Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej på er, hoppas allt är fint!

    Helt sjukt att jag är i andra trimestern!!! Så sköj ju!

    E det ngn som börjat köpa något? Jag har inte köpt något än, väntar till RUL. Dock rycker det liiiiite i fingrarna nu när Voksi har rea och ffa rea på åkpåsar.

  • mandarincurd
    Sellerin skrev 2021-06-29 11:23:37 följande:

    Hej igen och så skönt att din oro lagt sig! :) härligt att KUB gick bra!

    Har inte köpt något än. Tror jag kmr köpa mkt begagnat via market place när det närmar sig, så först till hösten. Testade dock att i helgen se hur väl en barnvagn får plats i bilen, och det var ju INTE med goda marginaler, men det gick! Hade tyckt det vore så störigt om vi behövde byta bil också!

    Man verkar för övrigt kunna spendera hur mkt pengar som helst på bebis-grejer :P tycker att mycket verkar ganska dyrt dessutom! Så det blir som sagt mkt begagnat för vår del! Folk säljer fina grejer :)


    Det var inte kub (får inte göra det pga covid och 26 år) men tidigt ultraljud gjorde vi privat!

    Har inte heller handlat något och tror jag väntar. Har också tänkt på barnvagn plus bil och det är inte likamed sant... vi har ju en stor hundbur. Men det ordnar sig!
  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-06-28 22:59:08 följande:

    Hej alla :) Hoppas ni mår bra och att allt går framåt. Undrar om sambo får följa med på rul nu framöver då restriktionerna släpper lite :o Har mitt om 3v så ska nog ringa och höra med dem innan, och hopas sambon får följa med :)


    Jag har mitt den 3/8 och hoppas också att restriktionerna har lättat då. Liksom krogarna får ha öppet som vanligt från och med 1/7, men sambo på RUL, ajajaj!
  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-07-01 22:28:20 följande:

    Någon annan som fått några gravid krämpor ännu? Är I v.17 och jag har sedan innan ländryggsproblem som inte blivit bättre av graviditeten samt i förrgår sträckte jag ligamenten vid livmoder/äggstockarna när jag råkade vakna på mage och vände mig för snabbt, så där gör det ont en del, så typiskt haha :)


    Är i vecka 15, inga krämpor än tack och lov! Försöker röra på mig och träna på samma sätt som innan graviditeten. Hoppas det håller i sig :)
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-07-06 10:34:40 följande:

    Jag kände av tydliga små sparkar/boxningar igår kväll! Blev så glad. Jag går ju runt med en ständig oro att bebisen ska ha somnat in, pga mina tidigare missfall, och som jag har längtat tills den dagen den går att känna, så jag har nåt som lugnar mig mellan ultraljuden (nu är det ju bara rul kvar dessutom)! 


    Åh vad kul, grattis!! <3 jag har känt av fisksprattel trots att jag bara är i vecka 15. :)
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-07-08 08:47:08 följande:

    Jag fick just en spark som syntes utanpå magen! Jag kände hur det höll på där inne och tittade en stund, i exakt rätt stund dessutom.

    Är lite förvånad då jag trodde det skulle dröja längre innan det syntes men också för jag iaf för några månader sen hade moderkakan i framvägg. Men jag antar den kanske åkt med upp en bit när den växt?

    Stor grej iaf! Hoppas ni mår bra allihop! <3


    Åh vad coolt! Grattis! <3
  • mandarincurd

    Äter någon gravidvitaminer? Jag äter förutom järn och folsyra även d-vitamin, men funderar på om man kan byta ut både folsyran och d-vitaminen till något kombinerat? Samtidigt är det ju lite trevligt med extra folsyra då den hjälper kroppen att ta upp järnet...

  • mandarincurd
    Thewalk skrev 2021-07-09 09:10:49 följande:

    Opps halkade på knappen och kan ju inte ta bort inlägg haha. Skulle skriva att jag är glad att jag sluppit det hittills då jag är lite orolig för vad det ska göra med magen :)


    Jag hade jättetrög mage innan jag började med järnet och var också orolig. Men min mage är bättre nu när jag äter järn konstigt nog. Jag äter Niferex varannan dag, och de ska vara snälla mot magen :)
  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-07-09 07:18:26 följande:

    Jag äter aco gravidtabletter, som är kombinerade :) Åt endast folsyra tills v.13 sen bytte jag, funkar bra än så länge


    neongirl skrev 2021-07-09 09:11:22 följande:

    Jag åt också folsyra fram till cirka vecka 13, sen sa BM att det inte spelar någon roll. Så nu äter jag gravidtabletter från Helhetshälsa istället (som även den innehåller en del folsyra).


    Tack för tips! <3
  • mandarincurd
    Hatamig skrev 2021-07-09 16:13:26 följande:

    Var på RUL idag och det visade sig att vi får en lite tjej i december.

    Så glad att allt såg bra ut, nu ska jag börja njuta på riktigt ??

    Tyckte att jag kände något i magen i söndags, men har inte känt något sen dess, jag gissar att jag inbillade mig...


    Grattis vad kul!! <3
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET