Inlägg från: RealMist |Visa alla inlägg
  • RealMist

    Käka blandfärs som legat framme

    Det har uppstått en diskussion med farmor här hemma att man absolut inte ska låta blandfärs ligga framme en längre period innan man tillagar den.

    Då säger min farmor att den ska få rumstemperatur innan den tillagas och att den kan ligga framme i högst 12 timmar utan att det sker någon form av bakteriebildning... Jag är nästan 100% säker på att detta inte är någon bra idé.

    Har jag fel? 

  • Svar på tråden Käka blandfärs som legat framme
  • RealMist

    Tack för svaren. Jag håller mig på den säkra sidan. Får bli att slänga den och sticka och köpa en ny Glad

  • RealMist
    Anonym (O) skrev 2021-02-16 14:17:24 följande:

    Ojj!
    Tolv timmar för köttfärs låter farligt för mig och rätt onödigt, så lång tid tar det ju inte innan den får rumstemp. 

    Här vad livsmedelverket säger om vaccumförpackade revben :
    fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/vakuumforpackat-kott-glomdes-i-ryggsacken-12h/ 


    Ja precis, det är nog sådana gamla vanor hon går efter. Men jag kan bara inte tillåta att färsen ligger framme till 6-7 ikväll om hon lägger ut den vid 12 tiden. 
Svar på tråden Käka blandfärs som legat framme