• Anonym (Insikt)

    Ofrivilligt barnlös, gravid syster. Frånvarande partner.

    Du tycker alla andra är dumma. Alla andra gör fel. Alla är elaka och drar sig undan.

    Det enda du kan göra är att vända blicken mot dig själv och sluta beskylla dina anhöriga.

    Sen är väl den hårda sanningen att du förmodligen får försöka hitta glädje i livet utan barn.

  • Anonym (Insikt)
    Lacrimosa skrev 2021-04-06 20:53:14 följande:
    Solblomma! Du låter faktiskt allt annat än solig.

    Betänk att det är du som utrycker dig otrevligt om mig som person. Översittare, det var något helt nytt! På vilket sätt? 

    Jag förstår inte vad jag har gjort dig, som gör att du skriver så fruktansvärt elaka saker om mig, i min absolut djupaste sorg. 

    Ja, jag frågade min syster om att ÖVERVÄGA att donera ägg. Hon svarade inte och blir dessutom för gammal, så det är överspelat.  Du gör generalfel för att hon sagt nej (uteblivet svar = nej). Hur menar du här? Jag har gjort fel för att hon sade nej/inte svarade. Hur? När?

    Jag har aldrig någonsin sagt något om att hon inte vågat uttrycka sin åsikt. Sammanhangen som jag tänker på är att vi pratat själva, om en av våra bröder sedan varit i närheten, duckar hon. Så ja, att inte våga säga saker "inför ALLT och ALLA" var i själva verket andra familjemedlemmer... Men visst. Alla är olika. Jag har blivit irriterad på att hon inte stod på sig i dessa sammanhang. Beklagar detta! Det är uppenbarligen också ett generalfel, att tycka att det är synd att någon inte vågar stå för det de faktiskt tycker.  

    Ställer jag orimliga krav på att min partner är med på IVF, när han utryckligen sagt att han har barnlängtan och vill ha barn med mig och jag har betalat. Hm.... Du och jag förstår uppenarligen inte varanda ALLS.

    Jag får absolut känna att jag inte alls gillade sättet hon meddelade mig på. Kul att du gillade det, men det gjorde inte jag. Inte på något sätt, faktiskt. 

    Jag beter mig fruktansvärt illa, skriver du. Hur? Genom att be om stöd och hjälp här? Hmm.... Återigen delar vi uppenbarligen inte samma uppfattning. 

    Ja, jag tyckte att det kändes ganska skit att hon, lät mig oras och tog emot min empati för hennes "sjukdom" som jag gjort vad som helst för att få (första försöket, naturligt) och återigen missat sin uppsats.

    Varför ens skriva om man varken kan vara konstruktiv eller hjälpsam?
    Alltså det vi andra ser är att du lägger ansvaret för din sorg på dina anhöriga på ett orättvist sätt så de drar sig undan dig. Du har rätt till din sorg. Men hur din syster än gjort hade du tyckt hon gjort fel verkar det som, kan liksom inte se hur hon skulle kunna ha gjort det på något bättre sätt. Det är inte snällt. Och du måste göra din sorg till din och inte lasta den på andra på ett otrevligt sätt(obs inte samma som att inte dela den med dem!) så de distanserar sig från dig, för din egen skull också.
Svar på tråden Ofrivilligt barnlös, gravid syster. Frånvarande partner.