• Limeblad

    Mäklare

    Mäklare jobbar inte gratis, mäklare jobbar på provision. Berätta gärna vad timarvodet blir.

  • Limeblad
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 19:24:56 följande:

    Jag vill inte ha den typ av svar för att jag förstår att det är många som har den typen av attityd det är också just anledningen till att jag skriver. Är helt säker på att det finns många där ute som faktiskt inte har tänkt på hur vi mäklare jobbar och under vilka villkor vi jobbar. I och med att jag skriver att jag är ledsen så hoppas jag att du respekterar att jag inte vill ha elaka svar.Det är möjligt att man bara ska förväntas elaka svar på familjeliv, i så fall lägger jag ner tråden. Jag trodde att det här till skillnad från Flashback var ett ställe där man försökte stötta varandra.


    Det tänker man väl på när man väljer bransch? Dessutom hindrar väl inget att du börjar ta betalt per timme heller så du får betalt för sitt arbete?

    Min uppfattning är att mäklare tar ruskigt bra betalt för sitt jobb. Utifrån typiskt arvode blir jag helt mörkrädd av bristen av korrekturläsning av annonserna på Hemnet och att mäklare inte är mer tillmötesgående.

    Som jurist (som får jag räkna med att jobba de timmar som krävs för mina klienter oavsett om det betyder att jag kan gå hem 18 eller 01) tycker jag faktist att du gnäller.

    Att strykas medhårs blir inte mycket till diskussion.
  • Limeblad
    tillbakaefter10år skrev 2021-02-23 20:12:12 följande:

    Hej på dig. Det är ju just det jag menar att jurister tar betalt per timme och åker inte hem till folk på kvällen för att sälja in sig.

    Tyvärr gör märkarbranschen det, och det kan inte vi göra någonting åt. Det jag vill med den här frågan och inlägget var att höra hur folk tänker kring hur man faktiskt använder mäklarna kvällstid helt utan ersättning när man själv vill träffas på kvällen för att hinna ge sina barn mat och lägga dem. Vill man med andra ord ha en mäklare som struntar i sin familj? Att ha en familj och erfarenhet och det kan ju väldigt många fördelar i en försäljningsprocess då man förstår hur människor fungerar.


    Då kommer vi tillbaka till, hur många timmar lägger du på ett typiskt säljuppdrag?
  • Limeblad
    Noname00 skrev 2021-02-28 13:58:22 följande:

    Samma här jag blir uppringd minst 1-4 ggr i månaden från samma mäklarfirma som frågar om jag vill ha en gratis värdering.

    När jag säger att jag inte ska sälja och så frågar dom "hur ser det ut om 1-2 år kanske" så brukar jag fråga hur en värdering idag är relevant om man ska sälja om 12-24 månader.

    Det bara slöseri med tid vad bostäderna går för ser man på hemnet och andra bostadssiter.

    Vi har även en mäklare som delar ut oaddresserad reklam trots ej reklamskylt.


    Det komiska med reklam från mäklare som vi får hem är att de alltid är adresserade till min man trots att det är jag som äger bostadsrätten. Tidigare fick jag reklam när jag bodde i hyresrätt Haha
Svar på tråden Mäklare