• KNAS2

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Stormsteg in i vecka 18 nu. Spännande. Två veckor till RUL ungefär.

    Är det någon mer än jag som har besvär av svamp I underlivet? Det är tydligen vanligt att få när man är gravid. Har fått min andra omgång nu och tycker det är ganska jobbigt. Behandlar med canesten och hoppas på att det ska bli bättre.

  • KNAS2
    Sellerin skrev 2021-06-29 11:17:25 följande:

    Wiho kul med RUL snart!!

    Så drygt för dig :( har klarat mig från det men läst att det är väldigt vanligt. Överlag verkar man ju bli mer mottaglig för infektioner och annat som gravid, kroppens immunförsvar är inte på topp när den har så mycket annat spännande att fixa med! Hoppas du slipper det efter denna omgången och att det inte fortsätter komma!


    Ja jag hoppas med att det ger med sig nu. Är less på det!

    Ja nu är det nedräkning till RUL det ska bli så spännande! :)
  • KNAS2
    VirrePirre06 skrev 2021-07-01 22:28:20 följande:

    Någon annan som fått några gravid krämpor ännu? Är I v.17 och jag har sedan innan ländryggsproblem som inte blivit bättre av graviditeten samt i förrgår sträckte jag ligamenten vid livmoder/äggstockarna när jag råkade vakna på mage och vände mig för snabbt, så där gör det ont en del, så typiskt haha :)


    Jag fick väldigt ont i höfterna runt vecka 14-15, jag fick då sova med en kudde mellan knäna så gick det bra. Vissa dagar kan jag känna av ländryggen men det är överkomligt. Jag tycker det jobbigaste är att jag blir så, otroligt andfådd av minsta lilla. Att gå upp för trappan (2 vån) gör så att min puls stiger.
  • KNAS2
    Sellerin skrev 2021-07-04 16:20:28 följande:

    Även jag blir väldigt ofta andfådd av att gå i trappor! Av någon anledning funkar det utmärkt ibland, men oftast är pulsen riktigt toppad av att gå upp till tredje våningen och jag behöver sätta mig ner och kan inte prata där precis efter jag kommit upp för jag är så andfådd xD

    Denna veckan har jag också börjat känna av vad jag tror är sammandragningar. Magen blir kanonspänd helt plötsligt på ett begränsat område, sedan 10-20 sekunder senare så mjuknar den igen. Inte så att det gör ont, mer bara att det är en ganska oskön känsla.

    Köpte även de första gravidbyxorna denna veckan (man kan fynda på rean nu!) och blev fasligt nöjd över att de var både bekväma och snygga! Köpte två olika par på H&M. :)


    Jag har med investerat i ett par gravidbyxor. Dock är jag inte jättenöjd då de kastar ner ganska ofta. Tror jag tog ett par i för stor storlek, får väl se mig för efter ett par andra. Känns så konstigt att gå i butiken och kolla efter mammakläder :)
  • KNAS2
    neongirl skrev 2021-07-05 11:05:27 följande:

    Även jag blir andfådd av minsta lilla. Räcker att gå upp för trappan till övervåningen som vissa av er beskrev det. Det sträcker även till i magen ibland om jag råkar vända mig för snabbt i sängen. Annars känner jag mig inte speciellt gravid så längtar till ultraljudet nästa vecka.


    Jag har samma känsla som du. Känner mig också o-gravid. Längtar SÅ till RUL nästa vecka så att man förhoppningsvis får se att allt ser bra ut! :)
  • KNAS2
    bananmilkshake skrev 2021-07-06 10:34:40 följande:

    Jag kände av tydliga små sparkar/boxningar igår kväll! Blev så glad. Jag går ju runt med en ständig oro att bebisen ska ha somnat in, pga mina tidigare missfall, och som jag har längtat tills den dagen den går att känna, så jag har nåt som lugnar mig mellan ultraljuden (nu är det ju bara rul kvar dessutom)! 


    Åh vad härligt! Jag inväntar fortfarande sparkar. Gick in i vecka 19 idag.
  • KNAS2
    VirrePirre06 skrev 2021-07-11 21:38:50 följande:

    Så goda nyheter, att partner nu får följa med på RUL dit jag ska :) Hur mår ni alla i denna värmen?


    Vad skönt för er, glädjs för er skull! Vi har RUL på onsdag men de har ännu inte öppnat upp för partner att följa med. Så tråkigt :(

    Går in i vecka 20 imorgon så nu är jag verkligen halvvägs. Känns sjukt men ändå skönt! Min mage har växt supermycket bara sista veckan så jah försöker intala mig själv att det verkligen är något på g har fortfarande svårt att fatta det :)

    Hur mår du? Vilken vecka är du i?
  • KNAS2
    VirrePirre06 skrev 2021-07-12 10:20:07 följande:

    Åh tråkigt för er såklart :/ Jag är i v.19 (18+1) och min mage har oxå växt en del, vilket gör att hoppet ligger uppe och att bebis fortfarande lever :D Kommer ni ta reda på kön?


    Nej vi har bestämt oss för att inte ta reda på kön. Vi var eniga båda två så det kändes skönt :) Hur tänker ni göra?
  • KNAS2
    Thewalk skrev 2021-07-13 12:30:18 följande:

    Hej på er!

    Hur mår ni denna vecka?

    Är i v.18 (17+3) nu och sedan några dagar har jag fått foglossning, främst i ländryggen men även nedre magen.

    Nån mer? Försöker röra på mig i lugn takt och vila mycket. Men vet inte vad jag ska göra mer? ska fråga om fler tips hos bm nästa vecka.

    Jag har även en period när hormonerna spelar spratt. Många beskriver ju andra trimestern som då man mår toppen, men jag har fått lite prövningar både fysiskt och psykiskt senaste dagarna.

    Men är förväntansfull inför RUL om 8 dagar och glad att känna bebisarna fladdra lite då och då :)

    Ta hand om er i värmen!


    Gick in i vecka 20 idag. Så nu är det nästan halvvägs!

    Jag har inte känt av bebis än men jag växer så jag antar att det är något där inne.

    Imorgon är det dags för RUL. Det ska bli spännande! Mår annars bra, känner av foglossning men det är överkomligt, mest smärta är på natten.
  • KNAS2
    VirrePirre06 skrev 2021-07-14 20:44:07 följande:

    Hur har det gått idag på rul? :D


    RUL idag gick finfint! Allt såg fint ut sa barnmorskan så det kändes skönt. Mest skumt att det var sista ultraljudet (om nu allt går bra).
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET