Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej på er!

    Hoppas allt är bra :)

    Nu har jag mätt magen för andra gången. Ligger på 29 i vecka 29. Allt såg jättefint ut och mina värden likaså.

    Ha en fin helg <3

  • mandarincurd

    Svarar såhär istället för enstaka inlägg :)

    Sist jag var hos BM så låg han snett neråt med huvudet och jag tror han gjorde den vändningen dagen innan pga kände ett sånt extreeemt tryck neråt!

    Märker också att han har lite mindre plats på då rörelserna känns annorlunda, inte längre de kvicka kickarna utan nu känns det mer som att någon ställer sig på min mage lite då och då. Men ja det kommer fortfarande några box och kick och det är inte asskönt, haha.

    På onsdag ska jag äntligen vaccinera mig, längtar!!!

  • mandarincurd
    Sellerin skrev 2021-10-12 21:02:15 följande:

    Tog min andra dos i förra veckan! Känns bra :) Kommer att ha väldigt bra skydd när det väl är dags för delivery! :D


    Lyckan blev kortvarig, det är tydligen på tisdag nästa vecka hahah!
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-10-14 19:16:47 följande:

    Varning för lite äckeltext om magproblem!

    Känns som min mage spårat ur lite... har ju haft jobbiga problem med hård och trög mage tills jag började med Lactulos. Får ont i magen och sammandragningar typ direkt när saker inte funkar som dom ska, men Lactulos har gjort stor skillnad. 

    Nu har jag lyckats vara hård i magen OCH lös på samma dag, två dagar i rad. Vad fan händer? xD Har någon mer såna här magproblem? Det har iofs triggats av att jag ätit, så är väl bara känslig... men gaaah, kan det vara antingen eller åtminstone? 


    Jag är mestadels lös? sorry för informationen :?)
  • mandarincurd

    Asså blä, får man klaga?

    Är så trött på min gravidmage nu. Den är så jävla spänd idag och det är jobbigt att vända på sig i sängen, resa sig från soffan, böja sig ner, ta sig upp ur sängen på natten för att kissa, svettas ihjäl, vakna femtioelva ggr per natt, hittar ingen skön liggposition för magen hänger i vädret och det blir mellanrum mellan mage och madrass och AJ när han boxas/sparkas nedåt mot madrassen. Eller när han varit sjukt aktiv en hel dag så magen är helt öm?

    NÄE nu är jag trött på detta haha :)))

    Sååååå hur mår ni andra? (:

  • mandarincurd

    Fint att höra att jag inte är ensam om att vilja klaga av mig. Också fint att höra att ni mår bra

    Jag fortsätter jobba på och rider fortfarande men det blir nog slut på det snart, börjar känna mig tung. Har även fått tilllbaka sendrag nattetid vilket är FRUKTANSVÄRT!!! Det gör så fucking ont, ursäkta språket.

    Angående att folk ska kommentera magar. Jag stör mig så innerligt på det. Bara för att man är gravid så ger det inte någon annan människa rätten att kommentera hur en ser ut. Aldrig okej. Säg istället snälla komplimanger men säg för guds skull inte VAD STOR DU ÄR eller VAD LITEN DU ÄR, gahhh blir pissed off!

    Jag har en liten fråga till er. Jag velar hur jag ska göra med amningen. Finns det någon av er som bestämt sig för att amma, eller bestämt sig för att köra ersättning från start? Tanken av att någon ska suga på mina bröstvårtor nu får mig typ att framkalla en lite lättare ångestattack då mina bröst fortfarande är så fruktansvärt ömma. Det känns som att mina bröstvårtor ska trilla av, bokstavligen.

    Hur går era planer? :)

  • mandarincurd

    Tack för era svar! Kul att se hur alla tänker kring amning eller ersättning. Skönt att ni är openminded och inte gått med i sekten amning gör man annars dör man. Typ så i alla fall haha.

    Vi får se hur vi gör. Min sambo vill så gärna hjälpa till att mata och jag vill inte vara enda resursen. Som det känns nu så blir det ersättning från start.

  • mandarincurd

    Hallå hallå alla, fint att ni är några som uppdaterar flitigt :) det verkar som att ni alla är vid gott mod i alla fall och OM så inte fallet är - håll ut! Nästa månad har vi garanterat våra bebisar (om man inte som jag är beräknad i slutet av dec och kanske får en januaribebis). Förhoppningsvis INTE!

    Har ni packat BB-väskan? Jag känner att det kan vara dags. Vi har enbart tidiga födslar i min släkt så den borde nog egentligen vara packad redan hehe.

    Så skönt för er som fått beviljat snitt och ett satt datum. Vi andra får go with the flow tillsvidare. :)

    Fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra med amningen. Vet att det är det bästa för bebis och får jättedåligt samvete över att jag eventuellt kommer välja bort det? vi får se.

    Ha det fint hörrni <3 och Sellerin vad spännande med slemproppen! Har det kommit något bebbe ännu?

  • mandarincurd
    Sellerin skrev 2021-11-18 13:15:43 följande:

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3


    RYSER!!! Stort stort stort grattis, hoppas ni alla mår toppenbra och lycka till med allting nu <333
  • mandarincurd

    Hej på er!

    Spännande att det verkligen börjar närma sig för ALLA! Jag är i vecka 37 nu så tiden går verkligen fort.

    Ska i veckan faktiskt göra ultraljud för att säkerhetsställa att bäbis ligger rätt därinne. Ska bli härligt att få se han igen, det var ju nästan 20 veckor sen sist. :)

    Hoppas allt är lika bra med er som det verkar, och ni som kämpar med krämpor - håll ut! Asså verkligen. Så kort kvar nu.

    Och bananmilkshake stooort lycka till <3

  • mandarincurd
    Thewalk skrev 2021-11-29 23:55:47 följande:

    Hej på er alla!

    Våra killar är här! Det är så magiskt och overkligt men ingenting har någonsin varit mer självklart! Vi mår bra alla fyra i familjen. En obeskrivlig kärlek

    Jag sattes igång strax efter 10 i lördags morse och processen blev ganska snabb, fick mycket sammandragningar vid 14 och vid 19 hade värkarna satt igång och strax efter 7 i söndags morse föddes dem. Det var en del motgångar på vägen. Bl.a när jag väl bestämde mig för att sätta epidral och det tog 5 försök innan det lyckades, samtidigt hade jag starka värkar. Och några h senare hade tv 2 puls legat högt länge. Så länge att man var på väg att göra ks istället. Jag var helt ok med det innan,men efter allt slit ville jag verkligen fullfölja en vaginal förlossning. Och precis i rättan tid stabiliserades hans puls igen.

    Jag är imponerad över mig själv och min kropp och jag hade en helt magisk barnmorska som jag klickade så bra med. Är henne evigt tacksam. Vi plus min sambo var ett jäkla bra team. I slutet av förlossningen var det 7 personal i rummet, standard vid tvillingfödsel. Men inget jag tänkte på. Grabbarna kom mitt i skiftbytet, men bm valde att stanna kvar. Så fint!

    Tvillingarna var små som förväntat. Strax över 2kg och 44 resp 46 cm. De mår prima men behöver hjälp med matning och värme bland annat. Just nu är de i ett övervakningsrum på neo och jag och min sambo bor på bb. Men vi är där nästan hela tiden och personalen är fantastisk. Imorgon hoppas vi på familjerum på neo :) det dåliga samvetet skaver varje gång jag lämnar dem.

    Längtar till att få höra om alla kommande bebisar här i tråden :)


    Wow STORT grattis! Vilken babyboom det blir <3 korta i rocken precis som jag när jag föddes. Önskar er all lycka! ????
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-11-30 10:36:16 följande:

    Thewalk, stooooort grattis till er!! Vilken kämpe du är. <3

    Vi ligger på vårt rum på bb och väntar på att köras iväg till operationen!


    Varma lyckönskningar till er!! <3
  • mandarincurd
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-30 19:05:37 följande:

    Stort grattis TheWalk med tvillingarna! Hoppas det gått bra för Bananmilkshake idag! <3

    HÖRNI! Jag förlöste spontant i fredags (5 dagar före BF) och vi har välkomnat vår lilla tös in till världen nu. Vi kom hem idag och var inne på BB i Lund + patienthotellet från i fredags! Känns som man sprungit ett maraton och sen blivit påkörd av en buss. Hahaha! Men mäktig känsla. Var helt "hög" på adrenalin i 36 timmar och kunde inte för mitt liv sova! Har varit fortsatt dåligt nu också. Men det ska gå över. Jag känner att det lättar varje dag som går. Vi krånglar mycket med amningen, den har varit som mest påfrestande när man ser sin lilla tjej gapandes efter mat och man själv inte än lyckats leverera. Men jag har köpt pump idag och tänker inte ge mig. Kanske inte att jag blir bekväm med amning sen, men åtminstone pumpad mjölk om ibland det går...Vi får se vad som händer helt enkelt. Man ska räcka till mycket och har ingen tid/ro att ens sova mer än 3 timmar per natt... Så nu ska det bli skönt att hitta nåt som funkar i längden. <3


    Stooort grattis!! <3 lägg inte för mycket press kring amningen, funkar det så funkar det annars finns det fullgoda andra alternativ.

    Stor kram!!
  • mandarincurd

    Heeej på er!

    Läser allt och vill säga grattis igen till nykläckta bäbisar <3 så himla kul och häftigt att det faktiskt gått så lång tid sen första inlägget här. Snart är alla bebbar ute och hur fantastiskt är inte det?!

    Jag har ju bf strax efter julafton så för mig är det i alla fall cirka tre veckor kvar. Skulle vara väldigt skönt om det skedde tidigare dock!

    Har precis avverkat en omgång covid-19. Som en riktigt redig förkylning men absolut inte i närheten av att behöva läkarvård. Sambon åkte oxå på en rejäl smäll trots vaccinerad. Så less på denna pandemin men nu har vi i alla fall en av varianterna avbockade och förhoppningsvis har både jag och bäbis en rejäl dos antikroppar. :)

    Jag har iiiinte packat färdigt förlossningsväskan så det måste jag verkligen göra. Bortsett från det så är vi nog ganska färdiga med allt. Satte in babyskyddet i bilen igår tex, progress haha.

    Hoppas allt är bra med er <3

  • mandarincurd
    Bula2021 skrev 2021-12-09 21:45:06 följande:

    Åh vilken pärs! Skönt att höra att du inte verkar drabbats så hårt.

    Jag har bf i mitten av januari. Har inte heller packat nån väska men i går kväll tvättade jag en hel maskin med ärvda kläder i minsta storlekarna som vi fått från vänner. Den lilla lär ICKE gå klädlös kan vi konstatera :) Ja, om den kommer i minsta storlekarna vill säga eller föds i storlek 62!


    Ja jag är väldigt tacksam för det!

    Haha ja det är ju det där med storlekarna. Känner en bäbis som är tre månader som precis gått över till 56. Så individuellt!!
  • mandarincurd

    Hallå ballå hörrni!

    Stort stort grattis till er som fått era bäbisar nu. Inte många kvar! Hoppas ni haft en fin jul också, ni som firar :)

    Här kom en liten grabb i raketfart och förlossningen gick hur bra som helst. Det gjorde sjukt jävla ont pga att det blev så intensivt men hann med epidural och det var ju verkligen en gåva från ovan.

    Vi är fortfarande i vår bubbla och stannar i den några veckor till. <3

    Ha det så gott nu och LYCKA TILL till er som inte fått ännu, det känns helt orimligt där ett tag att ungen ska ut men det går!!! Lyssna på barnmorskorna, andas tyst och go with the flow <3

  • mandarincurd

    Tack för alla grattis!

    Spännande Bula, snart har ni er bäbis <3

    Angående slemproppen så gick inte min, och det gjorde aldrig vattnet heller! De tog vattnet på mig när jag var öppen ca 8 cm.

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET