• Anonym (One)

    Ni med ett barn

    Vi har ett barn, en pojke på 8 år. Ser stora fördelar med att bara ha ett barn. Som en förälder får man en större frihet att hitta på sådant man vill göra, både själv och med barnet. Man slipper syskonbråk och en vardag fylld av massa gap och skrik. Jag och min syster bråkade varje dag i 15 år och har aldrig haft någon glädje av varandra, varken som barn eller som vuxna, så det finns ingen sådan garanti som många som skaffar ett barn till (enbart för att ge det första barnet ett syskon) tycks tro.

    Man har massor av tid med sitt barn och kan verkligen vara närvarande som förälder och skapa en riktigt bra relation. Man har ork för att låta barnets vänner vara hemma mycket och ta med barnets vänner på utflykter och annat kul.

    Man tappar inte bort sig själv som människa och inte heller relationen till partnern. Flera av mina fd vänner som har flera barn umgås inte med någon annan än familjen längre. De orkar inte. Jag umgås med vänner i stort sett när jag vill.

    Det går ofta bra för barnet i skolan eftersom det finns tid och ork för att stötta hemma med läxor.

    Endabarn växer ofta upp och är starka och trygga i sig själva. De trivs i sitt eget sällskap och kan sysselsätta sig själva. Men de blir också väldigt modiga socialt eftersom de inte kanslits sig tillbaka på att hänga med lillasystern i nya sammanhang.

    Några nackdelar finns det ju men de tar inte över och du bad uttryckligen att endast nämna det positiva så jag slutar här. Var nöjd med ditt val. Det är ett bra val.

Svar på tråden Ni med ett barn