Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-08-29 10:29:24 följande:

    Happy sunday :)

    Är det någon av er som känner ett obehag av att vända er när ni tex ligger i sängen? Typ om ni ska byta sida?


    Har känt obehag med att spänna magen sedan ganska tidigt i graviditeten. Ibland nu när jag försöker vända mig i sängen så hugger det till på något märkligt sätt. Gör ont i några sekunder, upp till 10 sekunder kanske, sen släpper det igen. Börjar vänja mig nu vid att det händer ibland :)
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-08-28 17:17:05 följande:

    Det känns faktiskt mycket bättre idag! Så som du säger var det nog trötthet som förvärrade det hela. Ja, jag har mycket längre dagar nu än förut. Åh men nej, inte överdrivet alls! Är det någon gång man ska få vara känslostyrd så är det ju nu. Hoppas det är bättre nu när du inte jobbar lika intensivt. :) 

    Så bra beskrivet. Det viktigaste är ju hur man känner i sig själv. Jag är också jättestolt! Det hamnade liksom bara lite i skymundan. Jag har aldrig känt mig bekväm med om folk tittar på mig. Jag har varit lite alternativ i mina dagar, stilmässigt. Aldrig extremt (okej kanske som tonåring haha) och alltid på ett nedtonat sätt men ändå! Vissa dagar har jag velat sticka ut lite mer, andra dagar mindre, men just en gravidmage är ju alltid där! 

    Jag är så dålig på att be folk hålla avstånd... min sambo brukar göra det om det behövs, vet att han hatar det också men han gör det ändå. Jag ska bli bättre på det. Just det fallet som gjorde mig så deppig var när jag stod nere på perrongen på Malmö C och det kom horder från ett ankommande tåg, som bara svepte förbi. :') 

    Jag är mästaren på snacks! Haha. Har alltid varit en hungrig person så jag har vanan inne. Tack snälla fina du för alla kloka ord och peppen.  Den här helgen går i vilans tecken, känns det inte helt bra på måndag så sjukanmäler jag mig. Har haft en del mensvärk under dagen men har bestämt mig för att inte oroa mig och avvakta och se hur det känns imorgon innan jag börjar ringa runt och fråga, haha. 


    :)

    Jag har också haft lite mensvärksliknande känsla emellanåt. Det försvinner av sig själv för mig. Även börjat känna ett litet lätt illamående igen då och då. Usch! Vet inte om det är för att bebisen är så himla sprattlig ibland så att det liksom skakas runt i magen så pass mkt att jag mår lite dåligt? :P haha, man får många intressant funderingar och teorier som gravid om vad som händer med en och varför :D
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-09-01 17:13:16 följande:

    Är det någon mer som har mycket sammandragningar?

    Sedan ungefär en vecka tillbaka har jag väldigt mycket av det och ibland blir det tätt och då är det obehagligt. Jag vet att det är normalt för livmodern att "träna" sig på vad som komma skall och att det är vanligt med sammandragningar kring denna vecka (är i v.25 nu). Även tvillinggraviditet kan påverka omfattningen. 

    Men häromdagen var jag nära att åka in för att kolla så att inte tappen är påverkad då det inte gav med sig vid vila och de kom tätt. Dock beslutade jag att vänta till kommande dag, och då var det lugnare. Idag har jag nästan inte haft några alls.

    Jag är ju sjukskriven och inte längre särskilt fysiskt aktiv. försöker verkligen lyssna in kroppen. Men de kommer ändå vissa dagar.

    Ska prata med min barnmorska imorgon då jag har tid där men undrar bara om någon upplever samma?


    Jag har ganska mkt, men väldigt svagt. Så svagt att jag inte ens visste att just det räknades som sammandragningar. När jag var hos barnmorskan och hon höll på med att mäta hur stor livmodern växt till sig och alltså tryckte ganska mkt på magen så fick hon stoppa efter ett tag och sa: där fick du en sammandragning, då får vi vänta lite. Så jag bara: jaha, räknas detta lilla som sammandragning? Och det gjorde det tydligen. För mig är det inte mkt mer än att magen blir väldigt spänd och hård och sen släpper det igen efter en stund. Gör inte ont men känns ju inte heller jättebekvämt.

    Speciellt inte när man promenerar vilket jag fortfarande kan göra ganska mycket utan problem.

    Jobbigt att du får det så mycket och att det känns obehagligt :( vad sa barnmorskan? Det är väl väldigt individuellt hur det blir antar jag.
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-09-02 15:18:41 följande:

    Hade varit lite kul att se hur allas magar ser ut nu, OCH självklart ska man inte jämföra sig med andra för alla är vi olika och så mycket spelar in på hur stor/liten mage man har men det är väl ändå mysigt med gravidmagar <3 Här är min i v. 25 (24+0) idag :) Har börjat få mycket problem med min ländrygg nu, sån trötthetskänsla hela tiden. Inte nog med att jag hade problem innan graviditeten, så självklart blir det värre nu :/ Även varit hos kiropraktor 2 gånger nu på kort tid då mitt bäckenet varit helt vridet och muskelfästen/ligament vid svanskotan har blivit så påverkade att jag fått huggande smärta, så hoppas det går åt rätt håll nu :D


    Så fin!! :D Får fixa fram en bild jag med sen!

    Också börjat få lite värk i ryggen. Ska kolla upp vad för övningar jag skulle kunna göra för att försöka förebygga så att det ej blir värre. Så hemskt med huggande smärta! Fy! Hoppas besöken hos kiropraktorn hjälper!!
  • Sellerin
    neongirl skrev 2021-09-06 11:23:50 följande:

    Åh, vilka fina magar ni har! <3 Jag hoppar nog också att lägga upp bild just nu, tycker mest att jag ser tjock ut. :p

    Igår var jag och sambon på tillväxtultraljud med 3D på Emma Ultraljudsklinik i Malmö. Sambon har ju inte fått följa med på några ultraljud här i Halland, så det var värt varenda krona för att han också skulle få se vårt lilla underverk.

    Allt såg fint ut med lilleman. Han växer som han ska och är definitivt en kille haha. Har nu sett bevis som inte gick att ta miste på. :) Hon som gjorde ultraljudet var fantastisk. Trevlig, avslappnad och hade humor. De här i Halmstad har varit ganska stela. Hon gick igenom alla organ och mätte en massa och svarade på alla våra frågor. Lilleman väger idag cirka 860gram och om han föds på BF tror hon att han landar på cirka 3,3kg. 3D bilderna var verkligen en bonus, fick se honom le. :) Så bra service! Rekommenderas verkligen om ni bor i Södra delarna av landet.


    Kul med 3D-bilder och ett leende <3 :D
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-09-05 22:18:41 följande:

    Så fin :) Känner du dig tung än eller funkar det? :)


    Tycker fortfarande det funkar bra!! :D
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-06 21:11:41 följande:

    så härligt! ^^

    Intressant att man kan se sån skillnad på bara några veckor! :D


    Haha ja det går tydligen rätt snabbt här nu i tredje trimestern. Kul att ta bilder lite löpande. :)
  • Sellerin
    MissJ00 skrev 2021-09-08 14:49:54 följande:

    Förlåt till de som är viktnojiga, sluta läsa nu om ni inte mår bra av det.

    Jag vägde mig i måndags och hade på 3 veckor gått upp 3 kilo. Vägde mig idag igen hos barnmorskemottagning och även hemma sen, och hade gått upp ett kilo. Kan det verkligen gå så fort? Får lite panik. Har aldrig haft någon extravikt, så vet inte hur jag kommer hanteta detta, har aldrig behöver ha disciplin då jag alltid lyckats hålla vikten på något konstigt sätt ändå. Har totalt gått upp 9 kilo än sålänge och är i v25


    Det är ju så olika hur mkt vikt man lägger på sig!

    Jag tycker denna artikel nedan är bra för lite referens om hur man kan tänka, samt att man kan lägga in sin längd och vikt före graviditet och sedan se vad man kan förväntas gå upp:

    www.babyhjalp.se/viktokning-under-graviditet/

    En kompis till mig gick upp från 60 kg till 90 kg. Hon har gått ner allt igen. En annan annan som hade några kilo extra från början gick bara upp 10 kg totalt. Själv försöker jag fortsätta röra mycket på mig och äta hälsosamt, men ibland vill och orkar man ju inget annat än att gosa ner sig i soffan med något gott :) Det är i alla fall okej att gå upp i vikt och vi gör nog alla bäst i att försöka njuta av våra växande magar, för snart är gravidmagen borta igen <3
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-09-07 19:19:48 följande:

    Psykiskt är det lite tungt eftersom jag hade mitt första samtal angående kejsarsnitt igår, det gick inte dåligt direkt men inte som jag hade tänkt mig heller. Så igår hade jag lite tunga tankar.


    Så tråkigt att höra! Vad var det då som inte kändes bra? Själva bemötandet eller planen för det?
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET