• Sun 2 May 2021 20:26
    121785 visningar
    2612 svar
    +1
    2612
    121785

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-05-02 20:12:07 följande:

    Gick också in i vecka 10 idag. :) Mår väl bra överlag men är trött, trött, trött. Yr vissa dagar, och har ett väldigt lätt illamående efter frukost och in på eftermiddagen typ. Jag har väldigt svårt att motivera mig till att göra saker. :/ Imorgon är det en vecka till mitt nästa ultraljud, längtar.


    Jag känner exakt detsamma. Kan typ ligga i soffan/sängen en hel dag utan problem. Innan var det fart på mig konstant, hittade på saker hela tiden. Det kanske vänder, vem vet! :)
  • Mon 3 May 2021 07:09
    neongirl skrev 2021-05-02 21:19:51 följande:

    Håller med, man känner sig verkligen helt lost. Önskar att man hade tätare besök, speciellt under första graviditeten. Jag bokade direkt via 1177, fanns något som kallades första graviditets-besöket eller liknande, så valde det. Föredrar att boka online om det går. :)Ja fria luftvägar hade varit skönt. :)


    Ja jag såg också att det gick att boka via 1177 när jag tittade efter. Hoppas på att få mycket nyttig information idag på mitt besök. Kommer väl glömma att ställa alla frågor som jag gått och funderat över :)
  • Mon 3 May 2021 07:11
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-02 21:53:17 följande:

    Mådde helt ok i början på veckan med "vanligt illamående" fram till kl 12 typ. Men idag har jag mått illa hela dagen trots sea-band hela dagen och postafen... :O Är i vecka 10 (9+2) så jag hoppas att det blir lite bättre snart igen.

    Hade själv inskrivning i torsdags och den tog 1 timme nästan. Inga blodprov togs just där, utan jag behöver gå till provtagning på närmaste sjukhus för att få dessa. Detta är dock inbokat den 12/5 redan.  Kändes bra men mycket att smälta och tänka på. ^^

    Spännande att höra hur det går för  dig imorgon! :)


    Usch vad jobbigt att du mår så dåligt. Jag har fått till illamåendet vissa dagar då jag tajma in små mellan mål var tredje timme ungefär (inbillar mig att det är det som hjälper i alla fall). Ja det ska bli spännande idag, återkopplar här sen såklart! :)
  • Tue 4 May 2021 07:05
    mandarincurd skrev 2021-05-03 09:03:35 följande:

    V.6

    Jag mår helt okej! Vaknade dock upp med världens jävla mensvärk (i alla fall för mig som varit väldigt skonad från mensvärk hela mitt liv), blev orolig, skrev till en vän som lugnade ner mig och google lugnade (faktiskt) ner mig. Nu är det över. Mvc imorgon.

    Hur mår du?


    Skönt att du har vänner som kan lugna dig. Vi har ännu inte berättat för någon. Vill vänta lite till.

    Mitt illamående har varit under kontroll nu någon dag och då blir man ju också orolig. Haha! Aldrig kan Det vara bra.

    Igår hade jag hälsosamtal, träffade en jättego barnmorska och vi pratade om allt kändes det som. Bokade även in inskrivning och KUB så det händer inom en månad vilket känns skönt :)
  • Tue 4 May 2021 07:09
    Sellerin skrev 2021-05-03 15:06:54 följande:

    Det är lite upp och ner, men det som är konstant är att jag aldrig känner mig 100% frisk! Alltid är det något, hehe. Har också nästäppa som vissa skrev. Haft det i kanske 3 veckor. Sambon fick ta soffan i natt för jag bara låg där och snörvlade :( på jobbet undrar de om jag är lite förkyld, men nej det är ju bara väderomslaget och säkert pollen (hihi).

    Äter massvis och hur ofta som helst. Mår illa till och från, det kommer närsomhelst på dygnet. Trött de flesta dagar. Inte orkat träna sedan jag åkte skidor i mitten på mars..

    Men tycker det är så underbart att vara gravid! <3

    Fick min kub tidigarelagd så gör den redan på onsdag. Tycker det är jobbigt att jag har två sköldkörtelvärden som var helt åt skogen vid senaste provtagningen, men har ju dubblat min medicindos nu och hoppas att den lille inte har hunnit ta skada av att värdena varit fel :(

    Hoppas ditt samtal med BM idag har gått bra!


    Men så spännande med KUB för dig. Hoppas att det går bra!! Jag var på hälsosamtal igår och då bokade vi inskrivning och KUB så det händer inom en månad nu. Hoppas på att veckorna går snabbt! :)
  • Tue 4 May 2021 12:05
    Jennjenn91 skrev 2021-05-04 10:55:09 följande:

    Hej alla soon-to-be decembermammor!

    Har följt tråden sen den skapades men inte riktigt vågat hoppa in. Förens nu!    Jag fyller 30 i sommar och har aldrig varit gravid innan så jag har nog inte riktigt fattat vad som händer med kroppen och i hjärnan och i livet.

    Är beräknad till 8/12 enligt preglife, har inskrivning om typ 3 veckor och jag är så jäkla vilsen i hela denna graviddjungeln så jag vet inte vad jag ska ta mig till.

    Spydde för första gången igår kväll! Annars mår jag illa jämt och tycker allt luktar skit. haha.

     


    Välkommen till oss andra virriga höns!

    Här tar vi hand om varandra och dela allt? - högt som lågt! :)
  • Tue 4 May 2021 17:51
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-04 17:34:17 följande:

    Hej allesammans...

    Fick störtblödning på jobbet under min lektionstid (jobbar som lärare) och behövde tänka om kring hur jag skulle klara av den sista lektionen utan att visa att jag blött igenom för mina gymnasieelever. Kom nog undan med hjälp av kollegor som hjälpte mig med ytterkappan och körde mig till sjukhuset.

    Åkte in till akuta kvinnomottagningen och de kunde inte se tecken på varken infektion eller annat i mitt blod. Fick ultraljudtid på måndag, men ska ringa imorgon och se om den närmsta kliniken hos mig kan erbjuda det istället. Det ska vara lugnare på kliniken som är precis bredvid mig tydligen.

    Är helt förstörd och förtvivlad. Skulle gått in i vecka 11 på fredag. Känns som lite molvärk och har blött klarrött, vattningt rött (kändes som fostervatten+ blod) men med pyttelite slem. Känns så mörkt och tungt nu...Vet ej vad jag ska ta mig till.

    De på kliniken sa att det inte behöver vara det värsta. Men det var så himla mycket blod. Blödde igenom som jag aldrig nånsin gjort förr... :(

    Sorry för deppigt inlägg...<3


    Men neeej :(

    Jag håller tummarna för att det gått bra och att det inte var missfall. Det måste varit fruktansvärt. Jag tycker man börjar andas ut mer och mer för varje dag som går.. Men man är ju inte "över på andra sidan än" bevisligen. Åh hade du inte kunnat få en tidigare tid än måndag... :( hoppas att de kan ge dig en tidigare tid.

    Håll oss uppdaterade och kämpa på <3
  • Tue 4 May 2021 22:45
    VirrePirre06 skrev 2021-05-04 22:02:03 följande:

    Någon annan som har nästäppa? Jag är tyvärr nässprays beroende sedan många år tillbaka, dock tar jag småsmå sprut 2-4gånger per dag, men känns ändå jobbigt. Men vad jag läst på janusinfo.se så ska det inte vara speciellt skadligt, men man oroas ändå. Och självklart funkar bara otrivin mentol som är det sämsta att ta när man är gravid :'(


    Jag har också blivit täppt. Jag tar ett pyttesprut innan jag ska sova. Har pratar med andra som varit gravida som sagt att de tagit det vid läggdags så jag kör på! :)
  • Wed 5 May 2021 19:27
    Thewalk skrev 2021-05-05 18:22:20 följande:

    Hej på er

    Idag fick jag en liten blödning, eller snarare rosaaktig flytning, några droppar bara. Vet att det är normalt och försöker att inte få panik. Men samtidigt har mina bröst slutat ömma. Jag har haft extremt känsliga bröst, inte kunnat ligga på mage ens. Men nu känner jag inte av ömma brösten alls.

    Usch är så orolig över denna kombo. Har tokbölat och försöker att tänka på annat, men det går inte. 

    Hoppas att ni haft en bättre dag.


    Vilken vecka är du i?

    Jag hade med en liiiten blödning I typ v. 5.. Allt mitt hopp var då som bortblåst. Men det kom inget mer och sen fick jag se ett tickande hjärta på VUL. Jag håller tummarna för att det går vägen för dig!
  • Fri 7 May 2021 07:00
    bananmilkshake skrev 2021-05-06 20:44:21 följande:

    Varning för äckel-inlägg:

    Alltså jag får sån konstig mag...värk eller känsla eller vad man ska kalla det ibland. Tänk er hur magen känns precis innan typ diarré... som en obehagsäckelkänsla. Det är inte den vanliga växtvärken utan som att hela magen känns spänd. Idag i samband med jättemycket beiga flytningar. :/ Blir ju sjukt orolig. Fick nåt liknande precis innan jag fick se hjärtat slå så jag borde kanske lugna ner mig... har ett till ul nu på måndag också.

    Men nån som känner igen sig?


    Jag kan låta meddela att under natten är min mage spänd som en ballong. Känner av att jag är otroligt gasig. Det brukar släppa på dagen dock.

    Jag har även fått svamp tydligen. Det ska vara vanligt vid en graviditet. Har inga men av det men ska ändå behandla det, är dock lite rädd för om det kan påverka fostret.. BM rekommenderade någon variant från apoteket så det ska nog vara lugnt.

    Vi har ytterligare ett VUL på onsdag, till självkostnadspris men det känns, otroligt skönt att få se så att allt förhoppningsvis ser bra ut. Hoppas ditt UL på måndag går bra! :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET