• Hyllemor

    Vad är det snällaste en främling har gjort för dig?

    Ibland dyker de plötsligt upp; en eller flera okända personer som med ett leende, en kommentar eller en gest, genast gör dagen så himla mycket bättre än vad den nyss var. 

    Vad är det snällaste en okänd person har gjort för dig så att din dag genast blev bättre?

  • Svar på tråden Vad är det snällaste en främling har gjort för dig?
  • Hyllemor
    Anonym (K) skrev 2021-02-23 22:15:22 följande:

    Det som jag minns mest är mannen som hjälpte mig att lyfta in mammas rullstol i min lilla vil och när jag tackade sa han bara "jag var ju ändå här". När vi flyttade in där vi bor nu bytte en främling av min kompis och bar upp ett tungt skåp tillsammans med min sambo och erbjöd sig sedan att göra om trapporna med den matchande bokhyllan. Inget, inte ens ett glas vatten, ville han ha för besväret.


    Fantastiskt!
  • Anonym (hejsan hoppsan)

    En gång när jag var 9 år hade jag glömt min väska i skolan, vilket betydde att jag hade glömt nycklarna hem. Mamma jobbade udda tider så jag var ofta ensam hemma och när jag kom hem den dagen var hon inte hemma utan hade åkt för att jobba natt. Och där stod jag, en fredageftermiddag efter skolan i 20 minusgrader och kom inte in! Jag kände inga grannar så bra och var väldigt blyg så jag vågade inte be om hjälp av närmaste grannarna, så jag satt på trappen och storgrät i ett par timmar när ett äldre par kom förbi med sin hund. De tog med mig hem till sig och ringde runt till på måfå till alla ställen där min mamma kunde tänkas vara, sen fick jag stanna över natten och de sa att jag alltid kunde komma till dem om jag inte ville vara ensam när mamma jobbade natt.

  • Anonym (123)
    Hyllemor skrev 2021-02-22 18:56:50 följande:

    Ibland dyker de plötsligt upp; en eller flera okända personer som med ett leende, en kommentar eller en gest, genast gör dagen så himla mycket bättre än vad den nyss var. 

    Vad är det snällaste en okänd person har gjort för dig så att din dag genast blev bättre?


    En banktjänsteman fixade och betalade en taxi åt mig så är jag skulle kunna komma till rätt bank när mina kort inte fungerade i Kina. När jag letade upp honom för att betala tillbaka ville han inte ha några pengar. Älskar den människan för evigt.
  • Anonym (myself)

    På vår resa på Sicilien då vi för första gången har hyrt en bil (en liten Lancia), så fick vi en punktering mitt på parkeringen (tja, om man kan kalla det för det, då det bara stod bilar på båda sidor av en smal gränd bredvid en strand och det fanns ingen återvändsgata visade det sig där heller). En bil körde bakom oss och antagligen försökte att hitta en plats för sig själv och började tuta på mig som om jag skulle kunna bara fösvinna. Jag blev arg, försökte då att köra upp lite snabbt på en trottoarkant för att vända (på Sicilien är trottoarkanterna extremt höga och vassa), så ena hjulet bara small! När killen bakom mig insåg vad som hade hänt, så stack han som en avlöning...
    Vi gick ur bilen - aldrig tidigare bytt däck. Men innan jag ens försökte att tänka ut hur man ska göra så dyker det upp en äldre man som inte talar ett enda ord på engelska och med gester visar att vi skulle titta, så hjälper han min man att byta däck. När allt är klart och min man vill gärna tacka honom och betala för hjälpen, vägrar han ta emot pengarna och sen... bara försvinner i intet precis så som han dök upp tidigare. Det har gått väldigt många år sen dess, men vi minns honom fortfarande - vår ängelHjärta

  • Anonym (G)

    En gång glömde jag min påse med ett par nyinköpta byxor (till en begravning) på toaletten på köpcentrat. Kom på det i bilen på vägen hem, vände och letade. Hittade den inte, men frågade i informationen. Då hade en vänlig själ hittat påsen och lämnat in den. Då blev jag glad!

    Igår svarade jag i en tråd och gav ett råd, och fick ett uppskattat tack tillbaka. Det värmde, många här på FL svarar inte ens de som bemödar sig att svara, än mindre tackar de för råden/svaren. 

  • stor grön drake

    Oj, svår fråga!

    Eller, inte egentligen. Jag har flera gånger upplevt goda handlingar från främmande människor, men har väldigt dåligt minne så det är svårt att hitta detaljerna. Oftast skulle jag säga att det är snällhet riktat mot barnen, men även mig som petson.

    Jag har upplevt främlingar som springer fram i bilkön för att berätta att vi har punktering på bakdäcket (följt av en annan som erbjöd oss punkteringsskum men innan han förklarat var punkade däcket borta och nya på, vi var snabba den gången), okända som berättar om fläckar på rygg/rumpa som jag inte sett själv, vänliga ord i förbifarten, sett tjejer sluta upp runt främlingar som blir ofrivilligt uppvaktade av överförfriskade på krogen, folk som går en omväg i vinternatten för att följa en okänd tjej hem säkert, sedan otaliga gånger hjälp utöver vad servicen kräver av personal i olika butiker när de inte har vad jag söker (de letar på nätet, hos andra företag, kollar saldon i andra butiker mm)

  • Anonym (snällt)

    Det var nog kassörskan på Coop det var nu i julas och vi hade väntat på paketet länge och den var inte nånstans. Personalen där letade inte ens dem sa avvakta, men en tjej va såå go hon frågade efter pakets namn om det va från en privat person eller företag. Amazon.

    Hon sa rakt ut. Amazon har varit en generellt problem under denna tid och jag kan leta. jaaa, det tog knappt 5 min hon hittade det. 

    Det var en julklapp till våra barn och vi ville verjlugen ha det paketet innan jul.

    Så är evigt tacksam, - hon gör Coop till en butik!

  • Anonym (Vega)

    Hade lyckats tappa mitt id-kort tillsammans med lite andra kort man har i plånboken, fick brev från polisen att de var inlämnade innan jag ens märkt att de var borta.

    Många främlingar som hjälpt till att lyfta barnvagn från bussar, spårvagnar och tåg. Särskilt en gång när barnvagnen var full av packning och tåget som hade barnvagnshiss gick sönder och vi fick byta till ett med endast trappor. En som hjälpte mig av från det trasiga tåget och en som hjälpte mig upp på det andra tåget.

  • Anonym (12345)
    Anonym (Vega) skrev 2021-02-24 19:47:27 följande:

    Hade lyckats tappa mitt id-kort tillsammans med lite andra kort man har i plånboken, fick brev från polisen att de var inlämnade innan jag ens märkt att de var borta.

    Många främlingar som hjälpt till att lyfta barnvagn från bussar, spårvagnar och tåg. Särskilt en gång när barnvagnen var full av packning och tåget som hade barnvagnshiss gick sönder och vi fick byta till ett med endast trappor. En som hjälpte mig av från det trasiga tåget och en som hjälpte mig upp på det andra tåget.


    En gång hittade jag inte min telefon när jag kom fram till jobbet på morgonen. Min kollega ringde till den och då svarade en främmande man. Någon hade hittat telefonen på gatan (måste fallit ur fickan) och lämnat in den i närmaste butik. Det var butiksinnehavaren som svarade och så kunde jag sticka dit och hämta telefonen. Betalkort och id-kort låg i fodralet! Och precis som du hann jag inte fatta att den var försvunnen innan jag fick veta att den var omhändertagen.

    Det roliga är att jag själv gjort samma sak (tagit hand om någons mobil) på nästan samma plats något år tidigare.
  • Anonym (Tack)

    Människor som varit snälla nog att posta hem mina hemnycklar som jag, någon vecka tidigare, tappat på ett vandrarhem i ett annat land. Vårdpersonal som inte debiterat mig för undersökning, eller främlingar som verkligen tagit sig tid för att översätta/medla - bara för att hjälpa.

    Annars tänker jag på fina själar som återlämnat min plånbok (med kvarlämnade kontanter) när jag var tonåring, främlingar som entusiastiskt bjudit på mat eller dryck, fina kvinnor som frågat huruvida de fått kyssa mig. Det finns fina människor här i världen.

  • Anonym (M)

    En tant halkade och drog i backen under sin promenad så jag skjussade hem henne (arbetade precis där hon ramlade) dagen efter kom hon med en chokladask som tack :)

  • Anonym (Glömmer det inte)

    Jag spelade en innebandy turnering i Malmö. Vi hade alla lagt våra väskor i hörnet mellan väggen och sargen. Sen när det var slut gick alla och hämtade väskorna, bara för att upptäcka att just min av alla var borta! 


    Såg på kontoutdraget att någon hade handlat för 3000kr i en kiosk.


    Gick till Swedbank där jag mötte säkerligen den Vackraste kvinna jag någonsin har träffat <3 En riktig arabisk Princessa! Själv var jag en liten tanig kille så blev riktigt blyg. Hon tittade över mitt ärende och ringde till kiosken och flippade verkligen loss på ägaren och hotade med polisanmälan ifrån banken och så såg hon till att jag fick tillbaka mina 3000kr samma dag. Brukar tänka på detta, då jag tror det är enda gången som någon okänd faktiskt har hjälpt mig så där på riktigt. Hon vart riktigt arg på ägaren alltså! 


    Ångrar än idag att jag inte gick tillbaka med en ros och 2 biljetter till någonting som hon o hennes vän kunde använt.

  • Anonym (Ung tjej)

    En taxichaffis som hade hjärtat på rätta stället.
    Jag hade varit på en fest en hel natt och ville hem nästa morgon. Någon ringde en taxi och jag hamnade i den tillsammans med ett par killar jag inte kände. När killarna kom fram hade de inga pengar, så de blev utslängda ur bilen.
    Och så tittade föraren på mig och sa: En tös som du kastar jag inte ut. Vart ska du? Jag sa var jag bodde och han körde mig hem helt gratis. När han stannade bilen sa han ungefär att: Var försiktig flicka lilla, låt ingen få tag på dig. Och jag försökte tacka men han körde ut mig ur bilen (fast snällt). Så körde han iväg och det har jag aldrig glömt.

  • Anonym (L)

    Var 15 och hade hamnat lite allmänt snett i livet, vaknade på en fest där jag inte alls ville vara under en kille som försökte våldta mig. Lyckades sticka därifrån men hade ingen jacka och ingen plånbok, för den låg i jackan som blev kvar på festen. På den tiden var man inte så bunden till sin mobil, så den låg hemma. Började gå hemåt, det var ungefär en mil hem, mitt i natten i januari. En taxi stannar, jag säger att jag inte har några pengar men chauffören insisterar på att "här kan du inte gå omkring". Han skjutsade hem mig till en vän och stod kvar tills han såg att jag kommit in. Hjärta


     


    En annan gång, i vuxen ålder, satt jag och väntade på bussen efter krogen, hade köpt med mat som jag åt under tiden och kollade i telefonen. Då kommer en tjej i 20- årsåldern (jag var ca 30) fram och frågar om jag är okej och om jag ville ha sällskap. Tackade nej men sa att det var otroligt fint av henne att fråga och fler borde göra så till ensamma tjejer på stan. 


    För ett par år sen bröt jag armen när jag cyklade omkull på vintern. Det var ganska sent på kvällen och från ingenstans kommer 2 tjejer springande, rätt mycket yngre, och hjälper mig upp, tar upp min cykel och följer mig hela vägen hem med den. Det var verkligen så himla fint av dem och jag hade nog fått kämpa en del annars för att ta mig hem själv i halkan mitt i natten med en cykel och en arm som senare visade sig vara bruten på 2 ställen...

  • Anonym (L)

    Kom på en till. 


    Var på en fest upp i norra Sverige och fick i slutet av kvällen för det första skjuts med några helt okända människor till stället där jag och min kompis bodde. Insåg när vi kom in att min telefon var borta. 
    Dagen efter vaknar vi av att det knackar på dörren, och då är det killen som skjutsat hem oss som hittat telefonen i sin bil (den hade väl åkt ur väskan) och kom och lämnade tillbaka den. 
    Inte alla människor som är så ärliga! Skrattande

  • Xilona

    Inte det snällaste någonsin kanske, men bara häromdagen så hade jag återbesiktning på min bil och tjejen som kollade såg att felet med ena lyktan fortfarande inte var åtgärdat (sambon hade bytt lamporna men det hade tydligen inte hjälpt) så hon sa att jag kunde backa ut igen och så skulle hon låtsas att jag inte varit där så skulle jag få pengarna tillbaka. Glad

  • Anonym (turfia)

    Busschauffören som återlämnade min plånbok med 4000 kr i.

    Vi skulle betala kontant för flytten dagen därpå och vi var studenter, så det hade varit sura pengar, men den underbara personen hittade min plånbok i bussen och letade upp mig. Ville inte ens ha hittelön. Hjärta

Svar på tråden Vad är det snällaste en främling har gjort för dig?