Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF November 2021 - Stannar på FL

    vattenplaning skrev 2021-03-30 15:10:49 följande:

    Hej! Kul att se så många gravida och dessutom många i min ålder!

    Jag är 32, det är första gången jag är gravid och jag är sjukt orolig att det inte är som det ska :( Har alltid velat ha barn men har alltid trott att jag inte kan, tycker att jag borde ha blivit det redan isåfall då vi inte skyddat oss på 4 år.

    Går in i vecka 8 idag.

    1-2 veckor efter jag plussade var jag extremt trött och lite yr emellanåt. Nu känner jag absolut ingenting förutom lite lite mensvärk då och då.


    Kul med en till, jag är också 32 år :) 


    Igår kände jag absolut ingenting, men idag har jag väldigt ont i magen igen, typ i magsäcken/tarmarna. Himla jobbigt. Min syster hade också ont i början av graviditeten (är i vecka 7 nu, BF 16/11), så jag antar att det kan vara så ibland.

    Synd att KUB inte ingår där du bor, känner själv att man gärna vill göra det. Lycka till på ditt VUL i mitten på april :) 

  • Sellerin
    Spjälsäng skrev 2021-04-02 13:38:19 följande:

    Hur mår ni alla? Någon som har börjat få nya symptom?

    Här fortsätter illamåendet & vissa dagar känns det som om b6 tabletterna inte hjälper :( så less på att vara illamående!


    BF 16/11. Mått illa sedan ca 1,5 vecka tillbaka, mest på morgonen dock. Har även så himla ont i magen på kvällarna.

    Preciiiiis varit inne på apoteket och köpt Pyridoxin efter att ni varit två som skrivit om det här! 40 mg/tablett. Står ju att man ska rådgöra med läkare innan användning.. hm, får kanske ringa BM nästa vecka :) är ju himla jobbigt att gå runt och må illa! Märker dock att illamåendet oftast blir bättre när jag äter, redan efter ungefär tugga nr 3 :D så jag får kanske bli en småätare deluxe, det kanske också hade hjälpt mot illamåendet :)
  • Sellerin
    tesse skrev 2021-04-05 15:27:35 följande:

    . Fler som tänker försöka hålla igång träningen så långt det går?


    Puh alltså jag orkar verkligen inte! Jag är så förlamande trött för tillfället! Kör dagliga promenader, det är det jag orkar med känns det som!

    Får dessutom lite ont i nedre delen av magen när jag i olika lägen spänner magmusklerna, det hugger liksom till. Så blir lite orolig av det och tänker att det vill jag inte göra för mycket av.

    Men heja dig som tränar! Måste vara mkt bra! Hoppas att min trötthet kan gå över så att jag får ork till mer än att promenera och ligga utslagen på soffan eller sängen!
  • Sellerin
    Sarwin skrev 2021-04-05 20:04:55 följande:

    Hej allihopa och grattis till er alla!

    Här är en till som gärna vill hänga med i gruppen och har beräknad bf 8/11 (8+5 idag). Detta är första gången jag är gravid och kan inte sluta oroa mig för att något ska hända. Veckan innan mens och veckan då mensen skulle kommit hade jag molvärk och verkligen kände att jag var gravid, brösten blev lite större och lite ömma. Men nu har jag knappt några symptom alls, lite ömma bröst that's it! Kan ibland känna lite dragningar nedanför magen men börjar bli nojjig nu att det kanske inte står rätt till. Men man kanske bara ska vara glad för att man inte har en massa symptom?


    Grattis till dig också! Skönt med så lite symtom, det är säkert ingen fara, det verkar vara så för vissa! Passa på att njut av det!

    Första gången för mig med, väldigt spännande :)
  • Sellerin
    Sarwin skrev 2021-04-05 21:39:48 följande:

    Tack:) hehe kanske drabbas av värre symptom senare istället? Men just nu struntar jag i symptom och vill bara att lillen ska klara sig och förhoppningsvis titta ut om sju månader:)

    Det är verkligen spännande och helt overkligt fortfarande. Tror jag gjorde tre tester för att vara helt säker på att jag var gravid. Vilken vecka är du i, när är du beräknad? Jätte roligt att hitta en grupp med så många som har bf i samma månad.


    Haha jag blev nojig en vecka senare efter att vi först konstaterar att jag var gravid. Hade inget grav-test hemma, men hade ett ÄL-test och visste att de också ofta gav utslag, så testade med det och resultatet visade det starkaste ÄL-testet jag tagit ;)

    Jag har just nu BF till den 16/12 (det kan ju ändras tänker jag!)

    Går in i vecka 9 imorgon! Wiho!

    Ja visst är det! :)
  • Sellerin
    Maramba skrev 2021-04-06 15:56:02 följande:

    Usch idag har jag ingen bra dag. Känner att ovissheten tar knäcken på mig. Sovit riktigt dålig de senaste två nätterna pga oro och sen knappt ätit ngn riktig mat pga illamående så det lär väl vara tillräcklig orsak till att man inte känner sig på topp direkt.

    Blir negativ och pessimistisk och får för mig att det redan är över och att jag känner mig dum som går och drömmer, planerar och räknar veckor hit och dit. Om det bara fanns ett sätt att få en bekräftelse på att allt är ok där inne, åtminstone för tillfället.


    Så jobbigt att känna så! Jag tänker att allt är bra tills något annat visar motsatsen! Kan inte det vara en bekräftelse? Inga svåra krampor med kraftiga blödningar? Då får man lov att tro allt går som det ska :)

    Personligen är jag dock försiktig med mina känslor tills vi varit på KUB i maj. Först då, om allt verkar ok där, kommer det bli på riktigt för mig :)

    Hoppas du snart känner dig lite gladare och mer positiv igen! <3
  • Sellerin
    Sarwin skrev 2021-04-06 20:19:47 följande:

    Hehe ja sen har man missat mensen två gånger också så en måste väll vara gravid:) Vecka 9 vad roligt! Jag går in i vecka 10 imorgon, ser alltid fram emot ny vecka:) När man tänker på det så är redan 25% av graviditeten avklarad, häftigt! Hur kan det stämma att du har bf 16/12? Måste mena 16/11? Jag är precis en vecka innan dig isåfall, fast som du säger det lär ju ändras, kan ju lika gärna få samtidigt eller du innan mig:)


    Okey! Då påbörjar vi ny vecka på onsdagar båda två! :) Får se vad de säger när jag kommer till KUB i början på maj :) vet inte hur mkt det brukar fela med datum, men jag och BM hade iaf samma datum när vi räknade på det :)

    Haha ja det stämmer, jag menar definitivt 16/11 :D
  • Sellerin
    Spjälsäng skrev 2021-04-08 13:19:57 följande:

    Det är så jobbigt att se hur hårt den här graviditeten tar på vårt förhållande :( känns som att det bara är en trailer till vad som väntar oss

    Jag mår illa, orkar knappt med mig själv, låter dryg & otacksam hela tiden trots att jag inte är det. Och sexlivet.. ja det har gått i ide i snart 2 månader. Vi har glidit ifrån varandra så mycket de senaste veckorna vi hinnet knappt prata igenom saker med en liten att ta hand om. Men jag hoppas att även det kommer passera.. det är en otroligt jobbig uppförsbacke eller kris rättare sagt i vår relation - men det kommer inte alltid vara så. Ska försöka få till en dejt nu i helgen :)


    Så tråkigt Spjälsäng! Tror du det går att försöka ändra tonen i hur du talar? Det gör så stor skillnad, men det är ju himla svårt att vara sitt bästa jag när man inte mår bra!

    Såklart ska detta inte vara en trailer på vad som väntar er, det är bara en nulägesbild och alla relationer har ups and downs <3 Har ni familj nära som kan hjälpa till att passa er lille? Jag väntar mitt första barn så vet inte hur det är att ständigt ha en liten som kräver uppmärksamhet och att ständigt ligga efter med sömnen, men jag föreställer mig att jag hade behövt göra saker för mig själv ibland för att kunna vara mitt bästa jag för min familj. För så är jag nu. Gäller att jag tar hand om mig själv för att kunna vara trevlig för min omgivning :)

    Hoppas du och din respektive snart kommer in i en bättre fas, och att ni kanske får till en dejt redan i helgen där ni kan prata om hur ni istället vill att det ska vara för tillfället!

    Kram!
  • Sellerin
    Bibino skrev 2021-04-08 13:52:55 följande:

    Hej tjejer!

    Behöver tips, hur vet man vilken mvc man ska välja? Har inte ens haft mitt första besök. Någon som har tips i Stockholm?


    Jag tror som Semlan3! Välj ett ställe som ligger nära antingen jobb eller bostad :) helt klart enklast så!
  • Sellerin
    Spjälsäng skrev 2021-04-08 19:55:37 följande:

    Tack snälla för dina förstående ord <3 blev tårögd när jag läste ;(

    Ja försökte fixa barnvakt till helgen men han sa att han vill hitta på något alla 3 istället:/ vi har nästan alltid med oss vårt barn, skulle vara skönt att vara själv någon gång. Han kanske bara är för sur, jag vet inte

    Jag hoppas verkligen det blir bättre, för det är inge bra nu


    <3 inget kul att ha det så som du upplever det nu

    Kan du ta kommandot och bestämma åt er att nu önskar du ha lite egentid med bara honom? Det känns viktigt att få vara en duo ibland också, inte bara mamma, pappa och barn. :)

    Hoppas att ni kan prata om det hela! Annars kanske ni får fundera på att prata med en tredje part. Jag tror inte på att bara sopa saker under mattan, sånt ligger ofta kvar i ens undermedvetna som olösta konflikter som sen blossar upp när någon annan liten grej dyker upp. Där talar jag av egen erfarenhet av hur det blev med mitt ex som jag var tillsammans med i 8 år. Vi var unga och hade inte lärt oss att prata på ett bra sätt med varandra om våra olikheter. Det blev bara sämre och sämre med tiden.

    Hoppas det snart vänder för er igen! Kram och önskar dig en fin helg!
Svar på tråden BF November 2021 - Stannar på FL