Forum Psykisk ohälsa - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur var din barndom?

  Fre 19 mar 23:33 Läst 1 gånger Totalt 13 svar
  Visar endast inlägg av lövet2 - Visa alla inlägg
 • Fre 19 mar 23:33 #5

  Jag hade en lycklig barndom. Mina föräldrar var inte perfekta, men de kompletterade varandra och var lite före sin tid i mycket. Barnaga var fortfarande tillåtet och tillämpades av många, men inte av mina föräldrar. De trodde inte på blind lydnad hos barn, utan vi uppmuntrades att tänka själva.
  Vi var fattiga, men inte så där att vi barn fick gå hungriga eller oroa oss för Kronofogden. Däremot var vi väldigt trångbodda, åt enkelt men tillräckligt och hade mestadels hemsydda kläder. Höjden av lyx var när vi fick köpa en glass från GB i stället för billig isglass i storförpackning.
  Bristen på pengar gjorde inte min barndom dålig på minsta vis, utan jag är rätt glad för att jag lärde mig att hushålla med pengar. Det har jag haft stor nytta av hela livet.

  Min uppväxt gav mig en stark rustning. Jag växte upp med en mycket bra självkänsla och en grundtrygghet som kom sig av att jag visste att jag alltid hade mina föräldrars och syskons stöd. Den självkänslan och tryggheten räckte väldigt långt, när jag i vuxenlivet fick mer än min andel av olyckor, sjukdomar och elände.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll