Inlägg från: E M A |Visa alla inlägg
  • E M A

    BF Oktober 2021

    Baconpie skrev 2021-06-16 18:22:41 följande:

    Tack. Vi har fått komma hem nu. Vi har fått ett fantastiskt omhändertagande i vården, men vi är förstås förkrossade.


    Ni kommer att klara detta!! Men nu känns säkert livet som ett svart hål. Så orättvist och förfärligt. Jag skickar all styrka jag kan och mer!
  • E M A
    GrodanS77 skrev 2021-07-06 15:29:20 följande:

    Hur går det för er alla i sommarvärmen? Själv trivs jag bäst inne med ac?n på tyvärr. Smälter bort om jag försöker vara ute med stödstrumpor på och utan svullnar fötterna så jag inte får plats i skorna. Har fått några schyssta skavsår

    Är det någon av er som anmält er till baby-boxar och har tips på var det finns bra sånna? När jag väntade dottern så gjorde jag det men kommer i princip bara ihåg att en av ställena var apotek hjärtat.


    Jag är också väldigt varm! Denna badkruka har därför helt plötsligt varit i och badat i havet flera ggr redan! T.o.m. kvällsbad. Har jag inte gjort sen jag var 12:) och aldrig badat såhär tidigt på sommaren.

    Känner att jag börjar svullna lite, men ingen bm jag har pratat med har nämnt stödstrumpor. Konstigt. Förra graviditeten fick jag ha det varje dag. Iofs kanske det berodde på att jag hade hyperemesis och var sängliggande varje dag?
  • E M A
    GrodanS77 skrev 2021-07-06 20:41:12 följande:

    Låter skönt med bad. Jag har dock inte vågat ta mig till badstranden själv med dottern på 3 år. Maken har semester först nästa vecka. Dottern får plaska i badbalja här hemma i trädgården istället.

    Jag dricker massor för annars blir jag alldeles matt. Det gör ju att jag springer och kissar heeela tiden känns det som. Svårt att ta sig nån stans då där det inte finns lättillgängliga toaletter. Nä, blir mest hemma just nu. Äventyren får vänta

    Jag skulle tro att det var för att du var sängliggandes som du skulle ha stödstrumpor. Annars är det ju inget måste men kan vara skönt för att slippa ömma fötter och minska risken för åderbråck.


    Nä, det förstår jag är ett för stort projekt. Har tur att ha semester m maken nu och bor i båt, så inte så långt till vattnet för mig;) Men en lite kall dusch hemma är ju inte fel när man är så varm heller!!

    Nä, så måste det varit ja. Åderbråck fick jag däremot nu för knappt en vecka sen för första ggn. Fast i magen! Kom ut blod och jag blev livrädd att något hemskt höll på att hända. Vår bebis får ju dessutom absolut inte födas för tidigt, för då finns det ingen chans att rädda henne då hon har diafragmabråck. Som tur var denna ggn så var blodet från mig. Pust!

    Välkommen förresten nya medlemmen Violett93! :)
  • E M A
    Mrs87a skrev 2021-07-28 13:59:19 följande:

    Hallå damer!

    Tredje trimestern är här! Min nedräkning har börjat, längtar tills den här graviditeten är över. Har de senaste veckorna fått känna på foglossning i form av riktigt rysliga ilningar i fiffi. Sist kändes det såhär typ EFTER förlossningen så man är väl lagom taggad för vad som komma skall.. ????

    Bebisen i sig är rätt chill och verkar ha hittat sin dygnsrytm.

    Nyfiken hur det går för er!


    Jag har fått jätteont i ryggen och lite oro kring olika saker (förutom att vårt barn är svårt sjukt) så vi har åkt in akut ett par ggr under semestern. Börjar bli väldigt trött (v 28+3). Det är ingen som fött ännu väl? Vet dock tyvärr att det gått illa i ett fall, vilket är otroligt tråkigt?
  • E M A
    sandraa84 skrev 2021-07-31 19:42:03 följande:

    Har även varit dålig att kika in i fb gruppen men har nog inte sett någpn bebis i gruppen. Får hoppas att alla stannar tillräckligt länge. Bra att ni tar oron på allvar även om det är omständligt att åka in. Blir förståss mycket tankar nät ni redan har fått en oviss prognos men finns förståss inget att göra nu. Hoppas du har fått lite ro och återhämtning under semestern. Fungerar det att göra stärkande övningar för bål, säte och ländrygg? Skönt om det fungerar, bara ngn minut eller avlastande övningar för ryggen.

    Har själv inte haft några problem med värmen men tycker ändå det är lite skönt när det har gått ner ngr grader på dagarna. Skönt att bada och simma.


    Tack, jo ska faktiskt börja med det för ryggen. Lika bra. Tack för påminnelsen. Ja, mycket åkande fram och tillbaka i sommar, men det är som det är. Skönt att du inte lidit så mkt av värmen. Jag klarar inte av sån värme i vanliga fall, så haft lite panik. Men badat har jag iaf, mer än någonsin :) Helt underbart, så haft det fint emellan.

    Mitt förra inlägg avslutades med ett frågetecken. Vill bara säga att jag skrev ett utropstecken, men det verkar förvandlas till frågetecken här på fl. Ett frågetecken verkar ju inte så sympatiskt att avslutade den meningen med menar jag bara?
  • E M A
    Mrs87a skrev 2021-08-06 13:00:49 följande:

    Jag beklagar beskedet angående ert barn. Det lär vara oerhört tungt med ovisshet. Går du på extra kontroller och har en kanske mer "planerad" graviditet till förlossningen? Eller går det alls att förbereda med något?


    Tack så mkt. Jo, ovissheten är väldigt jobbig. Man får ju dessutom mer ?kontakt? och koppling till barnet för varje dag som går med alla sparkar och buffar. Japp, många fler läkar- och barnmorskebesök är det och vi ska föda på ett speciellt sjukhus (finns 2 sjukhus i Sverige som tar emot dessa barn) med ett specialistteam i v 37 el 38.

    Jag läste att du fått graviditetsdiabetes nu. Ledsen för det. Hur mår du?
  • E M A
    Mrs87a skrev 2021-08-06 15:49:21 följande:

    Okej, så graviditeten och förlossningen verkar vara noga granskad och övervakad. Att du är omgiven av dessa specialister ger mig hopp. Vissa saker går ju inte att förutsäga, men det låter som det är bäddat för den bästa förutsättningen för er.

    Jo, tydligen har jag fått graviditetsdiabetes. Det är inget jag känner av. Har tid på tisdag till specialistmödravården så de informerar väl vad som är planen. Efter allt googlande så tror jag fokus ligger på kost och motion. Det kommer förmodligen bli extra kontroller och ultraljud, vilket i sig känns tryggt bara.


    Ja, vi har de bästa förutsättningarna utifrån omständigheterna i alla fall ja. Det finns ju de som inte har en aning om detta innan barnet är fött.

    Skönt att du ser positivt på diagnosen du fått. Håller med, skönt med fler kontroller!
  • E M A
    Sussna85 skrev 2021-08-07 13:03:02 följande:

    Längesen jag var in här och skrev!

    Ser att flera är ganska långt gångna i sin graviditet,med både lite krämpor och utan :) Men oxå besked om barn i magen som är svårt sjukt,fy vad jobbigt att gå igenom <3

    Kramar till er alla <3

    Här är jag i v.32 och har egentligen inget att klaga på i krämpor,en jäkla halsbränna dock,haha.

    Väntar och längtar efter liten,funderar mycket vem som är där i magen pga av ÄD,kan inte riktigt föreställa mig hur bäbisen kommer att likna så att säga.

    Men njuter oxå så mycket av att få vara gravid igen så ännu har jag inte bråttom till bf datum :)


    Spännande för dig när du inte alls har en aning!:) och så skönt att du knappt har några krämpor! Njut! Mina krämpor har satt igång med full kraft helt plötsligt, från att ha mått hyfsat bra fysiskt så känns det som jag fått allt på en gång nu.
  • E M A

    Hej!

    Vill bara kolla om någons barn är på G än?? Imorgon får vi kanske ett datum när vi ska göra planerat kejsarsnitt och om det blir en okt el sep-bebis? Blir ju 2 el 3 veckor för tidigt för oss.

  • E M A
    MaTik skrev 2021-08-30 10:58:32 följande:

    Hej, länge sen jag var här inne och tittade, men roligt om vi får igång tråden igen nu när det börjar närma sig! E M A, hur är det med din bebis? Fått veta något mer ang sjukdomen? Hur mår du?

    Ingen bebis på g här, är i vecka 33 och räknar med att gå över bf lite (första barnet föddes i v 40+6). Så jag tror inte det blir förrän efter 20 oktober för min del. 

    Ni andra, har ni skrivit förlossningsbrev? Vad har ni skrivit?


    Ja, precis, hade varit roligt!

    Har du mkt krämpor el mår du bra?

    Ok, 20 okt skulle det ju vara för mig med eg (samma som andra dottern), men idag fick vi ett preliminärt datum för ks som är 30 sep?så exakt en månad kvar då. Hade möte med barnkirurg, förlossningsöverläkare, Iva sjuksköterska och nån mer sjuksköterska idag och fick se alla olika avdelningar vårt barn kommer ligga på. Fick veta lite mer tidsperspektiv och själva processen med operation osv. Bebisen växer iaf bra nu, så det är positivt, samt att jag fått se många fina bebisbilder nu iom alla ultraljud jag varit på.

    Annars är jag sjukskriven för akut stress och har massa krämpor, typ nya varje dag, haha. Mår inte topp direkt. Men nu är det ju ca 4 v kvar då så bara att bita ihop.
  • E M A

    Hej tjejer! (GrönSkumBanan och Mrs87a) och andra?

    Tufft att jobba så länge med allt du känner nu! Heja dig! Hoppas du orkar, men lyssna på kroppen? Heja er båda. Och packa den där väskan? Inatt åkte jag in i ambulans. Ensam hemma med dottern 6 år. Pyttelite blod i toan, lite sammandragningar o sen hela slemproppen? Nu ligger jag på ett annat sjukhus än där jag ska vara eg, men de vågar inte flytta mig än. Kanske aldrig. Jag var öppen 2 cm. V 34. Nu är det stillaliggande och försök till att få ner värkarna så länge som möjligt. Annars snitt här ist o helikopter m bebisen till en annan stad där vi eg skulle föda? Hör av mig när jag orkar o vi vet mer. Hej på er!

  • E M A

    Igår natt kunde hon inte hålla sig inne mer utan det blev tillslut ett akut kejsarsnitt. Sån liten going som ligger i respirator nu och kämpar. Född v 34+6.

  • E M A
    Sussna85 skrev 2021-09-15 10:10:21 följande:

    Åh grattis! Hur är tillståndet just nu?


    Tack! :) Det är lite svajigt? Ena stunden tror de hon är stabiliserad och nästa sekund dippar hon igen? Jobbig tid framför oss. Sen kanske den stora operationen i helgen. Vi får se hur det blir.
  • E M A
    GrodanS77 skrev 2021-10-04 11:05:10 följande:

    Vår lille kille kom för en vecka sedan. Blev igångsatt v37+0 pga mitt blodtryck och risk för havandeskapsförgiftning. Allt gick bra förutom moderkakan som inte ville lossna vilket gjorde att jag tappade en del blod och fått blod o järn för.

    Så skönt att slippa vara gravid och få gosa med en knodd istället!


    Åh, grattis!! Tur att det gick bra tillslut ändå.

    Vi trodde dottern skulle dö under op, men hon klarade sig. Ligger dock kvar på Iva med respirator och det är svajigt än.

    Vi blir kvar här flera månader säger de. Längtar efter att få hålla mitt barn och bara vara hemma?
  • E M A
    GrodanS77 skrev 2021-10-04 11:05:10 följande:

    Vår lille kille kom för en vecka sedan. Blev igångsatt v37+0 pga mitt blodtryck och risk för havandeskapsförgiftning. Allt gick bra förutom moderkakan som inte ville lossna vilket gjorde att jag tappade en del blod och fått blod o järn för.

    Så skönt att slippa vara gravid och få gosa med en knodd istället!


    Åh, grattis!! Tur att det gick bra tillslut ändå.

    Vi trodde dottern skulle dö under op, men hon klarade sig. Ligger dock kvar på Iva med respirator och det är svajigt än.

    Vi blir kvar här flera månader säger de. Längtar efter att få hålla mitt barn och bara vara hemma?
  • E M A
    Sussna85 skrev 2021-10-04 20:34:16 följande:

    Här kom en liten pojke den 22.9, blev igångsatt i 38+0 oxå pga av högt blodtryck och måttlig havandeskapsförgiftning. Förlossningen var snabb och komplikationsfri,jag måste stanna några dagar på BB pga av mitt blodtryck,som fortfarande är högt,samt att sonen hade högt bilirubinvärden så han fick sola ett dygn.

    Vi njuter för fullt av att äntligen få ha den skatt i famnen vi har kämpat för <3


    Grattis!! Så skönt att det löste sig!
  • E M A
    Mrs87a skrev 2021-10-06 23:18:28 följande:

    Hejsan och GRATTIS till era nya familjemedlemmar!

    Läser att en del har haft en knölig tid efter förlossningen medan en fått en kämpig start i livet. Jag önskar er alla lycka till och hoppas att bebisen tar sig genom svårigheterna ?

    Jag fick min dotter igår efter en igångsättning i v 38+3 pga graviditetsdiabetes. Hon ser ut som en kopia av sin storasyster och har inga bekymmer med sitt blodsocker. Första natten hemma nu. Alla sover men jag vill bara ligga här och ta in allt, det var ju det här man drömde så länge om!


    Tack och grattis till lilltjejen!! :)
  • E M A
    Yllan87 skrev 2021-12-19 21:25:43 följande:

    Hur har det gått för er lilla tjej? Tänker på er titt som tätt <3


    Tack vad snällt. Det har varit den värsta tiden i vårt liv, men vi är äntligen hemma och dagen innan nyår blev hon utskriven från sjukhus helt! Dock är det många läkarundersökningar framöver kvar och ingen kan garantera helt att inget mer kan hända. Hon blev plötsligt akutopererad igen i tarmarna och hamnade i respirator igen när vi trodde att vi snart skulle få åka hem. Hon är en äkta krigare och har överraskat läkare gång på gång. Ingen trodde hon skulle kunna amma alls, men hon helammar sedan några veckor tillbaka. Inget andningsstöd har hon nu heller! Hon är vårt dubbelmirakel och det är svårt att fatta så nära döden hon har varit. Hon var så dålig första veckan så de ville inte ens försöka operera henne först utan bara stänga av respiratorn. Aldrig i livet!!! Hon har fortfarande en blodpropp som inte ger med sig och har haft blodförgiftning och olika infektioner och två jätteoperationer, så hon är mäktig vår dotter om jag får säga det själv? Vi är så tacksamma! Hur går det själv?
  • E M A
    sandraa84 skrev 2022-01-29 20:25:55 följande:

    Hej! Hade glömt bort sidan på familjeliv. Vilken fantastisk kämpe ni har EMA och vilka fighters ni är som har kämpat er igenom denna tiden. Otroligt att det hängde på din mordersinstinkt och kärlek till barnet. Hoppas ni får någon att prata med när ni varit igenom så många turbulenta turer. Tänker att ni är så uppe i det. Utifrån låter det som en total mardröm men självklart måste man ta sig igenom även så tuffa tider. Hoppas det har fortsatt gått åt rätt håll och ni njuter av fina dagar där hemma! Styrkekramar till er! Vi fick en pojke på kanelbullens dag, mellansonens namnsdag, 4okt. Vi har haft en härlig tid hemma. Ser fram mot en mer social tid framöver. Sambon jobbar oregelbundet, 80% så har mycket sällskap om dagarna samt storebröder som går I skolan.


    Hej! Hade också glömt bort denna sidan nu:) Tack! (Om du nu läser detta:) Det har varit en fullständig mardröm, men man blir som en slags robot, man bara kör på och nu när allt lugnat sig (hon är världens goaste och gladaste unge, fantastisk är hon), så börjar allt komma ikapp en och är nu deprimerad. Men det ska gå det med. Hjälper ju sådär av att stora barnet har en massa problem med och dessutom måste gå om ett år i skolan? Jaja, så länge vi lever. Kram på dig och fortsatt lycka till med din lilla älskling!
Svar på tråden BF Oktober 2021