Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Letrozol 2021

  Tor 25 feb 08:57 Läst 520 gånger Totalt 341 svar
  Visar endast inlägg av Varbergstjej - Visa alla inlägg
  Tor 25 feb 08:57

  Hej!

  Jag ska börja med letrozol under 2021 då jag blivit diagnostiserad med PCO. Jag har väldigt långa cykler men brukar oftast ägglossa av mig själv, dock väldigt glest. Med letrozol ska vi få hjälp med att göra min cykel mer regelbunden.

  Mannen ska på spermaprov på måndag (tydligen testar de honom i samma veva för att bara kolla att allt står rätt till där) och jag väntar på min mens så att jag ska få spola mina äggledare innan vi drar igång med letrozol.

  Jag har dock ett problem. Jag är just nu på CD41 och har testat med ÄL-stickor i över tre veckor, inget utslag och inte heller någon temphöjning. Har sen i lördags haft väldigt små småblödningar (knappt någonting), igår blödde jag lite mer men behövde knappt ha binda och idag har det avstannat helt. Vad är detta? Känns absolut inte som mens. Har inga menssmärtor eller någonting... frustrerande då jag väntar in mensen för att få komma på spolning. Kanske någon där ute kan hjälpa mig?

 • Ons 3 mar 16:36 #3

  Hej tjejer!

  Tråkigt att höra att ni är i samma sits- men ändå skönt att vi kan följas åt och peppa och stötta!

  Steeph- hur mår du? Du har väl börjat med letrozol nu?

  Stickling- jag ska också göra spolning imorgon! Är du nervös? Vi fick i alla fall svar på min mans spermaprov i måndags och allt såg bra ut, äntligen lite positiva nyheter!

  Även fast det suger att allt inte bara gick sådär härligt och smidigt som man hoppas så känns det ändå skönt att man nu får hjälp och kommer någon vart. Och är det någon diagnos man ska ha, så är det väl ändå PCO eftersom man då egentligen enbart behöver hjälp med att få äggen att släppa- för ägg det finns det ju :)

 • Tor 4 mar 19:55 #5
  Stickling skrev 2021-03-04 17:38:29 följande:

  Hej! Oj, vad kul att vi är så tajmade :) Hur gick det för dig idag? Jag var också lite nervös att det skulle göra ont. Hade tagit värktabletter innan, men tyckte ändå att det gjorde rätt ont. Läkaren behövde räta ut livmodertappen för att få in katetern och det var inte skönt... Men annars gick det bra och allt såg normalt ut, tack och lov. Hoppas det gjorde det för dig också! Min killes spermietest såg också bra ut, det testade vi för några veckor sedan.

  Håller med dig om att det ändå är tur i oturen att ha drabbats av just PCO(S). Förhoppningsvis är det ju ganska lättåtgärdat! Jag fick Letrozol utskrivet idag, nu är det bara att vänta på nästa mens (vilket förstås som vanligt känns som en hel evighet :) ).


  Det gick bra! Fick också ta värktabletter någon timma innan, men tyckte det gjorde ordentligt ont när de sprutade in kontrast. Men så snart de tog ut katetern så släppte all smärta. Allt såg fint ut, så det var skönt! Jag ska också vänta in nästa mens och då börja äta letrozol. Vi fick även en remiss till ivf redan nu. Då kan vi, när vi får svar därifrån om cirka 6 månader, se vart vi är någonstans och om ivf är något vi vill testa då. Jag tänker att om letrozolen inte hjälpt fram till dess känns ivf som ett bra alternativ :)

  Vad härligt att allt såg fint ut för dig med! Heja oss och våra kroppar som fixar att gå igenom alla undersökningar, hormoner och allt vad detta innebär.

  Förstår att det känns som en evighet, det gör det för mig med. Har du långa cykler? Jag tror inte jag kommer få mens förrän i början av april någon gång igen haha... känns som att jag kan vänta en evighet på min mens. Innan önskar man ju hela tiden att den inte kommer, men nu när man ska få börja med letrozol så längtar man ju efter den igen
 • Tor 4 mar 20:26 #7
  Stickling skrev 2021-03-04 20:01:49 följande:

  Vad skönt att det såg bra ut för dig med! Lustigt att det är så olika, för mig kändes inte kontrasten, bara dragandet i livmodertappen.. Heja oss som tog oss igenom det! Vad skönt att ni fått remiss för IVF redan nu, bra att ha det som backup.

  Mina cykler varierar rätt mycket, senast var den 38 dagar, men snittar väl runt ca 31-32. Mina appar gissar att nästa mens kommer 27/3, men det kan lika gärna bli senare. Håller verkligen med dig, inte ofta man längtar efter mensen men nu vill jag inget hellre än att den ska komma, haha!


  Ja, det är verkligen så olika för alla. Konstigt det där. Därför man aldrig ska lyssna på skräckhistorier om grejer, man vet ju aldrig förrän man själv gjort det. Desto jobbigare att låta bli att lyssna på solskenshistorier- de vill man ju ska vara lika för alla, men oavsett hur många gravidsymptom man läser om så kan man ju aldrig säga att det är applicerbart på en själv. Ändå håller man på. Slutar med att man snyter sig och sitter på toalettgolvet och googlar ?grönt snor gravid tidigt? haha. Man blir ju knäpp!

  Skönt att du är ganska jämn! Jag tänker att fram till mensen nu så får vi njuta av oss själva och våra partners. Äta goda middagar, öppna en flaska bubbel... försöka tänka på annat :) jag hoppas att min mens inte kommer så att jag äter klart min kur letrozol under påsk. I så fall får jag hoppa över denna cykeln och köra på nästa eftersom den kliniken jag går på är stängd över påsk och de vill ju ha in en på VUL för att kolla äggblåsor...
 • Tor 4 mar 22:06 #9
  Steeph skrev 2021-03-04 21:48:23 följande:

  Jag mår okej idag är dag 7 och sista tabletten för denna cykel är tagen. Jag har inte PCO, utan har ett amh på 4.4 ug/l och afc på cirka 25. Så jag har bra med ägg och ligger över ?normalt? men ägglossar själv varje månad och har inte pco äggstockar tydligen. Jag tar dock letrozol för att försöka få kanske 2 ägg att släppa. Vi har annars siktet inställt på ivf.


  Jag förstår :) skönt att höra att du mår okej! Håller tummarna för att du inte har allt för många biverkningar <3 vad är tanken bakom att släppa två ägg per cykel? Du behöver inte berätta om du inte vill, är bara nyfiken- har aldrig hört det innan :)
 • Fre 5 mar 09:52 #11
  Steeph skrev 2021-03-05 08:21:10 följande:

  Högre chans för graviditet 2 chanser istället för 1. Men min gyn vill väl helst att 1 ska släppa, men jag ser det bara som positivt om 2 släpper. Jag verkar nämligen har lite segstartade folliklar så jag hoppas de har fått sig en liten skjuts och att det kan bli iaf 1 fint och moget ägg som släpper!


  Då förstår jag! Håller alla tummar och tår för dig! Snart är det vår tur :) ska du in på VUL snart då?
 • Fre 5 mar 11:37 #14
  Steeph skrev 2021-03-05 10:11:57 följande:

  Tack och detsamma

  Ja på tisdag ska jag in på vul, det är cd 12. Ska bli kul och se hur både folliklar och slemhinna ser ut


  Det förstår jag, spännande! Tisdag är ju snart. Det kommer säkert gå jättebra! Och annars får du säkert dubbel dos av letrozol nästa cykel? :)
 • Fre 5 mar 11:39 #15
  Stickling skrev 2021-03-05 10:20:06 följande:

  Exakt. Jag hade tagit värktabletter innan just för att jag hört skräckhistorier, och det var säkert bra att jag hade gjort, men skönt i alla fall att det inte blev så farligt. Håller med, visst vill man få vara en av de där solskenshistorierna!

  Fint tänkt, det får vi verkligen försöka göra. Åh, men hoppas att ditt ultraljud inte krockar med påsken! Det hade ju varit himla oturligt. Hade inte ens tänkt på att det skulle kunna bli så. Så jobbigt att vara i händerna på någon annan i sin process på så sätt. Men man får väl försöka att ta en sak i taget..


  Ja, på ett sätt är det jobbigt. Men på ett annat sätt tycker jag det är lite skönt? Nu ligger inte allt på mig och min man, utan också lite i händerna på ett proffs.. om du förstår vad jag menar? Jag kanske låter knäpp nu.

  Just nu känns det bara skönt att det finns en plan. Att man är på väg någonstans och slipper fortsätta med det som uppenbarligen inte funkar. Försöker landa i det och lita på att det ska gå vägen :)
 • Sön 7 mar 17:45 #19
  FrökenGG skrev 2021-03-06 13:44:45 följande:

  Hoppar in här! Har också nyligen blivit diagnostiserad med pco, och ska äntligen få köra igång med letrozol. Inväntar mens vilken dag som helst nu, kul att följas åt! :)


  Välkommen hit! Skönt att få starta igång, uppdatera gärna hur du mår längs vägen. Kommer gå jättefint :)

  Jag får också invänta mens. Då jag är så ojämn beräknar jag inte mens förrän i början av april, men kan lika gärna bli om 2 veckor eller i slutet på april... men, känns ändå hoppfullt nu när man fått hjälp :)
 • Mån 8 mar 09:07 #21
  FrökenGG skrev 2021-03-07 18:18:22 följande:

  Tack! Det känns väldigt bra nu när man har sökt hjälp, är väldigt taggad på att denna skaffabarnresan ska ta slut, den har pågått i ca 2 år och nu med rätt förutsättningar känns det hoppfullt! :) Min mens kom idag så kör igång med letrozol på tisdag. Oj det är inte kul att ha så ojämn, var också det ett tag. Hoppas den kommer snart så du kan sätta igång! Har ni barn sedan tidigare eller är det första? Och har ni försökt länge eller hur upptäcktes diagnosen? :)


  Åh vad spännande, tisdag! Det är ju jättekul, håller alla tummar! Vad tufft för er att ha försökt så länge :( skönt att ni får hjälp nu! Har ni fått remiss till ivf om det inte funkar med letrozol?

  Detta är vårt första :) vi har bara försökt aktivt i cirka 6 månader, men jag kände på mig ganska snabbt att det var något som inte stämde. Har som sagt väldigt långa cykler och efter ägglossning tar det bara cirka 4-5 dagar innan jag börjar blöda (då är det ju omöjligt för ett befruktat ägg att hinna fästa). Jag fick kontakt med en privat gynekolog som har avtal med regionen som lyssnade på mig och snabbt diagnostiserade mig med pco. Huruvida jag någonsin haft ägglossning eller inte är oklart. Ser fram emot att få kortare cykler och faktiskt få ägglossning, känns viktigt om man vill ha barn ;)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll