Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    KNAS2 skrev 2021-06-18 20:21:44 följande:

    Åh vad fina bilder!! Fick din sambo vara med på RUL?

    Jag går och hoppas på att det ska öppnas upp så att min sambo kan följa med. Det hade varit fantastiskt! :)


    Tack! Ja det fick han. Redan när jag skrev in mig frågade BM om min sambo ville med på ultraljud, för i så fall skulle hon skicka remiss till ett ställe där han fick följa med, så då gjorde hon det :) så istället för Malmö som vi bor i, har vi fått åka till Lund för att han ska få vara med!
  • Sellerin
    Storm01 skrev 2021-06-18 19:15:13 följande:

    Nåhh vilka fina bilder! Och grattis till er lilla flicka! :)


    VirrePirre06 skrev 2021-06-18 20:23:32 följande:

    Så roligt och massa grattis <3


    Hatamig skrev 2021-06-19 03:57:03 följande:

    Vad fina ni båda är, grattis till er. Längtar så till RUL, under 3 veckor kvar för min del. Vi ska också ta reda på kön, tänker att det blir lättare att planera då :)


    Thewalk skrev 2021-06-19 09:21:50 följande:

    åh stort Grattis till denna fina upplevelse. Så spännande! Och vad kul att du börjat känna bebisen, det längtar jag till!

    Vilka fina bilder dessutom :)

    Vi kommer också ta reda på kön på RUL då vi redan är helt oense om namn, så mycket därför :D Sedan är jag väldigt nyfiken också. Vi har en hel månad kvar, men längtar redan.


    Tack tjejer!

    Det är en himla mysig grupp det här :)

    Ser framemot att höra om när ni andra varit på RUL!
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-06-19 17:49:23 följande:

    Hej i värmen, är det någon som vågat sig på att köpa barnkläder och saker ännu? :) Själv tänkte vi vänta tills efter rul då man verkligen ser att det lilla livet fortfarande lever :D


    Nej inte än. Om jag känner mig och min sambo rätt så kommer vi göra det ganska så nära inpå bf, så först till hösten. För mig räcker det med att det allra viktigaste finns på plats, sen får resten fyllas på när vi upptäcker att det behövs :)
  • Sellerin
    neongirl skrev 2021-06-22 08:33:26 följande:

    Åh vad roligt att ni väntar en flicka! Blir ju lite mer verkligt när man vet. Vi kommer också ta reda på kön. Spelar absolut ingen roll vad det är. Men tycker också det blir lättare med namnförslag då. Tjejnamn har vi redan två som vi gillar, killnamn är vi inte överens om något haha. Jag tror att det blir en kille, men har egentligen ingen aning eftersom det inte gick att se på KUB. Har RUL om knappt en månad, så hoppas att det går att se då. :)

    Vad härligt att sambon fick följa med. <3 Jag hoppas att det hinner ändras här till RUL, men tvivlar på det. Så det kommer nog sluta med att vi får åka på ett privat någonstans där partner får följa med. Blir så sur när alla uteserveringar är fulla här i stan, men partner får inte följa med på ultraljud. Väldigt konstiga regler! :(


    Ja vi valde att gå till ett ställe där han fick följa med, det är han jätteglad för :) Mm reglerna är verkligen märkliga! Hopppas din sambo också kan få följa med på RUL!

    Blir spännande att höra om ni väntar in en liten flicka eller pojke!
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-06-22 18:14:54 följande:

    Möte med chefen idag och vi kom fram till via riskbedömningen att jag kommer få gå hem efter semestern, så kommer jobba mitt sist pass den 27/7. Även om jag var inställd på det så känns det konstigt haha


    Haha oj förstår det känns konstigt!

    Bara att passa på att njuta av din kommande långledighet och starta upp lite nya aktiviteter på dagarna istället, annars blir det nog snabbt bara långtråkigt :D
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-06-24 11:57:25 följande:

    Nån mer med nästäppa? 

    Jag har SERIÖSA problem. Dels en hemsk pollenallergi där jag fått klara mig på sånt man får använda som gravid som inte hjälper ett skit. Sen den här fruktansvärda nästäppan på det, alltså det är totalt blockage. Jag har haft pollenallergi hela livet och har aldrig blivit täppt av den så jag tror inte det är allergin nu heller. 

    Så jag har gett upp och använder vanlig nässpray, inget annat verkar funka. Jag har provat nässköljning, sesamoljespray, nån spray jag blev rekommenderad på apoteket med havssalt, mentol och örter som typ gör mig ännu mer täppt. Efter timmar av googling verkar det som vanlig nässpray inte är skadlig för fostret utan risken är mest att man blir beroende. Den risken tar jag med glädje för att kunna få andas och inte ha panik. :/


    Fy för din stackare!!! Hoppas verkligen inte det ska vara så nu resten av graviditeten! Jag har lite nästäppa men inget speciellt mycket alls.

    Håller tummarna att det snart blir bättre. Skönt att vanligt nässpray hjälper :)
  • Sellerin

    Önskar alla er andra förstagångs-gravida en underbar midsommar! Har fixat lite gott alkoholfritt bubbel och tror att en halv kopp kaffe framåt kvällen kommer att behövas för att inte känna mig sömnig redan vid kl 20:30 :D

  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-06-26 14:22:52 följande:

    Hoppas att alla haft en fin midsommar :) Själv somnade jag vid 21, men hann med att grilla med vänner på dagen :)

    Graviditeten flyter på utan större bekymmer för min del just nu. Hade förväntat mig en något större mage, då jag nu går in i v.16 med tvillingar. Men försöker att tänka på att alla är olika och att de nog växer bra ändå. Kände även så runt KUB och då var de ju så stora som förväntat den veckan. Svårt att inte jämföra med andra dock. Lite har magen allt vuxit.. och det spänner och drar mycket.

    Någon mer som har svullna händer och fötter? Jag är förvånad att det kommit så tidigt. Det har inte varit så väldigt varmt där jag bor heller. För fötterna använder jag stödstrumpor till och från, men händerna är lite värre att göra något åt...


    Det verkar väldigt olika med hur mkt magen växer! En del av mina kollegor har varit helt paffa över hur liten de tycker min mage är, jämfört med att deras egen mage var stor redan när de var gravida i v17-18. Sen har jag vänner där det knappt synts alls trots att v20 passerat för deras del. Så himla olika! Du kan nog vara säker på att när magen väl börjar växa med dina tvillingar så kmr du undra om den inte ska hejda sig snart xD

    Mina fingrar har svullnat upp vid några tillfällen. Känslan av att de inte riktigt går att böja för att de är så vätskefyllda. Inte riktigt kunnat fina något samband med när det blir så, men det har gått över av sig själv några timmar senare :) hoppas på att svullna fötter kommer först bra mycket senare!
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-06-28 22:59:08 följande:

    Hej alla :) Hoppas ni mår bra och att allt går framåt. Undrar om sambo får följa med på rul nu framöver då restriktionerna släpper lite :o Har mitt om 3v så ska nog ringa och höra med dem innan, och hopas sambon får följa med :)


    Jag mår bara bra! Allt är verkligen toppen! Riktigt härligt :) hoppas detsamma för dig!

    Hoppas din sambo får följa med! Verkar ju bara löjligt om de ska fortsätta hålla på att man måste komma själv, när man nu snart får samlas 1000-tals personer på arenor t ex? :D
  • Sellerin
    KNAS2 skrev 2021-06-28 22:37:58 följande:

    Stormsteg in i vecka 18 nu. Spännande. Två veckor till RUL ungefär.

    Är det någon mer än jag som har besvär av svamp I underlivet? Det är tydligen vanligt att få när man är gravid. Har fått min andra omgång nu och tycker det är ganska jobbigt. Behandlar med canesten och hoppas på att det ska bli bättre.


    Wiho kul med RUL snart!!

    Så drygt för dig :( har klarat mig från det men läst att det är väldigt vanligt. Överlag verkar man ju bli mer mottaglig för infektioner och annat som gravid, kroppens immunförsvar är inte på topp när den har så mycket annat spännande att fixa med! Hoppas du slipper det efter denna omgången och att det inte fortsätter komma!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET