Inlägg från: Varbergstjej |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Letrozol 2021

    FrökenGG skrev 2021-03-08 10:30:28 följande:

    Ja det har varit väldigt tufft, men jag blev gravid i somras och sen fick jag tyvärr ett MA. Och efter det försökte vi i några månader till men det hände ingenting. Då sökte vi hjälp på en privat klinik och fick diagnosen. Inte konstigt att man inte blir gravid när man nästan aldrig har ägglossning. Nej tyvärr ingen remiss till ivf än eftersom att jag är under 25. Men min läkare verkar hoppfull eftersom jag ändå blivit gravid en gång trots oddsen, och annars kan vi göra ivf privat och finansiera det själva men det tyckte han var onödigt ;) Vad skönt att du fick hjälp så pass fort! Önskar verkligen att jag hade kollat upp tidigare... åhh håller verkligen tummarna för dig!! Så jobbigt med all väntan :o


    Åh vad tråkigt att höra! Jobbigt att gå igenom <3 skönt i alla fall, som din läkare säger, att du ändå kan bli gravid. Kanske en liten tröst i sammanhanget... men så viktigt att ni nu har fått hjälp. Det kommer alldeles säkert lösa sig för er!

    Ja, väntan är den värsta. Men försöker landa i det och inte stressa upp mig. Tänker också att jag ställer mig in på ivf, och blir det bebis innan med hjälp av letrozol så är det bara en välkommen överraskning! Haha, kanske låter cyniskt men för min egen del så vill jag ta ner förväntningarna lite. Det är så jobbigt att månad in och månad ut hoppas och tro för att sedan bli besviken..
  • Anonym (Kaffedraken)
    Steeph skrev 2021-03-08 11:12:49 följande:

    Hej på er! Här går det seeegt.

    Är på cd 11 och har otroligt svaga äl test (mycket svagare än tidigare cykler). Har jag otur så blir ägglossningen lika sen som alltid (dag 18-19). Imorgon ska jag på vul och tror nog inte att någon äggblåsa är på väg faktiskt. Tror dosen på 2.5 är för klen, då de allra flesta får dubbel och trippeldos.

    Kul att vi är några som följs åt för oss är det första barnet och vi fick ma förra året (1 år sedan) och den graviditeten blev vi snabbt gravida med (2a försöket). Så vi har verkligen fått känna på nu att det inte alltid går så fort som man hade önskat, och att det INTE alltid är lättare att bli gravid efter missfall/medicinsk abort.


    Åh, vad jobbigt med MA... skickar styrkelramar!

    Ge inte upp hoppet, du kan bli positivt överraskad på VUL :) och annars, som du säger, får du säkert dubbel dos nästa gång. Vilka test kör du med? Tycker clearblue med smiley är den lättaste att läsa av, blir bara knäpp av att försöka tolka testen själv haha...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Steeph skrev 2021-03-09 14:03:20 följande:

    Nu har jag varit på vul cd 12. En follikel på 17-18 mm på vänster sida. Slemhinna på 7.8 mm. Har responderat perfekt enligt läkaren. Endast tagit enkeldos. Så nu är vi ordinerade sex varannan dag.


    Vad roligt att höra! Heja dig! Håller alla tummar för er nu <3
  • Anonym (Kaffedraken)
    FrökenGG skrev 2021-03-10 16:01:30 följande:

    Jag mår okej, har haft ont i huvudet under dessa dagar jag tagit letrozol och kanske varit liiite mer lättirriterad än vanligt men det är inga större problem. Mest exalterad och känner verkligen att tiden går sakta, vill bara komma in på vul och se hur det har gått ;)


    Skönt att höra att du mår okej! Ja, det förstår jag verkligen!! Kommer säkert gå jättefint ska du se :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Steeph skrev 2021-03-16 12:34:04 följande:

    Ja verkligen, nu tycker FF att jag hade äl dag 14. Men jag chansar mellan dag 12-14 haha

    Hur mår ni andra och hur går det för er?


    Spännande! När får du testa? Håller alla tummar!

    Vi var hos gynekologen i tisdags och tog blodprover inför remiss till ivf och fick letrozol utskrivet. Så nu väntar jag in mensen för att kunna börja ta dom :) funkar inte letrozol för oss så känns det skönt att vi står i kö till ivf och det bör vara vår tur någon gång i höst i så fall. Hoppas ju innerligt att letrozolen fungerar dock!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej tjejer!

    Hur går det för er? Hur mår ni? Jag fick börja med min första letrozolkur i lördags. Mår än så länge bra! Lite lätt illamående och trött bara. VUL 6 april, håller tummarna för att det ska se fint ut. Hade varit fint att höra ifrån er!

  • Anonym (Kaffedraken)

    STORT GRATTIS frökenGG! Så härligt att se!

    Jag tänker att den smärta du kan känna av är växtvärk och/eller biverkningar av letrozolen. Känns orimligt att du får ägglossning så fort och tidigt i cykeln? Vill du vara på säkra sidan så mys på varannan dag, då missar ni ju inte i alla fall :)

    Steeph- hur går det för dig? När har du BIM?

    Jag var på VUL idag. Äggblåsa på 21mm (hurra!) och beräknad ägglossning idag eller imorgon. Dock väldigt tunn slemhinna på enbart 6mm som inte är skiktad... hon sa att det inte måste påverka, men blir ändå orolig. Någon som vet?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Özlem03 skrev 2021-04-06 11:14:18 följande:

    Hej !

    Vet du om letrozol skjuter upp äl ? Jag har regelbunden mens på 25/26 dagar. Slutade med första kuren den 31 mars. På dag 9 kände jag av en kraftig äl, speciellt på den högra sidan. Vi hade sex den kvällen natten mellan fredag/lördag. Vi hade även sex igår kväll. Enligt min app har jag äl idag, men jag hakar inte upp mig på den. Idag känner jag av lite molvärk bara. Är orolig att jag har missat =(


    Hmm... jag vet inte om letrozol skjuter upp äl, men däremot är det ju hormoner du äter. Därför tänker jag att din kropp och ?normala? cykel kan påverkas. Letrozol är ju till för att stimulera en ägglossning, och om du tidigare haft ganska tidiga ägglossningar kan det ju rubbas- antingen att du får ännu tidigare (för att äggblåsorna växer snabbare), eller att det blir senare pga förändrad hormonbalans. Jag tror inte du ska oroa dig, om ni har haft sex när du tror dig känt av en ägglossning så har ni ju kanske prickat in det? Annars tänker jag att sex varannan dag är bra, då riskerar ni inte att missa. Tar du några ägglossningstest? Mäter temp?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Steeph skrev 2021-04-06 11:41:26 följande:

    Jadu hahaha, är på cd 13 men ingen ägglossning än. Fick positiva test förra cykeln på cd 13 och äl på dag 14. Så tror det är lite förskjutet... väntar och väntar och väntar haha!

    Åh vad härligt! Vilken cykeldag är du på och dos?


    Äsch vad jobbigt att det inte blev samma denna gången!! Men du går inte på VUL, eller hur var det? Väntan dödar ju en långsamt :))))))

    Jag är på CD13, första kuren med letrozol enkeldos. Verkar ju som att min kropp reagerar bra på det (!) men det är min slemhinna som oroar mig. Spelar ju ingen roll om jag lyckas på ägglossning, befrukta ägget och allt om det inte finns något att fästa i haha
Svar på tråden Letrozol 2021