Inlägg från: Anonym (Nyfiken) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nyfiken)

    Gravid men han vill inte ha barn

    feelingconfused skrev 2021-02-03 13:35:21 följande:

    Ja det kan man ju undra.. Jag har mått dåligt av hormoner och vi hamnade i något mellanläge med Natural Cycles i prat om att han skulle sterilisera sig.


    Bara av ren nyfikenhet då jag själv använder natural cykles. Är det så att du misslyckats med tempningen? Har ni struntat i de röda dagarna eller har appen helt enkelt räknat fel? Eller ja, ägglossning kommit tidigare än beräknat? Det senare har hänt mig, dock när jag försökte bli gravid, men som skydd hade det då riskerat att kunna bli en oönskad graviditet
  • Anonym (Nyfiken)
    feelingconfused skrev 2021-02-03 14:07:55 följande:

    Mitt jobb är mitt kall så vet inte vad jag skulle göra istället. :) Jaså? Kanske beror på hur man jobbar skift. Jag jobbar någon eftermiddag/kväll i veckan, en natt varannan/var tredje vecka och inför natten är barnen hemma med mig, efter natten kör och hämtar han dem. Sen jobbar jag varann helg och kan tack vare det vara ledig 1-2 dagar i veckan. Jobbar alltså mest dagtid. Förstår att det blir jobbigare om man har mer kvällstid och natt.


    Helt ärligt förstår jag inte problemet med dina arbetstider? Vad är det han tycker är ett problem?

    Kan förstå om han tycker helgerna är tråkiga, men annars?

    Hur ser ekonomin ut? Kan nu komma överens om att ta så lite dagar det går barnets första år så att du sedan kan vara föräldraledig de pass han anser jobbiga?
  • Anonym (Nyfiken)
    feelingconfused skrev 2021-02-03 21:33:37 följande:

    Okej, jag har alltid sett det som en fördel för barnens skull då de slipper förskola hela veckorna och att jag tar fullt ansvar för dem vissa dagar. Köper att det är jobbigt om man jobbar mycket obekväm arbetstid men det gör jag inte (är väl helg som blir mest).

    Jag får göra det. Kanske går att styra bort lite av tiden som är på obekväm tid i alla fall. Enbart dagtid tror jag är kört. :)

    Han vet ju faktiskt om att det inte är helt 100% säkert med natural cycles så ja faktiskt. Och jag ville väl kanske också tro att han var beredd på konsekvensen som kunde bli..


    Har du frågat honom vad han anser inte fungerar med dina skift?
  • Anonym (Nyfiken)
    feelingconfused skrev 2021-02-03 21:56:28 följande:

    Det är lite så jag känner också. Jag tror jag skulle ångra mig resten av livet om jag avslutar den här graviditeten med den längtan jag ändå har. Kanske hade stått ut om jag aldrig blev gravid men att veta att jag har en bebis på G i magen och att jag ska besluta att ta bort det - nej det känns fel..

    Jag tänker också så. Det finns ju fördelar också. Denna vecka jobbar jag t.ex 2 pass. Har massor med tid att ta hand om barn, laga mat, skjutsa osv. Sen är det inte så varje vecka men jag jobbar ju i snitt 32h i veckan på heltid tack vare skiftjobbet.


    Alltså hur mycket tid extra behöver Barnen vara på förskola/fritids om du jobbar normala kontorstider? Jag tror helt ärligt att erat liv skulle bli jobbigare om du inte arbetade skift. Titta på hur belastningen skulle förändras om du gick på annat schema och diskutera sedan detta med honom
  • Anonym (Nyfiken)
    feelingconfused skrev 2021-02-03 21:58:22 följande:

    Ja och han säger att det blir tungt att dra lasset med att köra och hämta barn, laga mat osv när jag t.ex jobbar kväll.


    Så problemet är att han är ensam med barnen? Det är ju du också? Jag antar att han också har fritidsintressen? Något som du också har rätt till. Arbetar du dagtid så är det fortfarande rimligt att han får sköta barnen själv ett par kvällar i veckan.

    Kanske blir han tvungen att ta morgnarna själv om du ska jobba dag? Du kanske inte hinner lämna och hjälpa barnen på morgonen då. Har han med det i sin beräkning?

    Och var är barnens perspektiv i det hela? Tror helt ärligt inte han förstår hur livet skulle se ut om även du arbetade bara dag
  • Anonym (Nyfiken)
    feelingconfused skrev 2021-02-04 12:05:08 följande:

    Ja precis. Räknar jag lite grovt skulle de behöva vara på förskolan 60 h mer i månaden om jag inte jobbade skift. Nej, jobbar jag dag hinner jag inte lämna innan jobbet. Min syn på det är ju också att det troligtvis skulle bli mer för honom om jag jobbar dagtid. Ska absolut titta mer på det. Tack för dina tankar :)


    Nu vet jag ju inte hur gamla barnen är. Men lägg till 15 h per vecka i tid på förskolan. Då misstänker jag att det blir 8-9h per dag? Vad gör det med barnen? Troligtvis kommer de vara helt slut varje dag. Vilket gör eftermiddagsbestyren jobbigare. Det kan också vara bra att tänka på
  • Anonym (Nyfiken)
    Pulverkaffe skrev 2021-02-04 12:28:59 följande:

    Absolut men då har ni inte satt ett till barn till världen som inte är önskat av sin pappa.

    Varför kan man inte vara överens om att skaffa barn?

    Du kan ju separera och skaffa barn på egen hand.

    Då slipper ju din nuvarande sambo bli indragen i något han inte vill.


    Nu är hon ju redan gravid. Vilket han är högst ansvarig för.
Svar på tråden Gravid men han vill inte ha barn