Inlägg från: E M A |Visa alla inlägg
  • E M A

    BF Oktober 2021

    Hej på er!

    Jag är ny här. Är i vecka 10, bf 20 okt. Samma datum som min dotter på 6 år. Vi försökte i nästan 4 år innan vi fick henne och skulle precis påbörja ivf, så kom hon. Med denna lilla krabat upprepades mönstret helt. Väldigt konstigt, tom samma datum! För några dagar sedan fick jag se att det fanns en liten som vinkade där inne:). Oerhört lättad, då jag några dagar innan hade jätteont i magen för första ggn och jag dessutom är 38 år, så är ingen ungdom.

    Första graviditeten fick jag hyperemesis gravidarum, extremt gravidillamående fr v 6 tom förlossningen, det värsta jag varit med om. Jag var/är superrädd att det skulle hända igen, men än så länge, peppar peppar, så är det vanligt gravidillamående jag har. Inget kul det heller, men inget alls i jämförelse med det jag hade förra gången. Andra symptom är ont i brösten, växtvärk och lite trötthet. Blir också väldigt andfådd även om det är bättre nu än de första veckorna.

    Ja, det var en lång presentation, haha.

  • E M A
    Fru89 skrev 2021-03-20 23:56:16 följande:

    Välkommen!!

    Men wow vilken story! Jag ryser.

    Hoppas dock illamåendet stannar vid ?vanligt? gravidillamående så du slipper den upprepningen i alla fall.


    Tack så mycket! :)
  • E M A

    Jaha, skulle ha ul för kub imorgon som jag sett fram emot så mkt och nu fick vi reda på att min man har Corona... många tankar i huvudet just nu...

  • E M A
    GrodanS77 skrev 2021-04-13 15:40:20 följande:

    Ajdå, jobbig sits! Ring o kolla med sjukhuset vad de säger. Vi var sjuka veckan innan och samma vecka men dock inte med Corona. Så efter negativt Coronatest fick jag ändå komma. Hade det varit något så hade de antingen bokat om eller i värsta fall utnyttjat sitt ?specialrum? där de tar emot oklara fall eller vad man nu ska kalla det för. Kub göra ju bara under vissa veckorna graviditeten så då ska de kunna hantera smittade också, förstod jag det som.

    Hoppas att det löser sig för dig och att maken din inte blir allt för dålig!


    Tack! Jo, jag har pratat med dem, men var absolut tvungen att avboka kuben. Jag fick en ny tid på mån, vilket är sista dagen att kunna göra kub, annars är det för sent sa hon. Jag har tagit ett Coronatest som visade negativt, men ska göra ett till i helgen. Är det negativt med kan jag gå på kuben annars blir det inget kub för min del. Mkt konstigt att de har så olika syn på olika ställen i Sverige...
  • E M A
    Lilant skrev 2021-04-17 07:19:45 följande:

    Förstår fan inte hur ni i denna tråden räknar veckor du kan omöjligt vara i vecka 15 jag är i vecka 15 och har bf 2 veckor och 4 dagar innan dig


    Du behöver lugna ner dig. Det är nog ingen här som önskar påhopp och någon med en sån otrevlig attityd som du har visat nu och tidigare.
  • E M A
    GrodanS77 skrev 2021-04-16 19:21:33 följande:

    Håller tummarna för negativt covidtest så du får ditt kub!


    Tack så mycket!:)
  • E M A
    Baconpie skrev 2021-04-20 13:25:33 följande:

    Även jag varit på KUB idag, lägsta möjliga risk! Hurra! Sån lättnad och glädje att se det lilla livet leva loppan där inne. RUL i början av juni, då bör sambon vara vaccinerad så jag hoppas på att han kan få följa. Känns så tråkigt att inte få dela dessa stunder.


    Grattis! Visst är det en sten som lättar från axlarna!? Jag fick göra mitt kub igår kväll äntligen, sista dagen och sista tiden de hade, så i sista sekunden kan man säga. Fick också minsta möjliga risk trots att jag fyller 39 i år. Så skönt. Har du fått boka in rul?
  • E M A
    Baconpie skrev 2021-04-21 20:11:35 följande:

    Tack! Verkligen stor lättnad, nu vågar jag tänka att jag väntar barn. Vi hade en lite skakig början med missfall av ena fostret (var tvillingar) men den här verkar vilja stanna.

    Härligt att du lyckades få en tid och grattis till resultatet! Jag är 37, så jg var också extra nöjd då jag väntade mig lite högre risk pga ålder.

    Fick boka RUL direkt vid besöket, fick tid 8/6, känns som en evighet! Men vi har bestämt oss för att betala för ett privat NIPT, så kommer få veta könet innan iaf. Fick du boka in RUL?


    Hej!

    Usch då, vilken jobbig start för er... All lycka till er med denna lilla krabat iaf!! Aha, ja, då är vi något äldre mammor båda två ;). Har du barn sen innan? Vi har en 6-åring. Blir 7 samma dag som denna är tänkt att komma. Japp, rul är inbokat till den 25 maj så det är lite nedräkning nu:). När har du bf? Är det alldeles i slutet av okt? Ah, jag förstår er, jag vill också veta kön så fort som möjligt. Mest för storasysterns tjat, men även för namnet som denna gången kan bli väldigt svårt att bestämma.. hehe.
  • E M A
    1994Rose skrev 2021-05-07 09:25:11 följande:

    Jag har sån grov ångest.. jag skulle gå från jobbet nästa vecka och så läser jag igår man börjar vaccinera gravida... Jag var så tacksam för att kunna gå tidigt från min arbetsplats då jag inte tänker återvända efter mammaledigheten. Nu känner jag ångest så jag spyr. Jag tänker INTE vaccinera mig när jag är gravid iallafall. Det känns som dom går fram och tillbaka med allt och inte riktigt vet. Först skulle man inte vaccinera gravida nu ska man. Jag vet inte vad jag ska ta mig till haha inte ett vaccin iallafall.. Om dom säger jag ska vaccinera mig och fortsätta arbeta så känns det så hopplöst. Jag har verkligen hållt i för att inte säga upp mig fast mobbning hot och stress är en vardag på mitt jobb och jag kommer gå in i väggen känner jag. Kände jag måste skriva någonstans ????????


    Hej,

    Du behöver inte ha ångest. Du har redan fått det beviljat och dessutom så får man som gravid inte ett helt fullgott skydd av vaccinet ändå, du kan ändå bli sjuk. Som gravid har du redan ett nedsatt immunförsvar och blir lättare sjuk av allt. Dock kan vaccinet göra att du inte blir så svårt sjuk. Din arbetsgivare kan inte dra tillbaka graviditetspenningen för detta. Jag hade också lite ångest och jag tänker ändå vaccinera mig, men tror inte de kan dra tillbaka något även om jag bara fått deras ord och inget påskrivet papper ännu. De kan fortfarande inte garantera att jag inte bli smittad på jobbet.
  • E M A
    Kroonkan skrev 2021-05-10 17:05:52 följande:

    Roligt att allt gått bra. :D Många av er som ej gjort KUB? Jag har RUL 24 maj. Är i vecka 18 och går på fredag denna vecka in i vecka 19. :) Hans svar lät lite tveksamt. Han kanske var osäker.. Vi har mest köpt neutrala färger. Men säger de ex flicka så kanske vi köper några plagg bara. Finns så mycket fina tjej kläder. Nästan för mycket, hehe. Inte så mycket till pojkar. Jag har en känsla att vår är en flicka. Även fått gissat detta utifrån ultraljud bilder från KUB jag gjorde i vecka 14. De har grupper på Fb man kan skicka sin bild. Och i de två grupperna är det gissat flicka. :D Har ni andra namn? Här är det namn torka... Har pojknamn som känns givet 100% och det är Marcel. Flicknamn hittade jag ett igår som jag endå fastnade lite för och det är Amilia. Min man är från Nigeria och han är igbo så vi kommer också ge barnet ett igbo namn (som mellannamn). Hur mycket rörelse känner ni? Min första graviditet, och jag vet inte riktigt vad man skall känna efter. Men har känt något som uppfattas som rörelse. Detta mest kvällstid / nattid. När känner ni? XX


    Hej!

    Jag går in i v 19 imorgon. Samma dag jag får vaccination. Detta är nr 2 vi väntar och vi har sparat alla kläder sen snart 7 år tillbaka...hehe. Skulle inte direkt ta sådan lång tid, men nu blev det så. På dottern hade vi "blandade" kläder så det mesta borde funka fint även om det blir en kille nu. Älskar sjömanskläder och dylikt men hade även en massa kläder med frukter och mycket olika färger till dottern. Blir det en pojke har vi ett solklart namn, efter min mans farfar. Blir det en flicka är det inte lika självklart denna ggn som förra då vi eg bara hade ett namn. Väljer mellan några olika.
Svar på tråden BF Oktober 2021