns inte exakt vad den heter. Eventuellt kanske du måste kombinera tampong och binda på natten. 


  Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
 • Anonym (Mensk­opp)
  Visa endast
  Mån 25 jan 22:14 #2

  Skippa bindor och används menskopp!

  För riklig mens så be att få utskrivet Cyklonova/Tranexamsyra så minskar mensmängden till en lätt/normal blödning. Så smidigt och praktiskt att slippa rikliga blödningar med tabletter som bara tas under mensen.

 • Anonym (Två)
  Visa endast
  Tis 26 jan 06:27 #3

  Jag har alltid både tampong och binda de rimligaste mensdagarna. Funderat på att skaffa menskopp men det har inte blivit av. Brukar du kombinera skydd?

 • Anonym (Dubbe­lt)
  Visa endast
  Tis 26 jan 07:41 #4

  Jag blöder också massor och det enda som funkar för mig är att ha dubbla skydd. Dagtid har jag menskopp pch extra långa bindor och på natten har jag störta tamponger och nattbinda

 • Tis 26 jan 09:05 #5

  Tranexamsyra!


  Se till att få utskrivet på recept som du redan blivit tipsad om, köper du receptfritt så kostar det mkt mer ca 3,50 - 6 kr/tablett och man kan ta upp till 12 tabletter per dygn även om det är vanligare att ta 4-9 st.

 • Tis 26 jan 09:09 #6
  Anonym (Menskopp) skrev 2021-01-25 22:14:10 följande:

  Skippa bindor och används menskopp!

  För riklig mens så be att få utskrivet Cyklonova/Tranexamsyra så minskar mensmängden till en lätt/normal blödning. Så smidigt och praktiskt att slippa rikliga blödningar med tabletter som bara tas under mensen.


  Skulle precis skriva samma sak. 


  Jag hade rikliga blödningar och trodde att jag var tvungen att "ha det så" och att det var som det var så att säga. Men efter att ha träffat en gyn.läkare som skrev ut tranexamsyra blev det som natt och dag. Helt plötsligt blev mensen väldigt lätthanterad

  Nu har jag dessutom blivit rekommenderad hormonspiral och har endast enstaka blödningar. Var tveksam in i det längsta, men är så himla nöjd över att jag satte in den.

 • Tis 26 jan 09:13 #7

  Kan tillägga att när jag berättade om mina blödningar för gyn.läkaren så fick jag höra att om man behöver använda dubbla eller byta ofta så har man rikliga blödningar och hjälp finns att få (jag kunde ex endast ha superplus tampong i 1 h innan den läckte och gick med binda som backup).

  Det är slitigt för kroppen att blöda så pass mycket varje månad... och kan även bero på ex myom eller annat som går att åtgärda. Så kolla upp det

 • Tis 26 jan 13:23 #8

  Ahhha, det där är såååå jobbigt,

  Jag brukar ha två nattbindor med vingar (Always plus med vingar ) sätter dem bredvid varandra och ha trosskydd bakre liggandes när jag jobbar speciellt. Rör mig så mkt. Kan inte sitta när jag reser mig upp forsar det ut. Så jobbigt. Speciellt på nätterna. Sover dåligt då för jag vet att mensen är riklig. 

  Har bara så 1-2 dgr. Sen är det mindre normala blödningar man kan ha trosskydd och det är skönt. 

  Men jag vill inte göra nått åt saken utan kanske hitta en bättre lösning med bindor och så, Jag vet att det ska finnas större bindor för riklig mens. Har hört det på vägen. 

 • Anonym (U)
  Visa endast
  Tis 26 jan 13:41 #9

  Kör 3 st skydd på en trosa. 3st Always night. Hade aldrig fungerat med 1 för mig.

 • Anonym (A)
  Visa endast
  Ons 27 jan 02:43 #10

  Jag hade gått till en gynekolog om jag var du. Min mens blev helgalen när jag fick ett myom och jag var då tvungen att ha både binda och tampong. Fick cyklokapron utskrivet och det funkar toppen!

  Jag ville inte göra något åt myomet innan jag fött de barn jag vill ha eftersom det kunde uppstå komplikationer vid en förlossning. När jag sedan ändå behövde skrapas pga moderkaksrester så skar läkaren bort en del av myomet också. Peppar, peppar, än så länge har min mens varit mer rimlig. Det finns hjälp att få, du ska inte behöva ha det så här!

 • Ons 27 jan 08:48 #11

  Ibland när det finns köper jag Always 3. Bred och lång.

  Brukar köpa nga pkt så man har. Endel butiker har inte detta i sortimentet. När jag får infall köpa på nätet.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll