Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Väldigt konstig känsla att inte väga mig varje dag när jag är van vid det. Men just nu när jag är gravid och inte vill gå ner i vikt känns det mer hälsosamt. Blir lite stressad av att inte ha någon koll just nu! Tänk om jag råkar äta mer än jag brukar och går upp massor haha. Vi får se på fredag.

    Idag blir det långpromenad till gymmet i det fina vädret.

  • September1518
    nnnnnnnn skrev 2021-05-16 09:26:49 följande:

    Invägning idag: Lite neråt, jämfört med för 4 veckor sedan => -1 kg.

    Så det följer planen på 2-3 hg/vecka.

    Har 2,1 kg till nästa "gräns" och jag hade tänkt försöka öka tempot och nå dit före midsommar, men det verkar som att jag får ge upp det och hålla mej till planen istället. Jag orkar inte öka, går redan långa promenader varje dag och loggar maten i appen. Om jag ska minska mer måste jag äta mindre och det orkar jag inte just nu iallafall.

    Det är bara 5,5 vecka till midsommar, så jag får vara glad om jag går ner 1-1,5 kg.

    Totalt har jag ungefär 12-17 kg kvar att gå ner, beroende på när jag tänker stanna i vikt. Jag har ett spann som är målet, inte ett exakt antal kilon.

    Och min plan är ju ca 2 hg/vecka nu och sen ca 1 hg/vecka den sista tiden, för att sakta närma mig målzonen och långsamt stanna av när jag är där.

    Så just nu tänker jag (jämfört med vikten idag):

    Midsommar (5-6 veckor): -1-1,5 kg

    När barnen börjar skolan igen efter sommaren, typ mitten på augusti (12-13 veckor): - 2-4 kg

    Barnen har höstlov (24 veckor): 5-7 kg

    Nyår (33 veckor): 7-10 kg

    Nästa år: 2-7 kg kvar att gå ner. Satsar på -1-2 hg/vecka => 10 - 35 veckor kvar att gå neråt.  Resten av det året är målet att stå stilla sett på månadsbasis, dvs väga varje vecka och försöka hålla mej stilla även om jag vet att det kommer pendla uppåt och neråt ca 1-2 kg beroende på vätska mm.

    (Drömscenario: Jag orkar inför något nytt tex testa 5:2 utan att bli iskall, orkeslös och sjuk/skadad (vilket hänt varje gång jag testat periodisk fasta hittills dvs 4 ggr under ca 5 år. Om detta går att genomföra på ett vettigt sätt, så kanske jag går ner 2-5 hg/vecka och kanske skulle hinna bli klar med målet under detta året istället för att det tar 1,5 år. Men jag inser att det inte är rimligt med tanke på hur min kropp brukar uppföra sig när jag äter lite mat...)


    Bra jobbat! Kul med 1 kg ner :D Duktig du är som lägger om planen så den passar vad du klarar nu. Annars blir det lätt att man tappar greppet helt. Skit i midsommar, din långsiktiga plan är grymt bra! Håll dig till den. Tycker det är riktigt smart att dela upp i sektioner/delmål. Det blir mer överkomligt då. En långsiktig plan där du vet att du når i mål nästa år och sen är du i mål liksom, föreställ dig vad härligt!! Du är snart där och då kommer det att kännas underbart att du fortsatte framåt sakta men säkert och inte försökte stressa fram något och riskera att förlora allt du kämpat för. Fortsätt i den stilen, du är så jäkla duktig!

    Konstigt att du får så av periodisk fasta... Har du testat varianten 16:8 att du fastar 16 timmar och har ett ätfönster på 8 timmar? Då slipper du ?svälta? två hela dagar utan äter på färre timmar istället.
  • September1518
    nnnnnnnn skrev 2021-05-16 21:54:54 följande:

    Jo, jag har testat båda varianterna.

    16:8 funkar något bättre, men jag måste vara på alerten på jobbet vilket jag inte klarar på fastande mage = måste äta ca 7-8 för att funka på förmiddagen. Då blir det tyvärr rätt litet fönster för att äta, så redan kl 15-16 måste jag sluta för dagen.

    Då klarar jag inte av att ta 1-2 h rask promenad vid 19-21 utan att bli matt och yr, utan blir kall och orkeslös och vill lägga mej vid 19.

    Sen är jag darrig och utmattad redan före frukost dagen efter, så att köra såhär dag efter dag funkar inte alls.

    Har jag semester så väntar jag gärna med att äta tills det är lunch och då kan man ju äta fram till 20-21 beroende på när man lunchar. Men det är ju bara några veckor här och där som man har semester, så det blir inte någon bra rutin!

    För mej funkar Lifesum bäst. Jag äter med jämna mellanrum och håller mej varm och klar i huvudet.

    Tack för pepp!


    Ja dom flesta som kör 16:8 hoppar väl frukosten så förstår att det blir ett problem för dig. Fortsätt som du gör! :D
  • September1518
    Anonym (fet) skrev 2021-05-18 10:45:48 följande:

    Woooohoooooo, 86.8kg blev det idag, minus 1,2kg sedan förra veckan!

    Nu börjar jag mäta igen, ca. en gång/månad. Förutom höften (+2cm) och lår2 (+1cm) har jag samma mått som när jag slutade mäte mig (och började gå upp i vikt igen) vid 86kg (skrev inte upp decimalen då, bara hela kilon) i oktober 2020.

    I parentesen måtten när jag började mäta mig nästan exakt ett år sedan (30.05.2020) - där vägde jag 95kg:

    Midjan: 90 (96)

    Höften (höftbenet, inte rumpan): 115 (120)

    Överarm (finns ett ställe där jag har ett födelsemärke): 34 (37)

    Lår1 (tjockaste ställe, ganska långt upp): 48 (51)

    Lår2 (ca. 5cm övanför knäet, även där ett födelsemärke): 63 (68)


    Ja! Vad kul! Du nådde ditt mål på 86, grymt! Nu måste det kännas extremt motiverande att fortsätta neråt. Kul med måtten också :D
  • September1518

    Min nya plan är då att hålla vikten nånstans mellan 62-63,9 åtminstone ända fram till gravidvecka 12 (gärna längre beroende på hur kroppen mår och vad den behöver), vilket blir vecka 26, början av juli. Efter det satsar jag på att hålla en uppgång på ca 0,5 kg i veckan.

    Mål / utfall

    v. 16 64,3

    v. 17 64 / 63,7 kg, midja 73, mage 92, höftrumpa 100

    v. 18 63,7 / 62,9 kg, midja 73,5, mage 91, rumpa 99

    v. 19 63,4 / 63,5

    v. 20: 63,1 / 63

  • September1518

    Det har blivit en del promenader nu och även gympass. Känns bra! Idag blir det gymmet igen. Kosten går helt okej, jag är hungrigare men försöker verkligen att inte överäta.

  • September1518
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-05-23 09:11:12 följande:

    Söndag. Nu är jag i alla fall tillbaka där jag var 6/5, på 63.6 kg.

    Varför ska de sista 1-2 kilona vara så svåra...detta är löjligt. 


    Bra jobbat! Skönt att vara tillbaka. Visst är det alltid sista sista kilona innan mål som känns omöjliga att ta sig till! Så fort man stoppar något i munnen går man upp ett kg känns det som!
  • September1518
    Anonym (fet) skrev 2021-05-25 09:25:45 följande:

    Usch ... 87,7kg idag, ett plus på 0,9kg sedan förra veckan. Jag räknade ju med ett dåligt resultat, men DET var nog mycket värre än jag hade väntat mig.

    Men okej, inget att göra åt det nu, det blir bättre nästa veckan.


    Åh nej vad tråkigt att det blev en sån uppgång! Men tänk på stunden du hade med din tonåring, kanske det känns värt det. Nästa vecka blir det stort minus istället!

    Jag är också redan nervös inför fredagens vägning, har ätit mycket dålig mat, godis och fika nu igen. När jag väl börjar är det svårt att sluta. Men jag har några dagar på mig att skärpa mig så ska verkligen försöka nu. Så jäkla nervöst och jobbigt att inte väga mig varje dag!
  • September1518
    Anonym (fet) skrev 2021-05-25 20:16:31 följande:

    Ja, vi hade i alla fall rolig! 

    Du kommer strax att vänja dig, men om det känns jobbig, kan du ju börja med att väga dig två gånger i veckan och sedan dra ner till en gång.


    Kul att höra!

    Jo men två gånger i veckan tror jag lätt kommer glida över till 3, 4, dagen innan och dagen efter haha ja du fattar! Har ingen disciplin men en gång i veckan är lättare att hålla känns det som. Tror som du säger att jag vänjer mig.
  • September1518
    oWillSelfo skrev 2021-05-25 20:24:07 följande:

    Heja alla!

    Har halvt följt tråden, har själv gått ner från en pappakropp á 107 kg i augusti, till mina 83 nu. Periodisk fasta (har jag iofs kört i tio år, lyckades lägga på mig 25kg trots att jag bara äter på kvällen:)), noggrann kaloriräkning och träning.

    Måste bara (ödmjukt, hoppas jag) fråga: Har aldrig riktigt fattat grejen med så sporadiska invägningar, en gång i veckan verkar de flesta köra? Själv väger jag mig nästan varje dag, tänker att ju fler parametrar man har koll på desto bättre? Jag väger mig innan middag (mitt första mål mat) varje dag och tar sen medelvärdet för veckan som ny vikt. Då kommer man undan vattenfluktuationer, förstoppning eller vad det än må vara som gör att vikten förändras. Om man tidigare brottats med ÄS fattar jag att man är restriktiv, men då borde man väl redan gå och få hjälp med detta. Hoppas ingen tar illa upp, jag är genuint nyfiken.

    Lycka till alla!


    Jäklar vilken framgång! Bra jobbat!! Är du nöjd nu eller hur mycket vill du väga? När du gick upp 25 kg räknade du inte kalorier? Men nu kör du borde periodisk och räknar och har nu gått ner 24 kg, förstår jag rätt? Oavsett är det grymt gjort! Hur tränar du?

    Jättesmart att räkna ut medelvärdet!! Jag brukade väga mig varje dag och ibland kunde jag helt plötsligt hoppa upp ett halvt kilo från dagen innan invägningsdagen till dagen då jag hade invägning som jag skrev upp, alltså en dag senare. Fruktansvärt omotiverande var det! Du har en superbra lösning på det!

    Nu väger jag mig inte längre varje dag pga att jag är gravid och målet är att hålla vikten så länge som möjligt (men åtminstone tom gravidvecka 12) och jag vill inte bli för besatt. Försöker lyssna på vad kroppen behöver.
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.