• mari123

    Tala om på jobb intervju att jag har utmattningssyndrom?

    Liksom säga att...-"Jag tar gärna jobbet men först måste jag vara sjukskriven en tid". Menar du allvar? 

  • mari123
    Anonym (F) skrev 2021-03-26 16:28:48 följande:
    Filosofiska diskussioner kan du ta i rätt forum.
    Ursäkta! Ibland tar tankar så udda vägar! URSÄKTA
  • mari123

    Min äldsta dotter (idag 33) blev vad jag kallar "vidbränd" en tid då hon hade ett jättestressigt jobb och samtidigt problem i sin relation med pojkvännen. Hon var sjukskriven i några veckor, erbjuden SSRI och terapi....men min unge valde bort det! Hon visste att det inte var henne det var fel på. Hon tog inte på sig ngn skuld. Hon har idag ett toppjobb på 80%! Inga barn men hon jobbar 80% och jag är SÅ stolt

  • mari123
    mari123 skrev 2021-03-26 17:12:23 följande:

    Min äldsta dotter (idag 33) blev vad jag kallar "vidbränd" en tid då hon hade ett jättestressigt jobb och samtidigt problem i sin relation med pojkvännen. Hon var sjukskriven i några veckor, erbjuden SSRI och terapi....men min unge valde bort det! Hon visste att det inte var henne det var fel på. Hon tog inte på sig ngn skuld. Hon har idag ett toppjobb på 80%! Inga barn men hon jobbar 80% och jag är SÅ stolt


    *alltså tjänsten hon sökte var på 80%!  Det kan vara viktigt att påpeka kanske
  • mari123
    Anonym (Elin) skrev 2021-03-26 18:12:17 följande:
    Det här inlägget är så fel så jag vet inte ens var jag ska börja. Snacka om att ha fått allt om bakfoten.
    Okej ..förlåt ..men är du TS?
  • mari123
    Anonym (M) skrev 2021-03-27 08:35:41 följande:
    Vad du kallar det är totalt irrelevant för det du beskriver är inte utmattningssyndrom. Det handlar inte ens om utmatning. Hon var lite utarbetad ett tag, något alla råkar ut för i livet. (Fråga vilken spädbarnsförälder som helst.)
    Hon gjorde det som många som känner sig utarbetade gör och förändrar det som gör en utarbetad. Antingen är det att lämna spädbarnet till en barnvakt så att föräldrarna kan sova en hel natt, eller så arbetar man lite mindre övertid, eller så bryter man upp från relationen. Inget märkligt utan det som alla gör någon gång i livet.

    Så varför skriver du ens i en tråd som handlar om det? Din lilla berättelse har lika mycket med tråden att göra som grannens liktornar.

    Men fortsätt du att vara stolt över din unge. Det ska alla föräldrar vara. 
    Ja jag blev OT, ursäkta men sådant händer lätt när man är engagerad i en fråga. Ursäkta igen. TS undrar om hon ska tala om att hon har "utmattningssyndrom" på arbetsintervjun!? Det tycker jag INTE hon ska göra. Är hon frisk nog att gå på intervju så kanske allt kirrar sig till slut
  • mari123
    Anonym (M) skrev 2021-03-27 11:41:43 följande:
    Jag vet att det kan vara en fördel i en intervju om man samtidigt berättar vad man lärt sig av det och varför man aldrig någonsin kommer att drabbas igen.
    Ja om man söker jobb i offentlig sektor kan jag tänka mig att man kan bre ut sig om sina tillkortakommanden! Helt okej vad mig anbelangar men jag tänker också privat marknad.
  • mari123
    Anonym (M) skrev 2021-03-27 12:16:03 följande:
    Nix pix. Det gäller alltid och speciellt i privata sektorn: förmåga att göra sina svagheter till styrkor.
    Det är vad det handlar om och vad arbetsgivare uppskattar - speciellt i privata sektorn.
    Okej! Om jag hade en liten firma och skulle anställa folk så skulle jag välja sunda och friska unga grabbar. (ja faktiskt grabbar men det skulle jag ju inte skriva ngn på näsan) ALDRIG skulle jag anställa ngn som sitter och brer ut sig om sin utbrändhet! Jag har ENORM respekt för människor som inte orkar med MEN om jag hade ett litet företag att bygga upp så duger inte silkesvantar. Jag skulle rekommendera personen att söka jobb "på kommun"!
  • mari123
    Anonym (F) skrev 2021-03-27 12:35:12 följande:
    Engagerad...? Du sitter och skryter om din dotter vilket inte hjälper ts ett dugg.
    Ja jag är ju så stolt över min äldsta dotter så det skiner ju igenom. MEN man kan också tolka mitt svar som så att det faktiskt FINNS utvägar ur "utmattningssyndromet"! Man KAN söka nytt jobb!? Man KAN hitta ett jobb man orkar med! Det FINNS jobb som inte är på heltid och tar musten ur en.
  • mari123
    Anonym (F) skrev 2021-03-27 13:27:08 följande:
    Klart det är kul om hon mår bra, men det kan du ta med dina väninnor. Det kan tvärtom göra ts ledsen så tänk på sånt i framtiden.

    Ja, det kan finnas vägar ut men nu är det så att alla lösningar inte funkar för alla människor. Om man är för utbränd så kan man inte bara skaka av sig allt och gå vidare, väldigt många behöver faktiskt hjälp. Och nej, det är inte bara att "hitta" ett jobb man orkar med, för det första eftersom man faktiskt kanske inte orkar nånting! Kanske knappt orkar gå ur sängen, göra mat, sköta basal hygien och annat, än mindre ett jobb, även om det så är en timme i veckan. Det känns som att du har dålig förståelse för att alla inte har det så lätt som din dotter hade det!
    FAST nu frågar ju TS hur hon ska agera på en anställningsintervju! På en dylik går man knappast om man inte ens orkar ta sig ur sängen?
  • mari123

    Man ska komma ihåg, tänker jag, att vi idag lever i "diagnos-tiden"! FINNS det öht friska människor numer? Är man utåtriktad och aktiv så har man ADHD och är man en helt vanlig person som inte tar så mkt plats så har man ADD. Just saying! Sorry

Svar på tråden Tala om på jobb intervju att jag har utmattningssyndrom?