• Evajen

    Åka taxi 30 mil??

    Är höggravid och min sambo ligger borta på jobb och har nu fått veta att han ej kommer kunna få jobba i närheten utan minst 30 mil bort, vi har lite små panik då han missade förra förlossningen och nu väntar vi ett sjukt barn så vore ju guld om han kunde ta sig hem om det väl sätter igång!! Någon som vet hur det funkar med taxi om man behöver åka långt mitt i natten när de ej finns några tåg som går, skiter i vad det kostar men tänkte mest på om dom ens kör så långa sträckor och hur mycket ungefär ska man räkna med att lägga ut i så fall:)? Och nej han kan ej ta egen bil då dom är fler som samåker och jag behöver våran andra! Så taxi är de som gäller:)

  • Svar på tråden Åka taxi 30 mil??
  • Mortiscia80

    Har ni pratat med förlossningen om han ens får vara med? Nu med corona är det många som stänger för papporna.

    Klart taxi kör så långt men frågan är om man måste förbeställa, ring det lokala taxibolaget och fråga om man kan ringa så där akut. 30 mil är ju inte särskilt långt ändå :) Kostnad blir svårare men med tanke på att det kostar några hundra att ta taxi inom stan kan ni nog räkna med några tusenlappar. Det kan ni också fråga bolaget om, att få en snabb uppskattning vad det kan bli.

  • Evajen

    Ja pga av våran situation så får han vara med och i vårat län får papporna vara med ändå nu :)

    Okej ska ringa imorgon och höra vad dom säger :) Nej vi räknar med att det blir den dyraste taxi resan som vi nånsin kommer att betala :D

  • Anonvm

    Vad är poängen med att ringa efter en taxi o åka 30mil? Med största sannolikhet har du ju fött långt innan han hinner dit iaf?

    Är det inte bättre att han håller sig på hemmaplan nån vecka runt förväntad förlossning?
    Jag förstår inte paniken att arbeta, planera in detta o ta 1, 2, eller 3 veckor ledigt?

    Räkna med runt 100:-/mil för en vanlig privatperson som ringer spontant o begär en resa av denna typ. Alltså runt 30.000:-

    Om han nu prompt "måste" åka iväg så är det väl mycket vettigare att ni lånar en extra bil tillfälligt, eller till o med köper en?

  • Tow2Mater

    Han tar egen bil och de som samåker får skaffa en annan bil, det finns nog någon som kan köra de andra samåkarna under en tid.

  • Sisisisi

    Jag sökte i taxi kurirs app som meddelar priset. Det blev nästan 7000 kr för 30 mils resa.


    Keep your child rear facing for as long as possible!
  • riboflavin

    För motsvarande kostnad så kan han säkert hyra en liten bil just veckorna runt BF. Men kanske ännu hellre ta ledigt veckorna före och vara på hemmaplan redan när det sätter igång. Inkomsttappet kan inte bli så mycket större än själva kostnaden.

    Det lokala taxibolagets tariffer visar att en resa på 30 mil skulle kosta ca 6800 kr, förutsatt att de inte tar någon extra avgift för tillbakakörningen.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    riboflavin skrev 2021-02-10 06:38:38 följande:

    För motsvarande kostnad så kan han säkert hyra en liten bil just veckorna runt BF. Men kanske ännu hellre ta ledigt veckorna före och vara på hemmaplan redan när det sätter igång. Inkomsttappet kan inte bli så mycket större än själva kostnaden.

    Det lokala taxibolagets tariffer visar att en resa på 30 mil skulle kosta ca 6800 kr, förutsatt att de inte tar någon extra avgift för tillbakakörningen.


    Just det, priset angett ovan är dessutom dagtid vardag.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Trippelmamma76

    Billigast vore väl om hans kollegor kunde vara schyssta och hyra en bil för sin egen hemresa den aktuella gången om han skulle behöva ge sig iväg i hast? Eller att ni hyr bil till dig eller maken en period som föreslagits. Smidigt att slippa vänta på taxi mitt i natten (om mannen klarar att köra sträckan vill säga).

  • nnnnnnnn

    Sjukresor


    Du kan få ersättning för de kostnader du har haft för resor till och från exempelvis en vårdcentral, tandläkare eller ett sjukhus. Det gäller resor som du gjort på grund av sjukdom eller förlossning.


    Du måste alltid betala en avgift själv, den så kallade egenavgiften. Hur hög egenavgiften är, bestämmer varje region och beror på vilket färdsätt du väljer.


    Du kan bara få din sjukresa betald om du har valt att söka vård i den region där du är folkbokförd. Om du på egen hand väljer att vända dig till någon annan region har du inte rätt till ersättning.


    Privat bil, bussar och tåg är ett bra alternativ i många fall. Du kan även ha rätt till att åka med taxi, men det är den som ger dig vård som beslutar om detta. Beslutet grundar sig på din medicinska status.


    Varje region bestämmer vilka resor som ska ersättas.


    Läs mer nedan om vad som gäller i din region.

  • nnnnnnnn

    Från 1177 alltså...
    Så googla "sjukresor" och läs vad som gäller där du bor, kanske kan du få din resa klassad som sjukresa = betalar en egenavgift för resan, jag klickade på en slumpvis utvald region och där stod det:


    Egenavgift

    Som patient betalar du alltid 100 kronor per enkel resa, oavsett färdsätt. Det kallas för egenavgift. Barn fram till 18-årsdagen betalar ingen egenavgift.


    För färdtjänstberättigade i Berg, Bräcke, Krokom, Härjedalen, Ragunda och Åre kommun är egenavgiften för taxi harmoniserad med färdtjänsttaxan – men dock högst 100 kronor per enkelresa.


     
  • prometheuz

    Samåkarna, kan någon av dem låna ut sin bil till din man så att de inte behövs hyra en bil.. men att din man har tillgång till egen bil, fram tills förlossningen ?

    Har man samåkt länge brukar man ju vara kompisar, och ni kanske kan betala för det och den summan ska väl diskuteras utifrån slitage, mil man kör, samt en liten symbolisk summa uppe på det kanske..

  • Kvittning

    Att pappan ska åka taxi 30 mil känns som en lösning ni tagit fram med panikblockerade hjärnor. 

    Här är en sammanfattning av bättre alternativ som getts i tråden: 

    * Pappan får ta semester i samband med beräknad födsel så att han är hemma på heltid (gäller ju att jobbet ger honom ledigt också, verkar vara lite kort varsel om du är höggravid). 

    * Ni hyr en bil som pappan kan ta till jobbet utan att behöva samåka

    * Du hyr bil så att pappan kan ta er bil till jobbet utan att samåka

    * Du åker taxi dit du ska så att pappan kan ta er bil till jobbet utan att samåka

    * Ni pratar med de han samåker med att om du börjar få värkar så får han ta samåkningsbilen hem och så får övriga hyra en bil för att ta sig hem (går ju att hyra och lämna tillbaka på olika ställen hos alla kedjor)

    Att pappan ska ta taxi blir inte bara dyrt, det är ju inte givet att man på stört ens kan hitta en taxi som kör en 30 mil. 

Svar på tråden Åka taxi 30 mil??