• Gryntroll

    Riklig mens - vilken binda?

    Anonym (Menskopp) skrev 2021-01-25 22:14:10 följande:

    Skippa bindor och används menskopp!

    För riklig mens så be att få utskrivet Cyklonova/Tranexamsyra så minskar mensmängden till en lätt/normal blödning. Så smidigt och praktiskt att slippa rikliga blödningar med tabletter som bara tas under mensen.


    Skulle precis skriva samma sak. 


    Jag hade rikliga blödningar och trodde att jag var tvungen att "ha det så" och att det var som det var så att säga. Men efter att ha träffat en gyn.läkare som skrev ut tranexamsyra blev det som natt och dag. Helt plötsligt blev mensen väldigt lätthanterad

    Nu har jag dessutom blivit rekommenderad hormonspiral och har endast enstaka blödningar. Var tveksam in i det längsta, men är så himla nöjd över att jag satte in den.

  • Gryntroll

    Kan tillägga att när jag berättade om mina blödningar för gyn.läkaren så fick jag höra att om man behöver använda dubbla eller byta ofta så har man rikliga blödningar och hjälp finns att få (jag kunde ex endast ha superplus tampong i 1 h innan den läckte och gick med binda som backup).

    Det är slitigt för kroppen att blöda så pass mycket varje månad... och kan även bero på ex myom eller annat som går att åtgärda. Så kolla upp det

Svar på tråden Riklig mens - vilken binda?