Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Hur fräscha och moderiktiga är ni?

    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-06 19:39:52 följande:
    Oj du verkar ha väldigt hög standard och sticker ut här i kommentarerna. Hade väntat mig fler såna här kvinnor i tråden, iallafall om de bor i större städer. Bor själv numera i på Södermalm i Stockholms innerstad och jobbar i en annan del av centrum så gott som endast människor som är extremt välklädda med väldigt dyra kläder oftast. De flesta jobbar inom tjänstesektorn eller i serviceyrken.

    Mycket märken, ständigt nya matchande färger och plagg, välklippta och stylade. Tror knappt människorna använder kläderna mer än en eller ett par ggr. Var och varannan kvinna har salongsfixat hår, även männen, alltid välklippta såvida de inte är hipsters med långt hår och skägg (också då väldigt fixat) och ska se så där "rätt" ut.
    Blir alltid lika förvånad när jag ser nån med som ser lite slappare ut, ofta då nån på besök från andra delar av landet.
    T om på skogspromenaden är det så moderiktigt att man bländas.

    Har personligen mycket mer bohemisk stil än de flesta i min omgivning, men även det kräver ju klart sin tanke och variation även om jag aldrig går till frisörer eller fixar naglar och sådant, utan har min egen ganska oberoende stil. Men visst känner jag mycket större press att se cool ut i Stockholm än i Malmö som jag kommer ifrån. Allt häruppe handlar om pengar och status, att man tillhör rätt sociala grupperingar osv. Helt annan kultur i Skåne. Framförallt använder människor därifrån mycket billigare kläder överlag, har jag noterat. I Stockholm är standarden extremt hög. Måste kosta rena förmögenheten att uppehålla den tänker jag, och all tid som det tar.

    Till skillnad från dig har jag gärna mysbyxor men endast hemma. Kan väl känna som dig att kläder är en väldigt viktig markör och säger mycket om en människa även om jag önskar att det inte hade så stor betydelse, men det har det i vårt samhälle. Kan väl också tycka att alltför ogenomtänkta klädval kan ge en känsla av social okompetens och kännas lite efterblivet såvida det inte handlar om fattigdom så klart.
    Jag bor på samma ställe som dig och jag har inte tänkt på att folk skulle vara speciellt välklädda, men jag har tänkt på att här i närområdet kan man vara hur sunkig som helst (åtminstone på morgnarna är det inte ovanligt att se hundägarna hasa ut i morgonrock) men så fort jag rör mig några kvarter bort till "huvudgatorna" (typ Götgatan) där det kommer folk från hela stan, så skulle jag ogärna gå i mjukisbyxor och gummistövlar. Åtminstone inte på dagtid, möjligen om jag tar en kvällspromenad. Så jag tror att det är känslan av att man kan springa på okända människor som gör att man vill "piffa till" sig lite. Inte för att jag känner alla i mitt kvarter heller, men det är ändå mer hemma och inte så viktigt hur man ser ut när man bara springer ner till Ica. 

    På jobbet (jobbar på IT-avdelningen på en statlig myndighet) är det mest "hel & ren" som gäller. I mina ögon ser det ut som att de flesta har jeans och t-shirt typ, men det kanske är för att jag är så ointresserad av mode så jag skulle inte märka om det vore så att alla har märkesjeans och märkes t-shirt.
Svar på tråden Hur fräscha och moderiktiga är ni?