• Steeph

    Letrozol 2021

    Varbergstjej skrev 2021-03-18 09:22:38 följande:

    Spännande! När får du testa? Håller alla tummar!

    Vi var hos gynekologen i tisdags och tog blodprover inför remiss till ivf och fick letrozol utskrivet. Så nu väntar jag in mensen för att kunna börja ta dom :) funkar inte letrozol för oss så känns det skönt att vi står i kö till ivf och det bör vara vår tur någon gång i höst i så fall. Hoppas ju innerligt att letrozolen fungerar dock!


    Åh vad härligt! Inte härligt att kanske behöva ivf men härligt att ni kommer framåt ja men verkligen! Vi väntar på att få komma till regionen senast i maj och då förhoppningsvis blir vi ställda i kö till ivf. Jag har ju dock en tro på att vi kan bli gravida eftersom vi ändå gick till v 9 och fostret mätte exakt rätt utifrån min äl, men att hjärtat precis någon dag innan hade slutat slå. Så jag vill så gärna lyckas utan ivf, även om jag är så tacksam att möjligheten finns <3

    Tror inte vi lyckas nu men tror på nästa gång. Då har vi en bra plan att köra smep i samband med letrozol. Kommer också fortsätta med yoga varje dag.

    Kommer nog inte testa alls utan vänta på mensen!
  • Steeph
    FrökenGG skrev 2021-03-18 21:59:15 följande:

    Idag var jag på vul, cd 12. Läkaren såg bara en liten äggblåsa på 12 mm så får hoppas den växer på sig. Blev faktiskt lite besviken för hade ju hoppats på en större, och tidig ägglossning. Men får eventuellt äl på måndag eller tisdag trodde han. Slemhinnan såg dock fin ut så försöker vara positiv. Och funkar det inte denna gången så ska jag köra enkelkur nästa cykel också, känns inte alls bra för tror jag hade behövt iaf 1,5 tablett så det händer lite mer... känner mig lite nedstämd och vet inte riktigt varför?


    Åh jag kan förstå det! Din follikel kanske bara är lite segstartad! Du ska de att den hoppar igång

    Vad skönt att slemhinnan såg fin ut.

    Jag har läst att man kan reagera helt olika cykel till cykel trots samma dos. Håller alla tummarna för dig
  • Steeph

    Jag gick upp hoppet imorse, men som dog lika snabbt. Tog ett test idag (äl+8) vet att det är alldeles för tidigt, men tempen sköt upp i höjden imorse. I januari 2020 så sköt min temp upp på äl+11 och jag fick positivt på stickan. Och nu när den gjorde exakt likadant så fick jag en deja vu. Men nej.

    Är 100% att jag inte är gravid denna gång. Har inte haft några ilningar eller känningar över huvud taget.

  • Steeph
    Varbergstjej skrev 2021-03-29 19:48:31 följande:

    Hej tjejer!

    Hur går det för er? Hur mår ni? Jag fick börja med min första letrozolkur i lördags. Mår än så länge bra! Lite lätt illamående och trött bara. VUL 6 april, håller tummarna för att det ska se fint ut. Hade varit fint att höra ifrån er!


    Åh vad spännande! Jag började också med min kur i lördags!! Då följs vi åt ordentligt håller tummarna för ett fint resultat och att det blir plus direkt jag behövde

    inget vul denna cykel då den bara var en follikel som mognade sist och att jag ligger på lägsta dos, men kommer köra vul i maj om det inte blir plus i april. Då vill man se hur stor äggblåsan är och om det kan vara så att jag behöver öka på dosen.

    Jag har lite illamående, huvudvärk och får en känsla av överhettad på nätterna Hahah, men annars mår jag bra

    Jag tar mina runt 20.30 på kvällen, tycker det fungerar bra!
  • Steeph
    FrökenGG skrev 2021-04-02 10:04:34 följande:

    Hej tjejer, bim-5 idag och har tagit ett antal graviditetsstickor som ser ut såhär. Tog även ett clearblue digitalt som visade negativt, nu vet jag inte vad jag ska tro...


    Åh vad svårt :( kan vara spökstreck men hoppas såklart inte att det är det. Skulle rekommendera predictor early, tycker de är de allra bästa testen!! Lycka till och håller alla tummarna att det är en liten där inne
  • Steeph
    FrökenGG skrev 2021-04-03 12:19:24 följande:

    Har tagit flera positiva test idag och även på clearblue fick jag gravid 1-2 veckor. Så känns som jag borde vara gravid? Lite chockad eftersom jag bara tagit en enkelkur letrozol och äggblåsan på vul var så liten så räknade inte alls med detta. Nu håller jag alla tummar och tår för er andra i denna tråden!! <3


    Åh wow, grattis!!!
  • Steeph
    Özlem03 skrev 2021-04-04 14:52:40 följande:

    Jag började min första enkel kur med Letrozol den 27/3 på dag 3. Den 3/4 kände jag av en kraftig äl värk. Vi hade sex den dagen. Det var då på dag 9. Jag brukar ha äl runt runt dag 11-13. Min fråga är ; kan man få en tidigare ägglossning med letrozol ?? Har regelbunden äl men fick ta letrozol då vi försökt i över 1 år. Har ff molvärk och huvudvärk. Ska ha sex idag, tis och ons. Hoppas det tar sig denna gång.


    Åh håller tummarna för dig!! Jag började också den 27/3 så då är vi 3 st som börjat samtidigt (även Varbergstjej).

    Jag brukar ha äl runt dag 17-19 men fick äl på dag 14 förra månaden. Hoppas få äl runt dag 14-15 denna cykel också!

    Använder du äl test eller tempar?
  • Steeph
    Özlem03 skrev 2021-04-05 00:08:56 följande:

    Nej orkar inte med äl test längre, tempar gör jag heller inte. Men känner av sjukt mycket äl värk mycket mer än vad jag brukar göra. Jag undrar varför jag gör det ? Måndag är jag på dag 12 och ska ha sex då oxå


    Jag förstår <3

    Hmm kan kanske vara att äggen växer sig större och att du känner av mer? Jag känner ingenting med letrozol istället... men sist när jag var på vul cd 12 så hade jag en follikel på ca 17 mm och hade äl 2 dagar efter. Innan letrozol kunde jag känna av molvärk iaf.

    Äl kan flyttas både framåt och bakåt med letrozol. Så antingen kan du ha haft väldigt tidig äl, men det tror jag nästan inte. Man brukar få äl cirka 5-8 dagar efter sista tabletten är tagen.
  • Steeph
    Varbergstjej skrev 2021-04-06 08:48:46 följande:

    STORT GRATTIS frökenGG! Så härligt att se!

    Jag tänker att den smärta du kan känna av är växtvärk och/eller biverkningar av letrozolen. Känns orimligt att du får ägglossning så fort och tidigt i cykeln? Vill du vara på säkra sidan så mys på varannan dag, då missar ni ju inte i alla fall :)

    Steeph- hur går det för dig? När har du BIM?

    Jag var på VUL idag. Äggblåsa på 21mm (hurra!) och beräknad ägglossning idag eller imorgon. Dock väldigt tunn slemhinna på enbart 6mm som inte är skiktad... hon sa att det inte måste påverka, men blir ändå orolig. Någon som vet?


    Jadu hahaha, är på cd 13 men ingen ägglossning än. Fick positiva test förra cykeln på cd 13 och äl på dag 14. Så tror det är lite förskjutet... väntar och väntar och väntar haha!

    Åh vad härligt! Vilken cykeldag är du på och dos?
  • Steeph
    Varbergstjej skrev 2021-04-06 12:28:31 följande:

    Äsch vad jobbigt att det inte blev samma denna gången!! Men du går inte på VUL, eller hur var det? Väntan dödar ju en långsamt :))))))

    Jag är på CD13, första kuren med letrozol enkeldos. Verkar ju som att min kropp reagerar bra på det (!) men det är min slemhinna som oroar mig. Spelar ju ingen roll om jag lyckas på ägglossning, befrukta ägget och allt om det inte finns något att fästa i haha


    Aah förstår! Ja jag reagerade också bra på letrozol första kuren. Är idag på cd 14 och nästan positiva äl test. Hoppas på äl runt dag 16. Har mer molvärk denna gång än sist, då kände jag inget alls haha...

    Jag har också haft lite tunn slemhinna ibland. Jag tar e vitamin och l-arginin för att försöka boosta slemhinnan samt dricker granatäppeljuice och använder varm vetekudde varje kväll.

    Fasen vad jag hoppas på att slippa ivf...
Svar på tråden Letrozol 2021