Forum Ekonomi - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Rekryterare

  Tis 9 feb 11:22 Läst 12 gånger Totalt 7 svar
  Visar endast inlägg av Anotherone - Visa alla inlägg
 • Tis 9 feb 11:22 #2

  Sanning med modifikation skulle jag säga. Det beror på "vad för sorts" rekryterare du menar? Inom många områden krävs en utbildning inom HR eller liknande för att jobba med rekrytering, det är ofta en inkörsport för många direkt efter att man läst personalvetarprogrammet.
  Men det finns säkert enklare uppdrag som man kan hantera utan utbildning.

 • Ons 10 feb 12:16 #5
  ncm skrev 2021-02-10 12:02:07 följande:

  Finns det någon hr kurs som är typ 1 år? Jag har bara hittat kurser där man själv betalar, är det något som leder till jobb eller är det något som arbetsgivararna inte tar seriöst?


  Jag tror att du kan läsa till HR-administratör. För mig är det inte helt solklart vad dessa kurser består av och vad man "kan" när man är klar, jag har inte behövt sätta mig in i det. Men på de arbetsplatser där jag varit hittills så har personalvetare eller likvärdig utbildning varit skallkrav. Så det är ju minst 3 års studier på högskola som grund. Och det har varit oavsett om man varit HR-konsult/HR-specialist med inriktning mot just rekrytering eller om man i tjänsten ska ansvara för någon annat område inom HR såsom arbetsmiljö, arbetsrätt eller liknande. Kolla runt lite på arbetsförmedlingens sida, det tycker jag alltid att man ska börja med. Hur utformas annonserna, vad efterfrågas, vilken bakgrund är krav och vad är meriterande? 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll