Forum Ekonomi - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Rekryterare

  Tis 9 feb 11:21 Läst 3 gånger Totalt 7 svar
  Visar endast inlägg av Kjell2 - Visa alla inlägg
 • Tis 9 feb 11:21 #1
  ncm skrev 2021-02-09 10:00:38 följande:

  Hej!
  Pga Coronan så har jag tyvärr blivit av med jobbet då företaget gick i konkurs. 
  Jag har små barn och är ensamstående.
  Igår fick jag höra att man som rekryterare tjänar ganska bra och att man inte behöver någon utbildning? Har en inte så nära vän som inte har någon utbildning och inte kan direkt perfekt svenska eller engelska men jobbar som rekryterare. 

  Är det någon här som är rekryterare? Finns det någon snabb utbildning som typ leder till jobb? Eller behövs verkligen ingen utbildning?

  Tacksam för svar!


  Kolla runt på annonser som söker rekryterar. Inte ovanligt att det krävs någon form av HR, Personalvetarutbildning eller motsvarande.

  Sen finns det  säkert en del mer okvalificerade rekryterarjobb som mer handlar om att boka tider och göra en grovsorterings, dvs kolla om kandidaten kan komma i tid och kamma sig. Har svårt att tro att det är överdrivet välbetalt.
 • Ons 10 feb 12:58 #6 +1
  ncm skrev 2021-02-10 12:02:07 följande:

  Finns det någon hr kurs som är typ 1 år? Jag har bara hittat kurser där man själv betalar, är det något som leder till jobb eller är det något som arbetsgivararna inte tar seriöst?


  Du skrev själv "...att man inte behöver någon utbildning?"

  Kortare betalkurser har tveksamt rykte. Allt för ofta handlar det att lura av folk pengar på något som inte leder framåt. Rådet ovan var bra, kolla jobbannonser, vad som krävs och efterfrågas. 

  Kan misstänka att en del rekryteringsfirmor och bemanningsföretag söker okvalificerad personal för rekryteringsjobb men då är det mest frågan om att sortera handlingar och boka tider, med betalt därefter. I all fall till en början med.

  Är du helt seriös på att jobba med rekrytering så är Personalvetarprogramet  en bra start.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll