Inlägg från: Ernastjärna |Visa alla inlägg
  • Ernastjärna

    Problem med min 10-åring

    Har en underbar son. Omtänksam, klok, ansvarstagande i skolan, mogen för sin ålder - ja, fin på alla sätt. Sen ett tag tillbaka har han flytt in i sin telefon så fort han kan. Och när man ber honom sluta blir han jättearg, skriker, blir våldsam och skiter helt i vad man säger. Han slutar när det är mat eller andra aktiviteter på gång. Men däremellan kan han sitta flera timmar. Vi har haft ganska hårda regler för användande av telefonen och har pratat med honom om att vi inser det och vill släppa på dem. Hans eget förslag köpte vi rakt av, men när han blir påmind om det när han sitter med telefonen så bryr han sig inte om det och låter oss höra det också. Vi försöker backa och ge honom utrymme och möjlighet att visa att han tar sitt ansvar. Men han visar inte att han gör det. Är vi för på ändå?

    Just nu känner jag mig orolig och mår ganska dåligt över detta och vet inte vad jag ska göra. Hur hårt ska man gå på? Är det något att oroa sig över, eller kommer det att ge sig av sig själv? Någon mer som upplevt/upplever detta?

  • Svar på tråden Problem med min 10-åring
  • Ernastjärna

    Tack för svar. Just nu försöker vi med allt. Han kommer ju när vi ska göra något, äta, åka skridskor, osv, men när det är ?fri? tid fastnar han där. Och ber vi honom då att sluta och göra något annat vägrar han. Tycker det är sååååååå jobbigt när det blir skrik och bråk och tänker också att kanske ge lite utrymme och hoppas att han då kommer och vill göra annat självmant. Har lite svårt tror jag att vänta på det.

Svar på tråden Problem med min 10-åring